Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

1o BUDORD FÖR EN HETARE KROPP

Av Linda - 31 januari 2011 22:36

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 15 (15 Juli) 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om 1o budord för en hetare kropp. Jag tyckte att det var bra så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Glöm strikta dieter och stenhård träningsdisciplin; vägen till en sundare kropp går genom smarta vardagliga rutiner. Varsågod, här är ditt nya hälsomantra.

Artikeln är skriven av Johanna Persson.

 

1. DU SKALL NJUTA AV MATEN

Undersökningar visar att vi alltför ofta kastar i oss maten, gärna framför TV:n. Inte bra! Att ta tid tid att verkligen njuta av måltiden - gärna med roligt sällskap - har flera fördelar; näringen tas lättare upp, du får bättre matsmältning och snabbare förbränning.

2. DU SKALL HITTA EN TRÄNINGSFORM SOM PASSAR DIG

Den bästa träningen är den som blir av, så släng inte bort pengar på ett gymkort om du hellre springer utomhus eller zumbar loss i vardagsrummet. Våga testa något nytt; att lämna den trygga asrobicssalen för ett svettigt pass MMA (Mixed Martial Arts) på närmsta kampsportsklubb kan ge en riktig nytändning.

3. DU SKALL DRICKA MYCKET VATTEN

Det enklaste budordet att följa är skönhetsvapnet på flaska som alla modeller svär vid - vattnet! Två och en hald liter utspritt över dygnet får fart på ditt system, rensar ut gifter och får din hy att stråla. Glöm inte att fylla på med ännu mer vätska när du tränar.

4. DU SKALL FÖRBÄTTRA DIN HÅLLNING

Kolla in kändisbilderna i CHIC, vad har alla vackra kvinnor gemensamt? Stora bröst? Vältränade lår? Nej, det handlar om hållningen. Pressa naveln in mot ryggraden, håll ryggen rak och huvudet högt. En snygg, stark hållning får dig att se fem kilo lättare ut och ger dig fem gånger så mycket självförtroende.

5. DU SKALL INTE DYRKA FARLIGA IDEAL

Visst är det inspirerande med snygga förebilder från Hollywood, men akta dig för "size 0"-idealet. Förutom att det för oss vanliga dödliga är helt orealistiskt är det rent av farligt. Och kom ihåg att vid sidan av personliga tränare, kockar och nutrionister är Photoshop många kändisars bästa vän...

6. DU SKALL ÄTA SMART

Skäm bort dig själv med mat som din kropp mår bra av. Välj fullkorn framför vitt mjöl, frossa i grönsaker och frukt och ladda kroppen med bra protein som kyckling, fisk och ägg. Med smart mat kommer mer energi och dessutom håller du sockersuget borta.

7. DU SKALL HEDRA DINA LÖFTEN ATT TRÄNA

Planera in tid för träning i din kalender, låt det inte bli något du klämmer in när du får lust (risken finns att du har större lust att kolla en DVD). Mät dina resultat i centimeter och skriv en träningsdagbok. När du ser att det går framåt kommer motivationen automatiskt.

8. DU SKALL BEHANDLA DIN HUD MED RESPEKT

Kroppens största organ förtjänar att få lite extra uppmärksamhet då och då. När du torrborstar huden bekämpar du inte bara celluliter utan boostar även kroppens cirkulation. Avsluta alltid duschen med att smörja in dig med en härlig kräm, för att få en hud som både mår bra och ser bra ut.

9. DU SKALL GÖRA DET BÄSTA AV DIN FIGUR

Trender är kul, men stirra dig inte blind på dem. Ta istället efter stylisternas främsta knep och klä dig efter din kroppsform. Hitta dina tillgångar - en markerad midja, en vackert rundad bakdel eller ett par tonade överarmar - och välj plagg som gör att du får visa upp dem.

1o. DU SKALL ÄTA CHOKLAD (MEN DEN BRA SORTEN)

När sötsuget sätter in är chokladen ditt bästa val. Ett par mörka rutor om dagen (med hög kakaohalt!) ger dig antioxidanter och flavonoider som skyddar mot cancer och hjärtsjukdomar, och endorfiner som ger dig lyckokänslor: En lycklig hjärna = en hälsosam (och het) kropp...

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards