Direktlänk till inlägg 22 december 2010

MARIA MONTAZAMI

Av Linda - 22 december 2010 01:11

Nu när jag har läst ut SOLOs Augusti nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Maria Montazami. Jag tycker att hon är en sån himla bra person, och verkligen genomsnäll! Jag tänkte i alla fall skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


SOLO drog till glamourösa Kalifornien och hälsade på hemmea hos bombnedslaget Maria Montazami för att ta reda på hur en dag i hennes liv egentligen ser ut.

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.

 

Solen steker, AC:n är på och utanför bilfönstret fladdrar mil efter mil av gröna kullar och bruna, torra slätter förbi. Jag ska träffa Maria Montazami, kvinnan som gjort tofsen och ostkrokarna till självklara hushållsbegrepp. Maria bor i exklusiva Orange county, OC, och för att överhuvudtaget komma in i hennes villaområde måste jag anmäla mig hos grindvakten. Precis när han lyft luren för att ringa upp Hollywoodfrun ser jag ett stort blont hårsvall titta ut ut rutan på en stor vit bil. Maria är här!

- Välkommen, kul att ha dig här, hälsar hon samtidigt som vi går in genom garaget till hennes jättevilla.

Och där står det berömda kylskåpet, du vet det hon köpte till ungarna. Undrar om det är fyllt av snacks, då där som på teve? Innan jag hinner kolla springer en fluffig hund mot mig: Bella. Vi sätter oss ner i Marias stora kök med utsikt moy den vackra trädgården. Läppstiftet står stadigt på bordet framför henne.

 

Sverige älskar verkligen dig. Vet du om att ha har 65 ooo fans på Facebook?

- Ja, det är helt otroligt! Gud vad roligt. Och det finns en grupp som heter "Maria, vi älskar dig" eller något sådant och den har 12 ooo fans. Det känns så kul att folk gillar mig men nu kommer du tänka att så kul är jag ju inte när du sitter här hemma hos mig.

Nej då, du är härlig! Vad tror du folkets kärlek beror på?

- Jag vet inte riktigt. Kanske att jag har pengar men ändå är down to earth och bryr mig om struntsaker, som den där gången med Pamela när jag råkade försäga mig. Jag är lite annorlunda helt enkelt. Det är härligt att jag kan visa att det är okej att skratta åt sig själv och bara vara jag.

 

Hur ser en typisk dag i OC ut?

- Ingen dag är sig lik. En gång i veckan går jag på mani- och pedikyr. Jag älskar mode och ger absolut inte upp förrän jag hittat det jag ser i tidningen. Jag brukar också äta lunch ute med mina kompisar två gånger i veckan. Pamela och jag brukar titta på "Svenska Hollywoodfruar" hemma hos henne och det är ju jätteroligt. Sedan kör jag barnen till fotbollen och så går jag och Kamran ut med kompisar minst en gång i veckan. Vi älskar att äta god mat och njuta av livet. På kvällen gillar jag att kolla på "American idol" och "Dancing with the Stars" och så måste jag gå till gymmet tre gånger i veckan. Sara kommer hem från college varje söndag och då går vi ut och handlar underkläder och pyjamasar på Victoria´s Secret, sådant kan man aldrig ha för mycket av.

 

Hur festar du och Kamran?

- Vi klär upp oss till max, hoppar in i Ferrarin och sätter på hög musik - jätteroligt. Om vi ska gå ut kanske alla kompisar träffas hos oss och tar ett glas vin eller en cocktail, skrattar och prata för att sedan åka till en fin restaurang. I OC saknas det riktiga dansställen där musiken bara dånar, det är jättetråkigt.


Vi hoppar in i Marias stora bil och styr kosan mot hennes favoritklädburtik Women and tweens. Här kan du shoppa den där äkta LA-looken: Pasteller, skira material och mysdresser.

- Nu har vi åkt cirka fem minuter hemifrån och här finns massor. Min favoritklädesbutik, en nagelsalong och flera resturanger, bland annat sushi. Kom får ni se! 

Inne i butiken välkomnas Maria som en gammal familjebekant. Att hon älskar att shoppa är uppenbart. Tjejen bakom kassan visar genast upp de få nya plagg som hunnit komma in sedan Marias senaste runda, bland annat en blommig klänning. Maria kollar igenom ett gäng färgglada linnen och lovar att komma in när hon har mer tid på sig. Vi går vidare mot nagelsalongen där hon ska få en pedikyr. Personalen hälsar glatt och Maria tar plats i stolen.

- Jag avskyr snusikga fötter, det tycker jag är riktigt äckligt, berättar hon.

Tur att hon inte tittat ner i mina öppna sandaler...

 

Gillar alla hemmafruar i OC samma sak?

- Vi träffas ofta och älskar kläder, har många barn och framgångsrika, snygga män, säger Maria medan hon bläddrar i Harper´s Bazaar.

Men sprids inte rykten ganska lätt, eller otrohet, i små kretsar?

- Ingen av oss är otrogen eller flörtig och ingen pratar illa om någon. Mitt kompisgäng om cirka tolv familjer har hängt ihop i elva år och har gjort det helt utan drama - jättekul. Vi firar varandras födelsedager, ger presenter och går ut och äter middag och barnen är alltid bjudna. Det är alltid fest och kul.

Är det svårt för nykomlingar att passa in?

- Jättesvårt! Speciellt om de inte är modeintresserade eller kommer frånett annat land, vi bjuder alltid in dem, men de känner sig kanske osäkra eftersom vi andra känt varandra så länge. Det är svårt att bryta sig in men ju fler desto roligare och hem till mig är alla bjudna, det spelar ingen roll om du är en servitis eller gäst, jag är alltid snäll.

 

Maria springer ut med de nougatfärgade stövlarna i handen.

- Det här är min största ovana, att jag går barfota väldigt ofta, berättar hon samtidigt som vi hoppar in i bilen.

Vi kör vidare mot resans huvudmål: Tofsbutiken, du vet den där Maria shoppar alla sina lurviga kompisar. Butiken heter Unique accents och ägaren Azi berättar att de snart ska expandera. Maria beundrar de nya utrymmena och verkar gilla vad hon ser. Snart hittar hon nya tofsar som hon gärna vill ta med sig hem.

- Man kan aldrig ha för många tofsar, utbrister Maria och får medhåll av Azi.


Har du blivit lite av en kändis här i OC?

- Jag har alltid varit en kändis i våra kvartér, haha. När jag kommer in i matbutiken så frågar personalen efter mina barn. Jag tror att det är för att jag är så lång och syns.

Men blir inte dina vänner avundsjuka?

- Nej, jag är tillbakalutad och låter dem stå i rampljuset. Jag är ingen "Se på mig"-typ. Men det finns säkert någon som inte tycker om mig, men jag har inte tid att bry mig om det.


Vi åker vidare mot Gelson´s, matbutiken där du hittar massor av ekologiska läckerheter. Maria handlar här även om det är lite dyrare än i den vanliga butiken.

- Det handlar bara om några cents skillnad och det är mycket fräschare här, berättar hon medan hon väljer ut äpplen ur de nitiskt organiserade högarna.


har du några skelett i garderoben?

- Jag ska tala om för dig att det var precis vad jag frågade mn mamma innan jag ställde upp i "Svenska Hollywoodfruar". Jag sa "Mamma, har jag gjort något konstigt? Har jag suttit i fängelse? Finns det något som de kan dra upp eller har du gjort någpt?". Jag tog en tandborste en gång och fick gå till polisstationen med mamma, det är allt.

Hur var du som tonåring?

- Jag var jätteosäker! Jag kände mig så himla lång och förstod aldrig hur jag kunde ha coola vänner, de tjejerna som fick alla killar.

Hur fick du bra självkänsla?

- När jag flyttade till USA sa en tjej till mig att jag skulle vara stolt ölver min längd och plötsligt började jag bära klackar. Innan hade jag kinaskor mitt i vintern bara för att de var de absolut plattaste skorna jag hittade. Nu ser du mig aldrig i flats.


Hur är det att se sig själv på teve?

- Jag är förvånad över att jag ser ganska smal ut, haha. men jag tycker att de har porträtterat mig precis som jag är, lite virrig sådär, men kul. Det jag blev gladast över var min röst: Jag har accepterat att jag låter lite lustig, en blandning av Västerås, Norrland och Skåne.

Blir det en trejde säsong av "Svenska Hollywoodfruar"?  

- Njaaae... Jag kan inte säga något, vi får se.

Men är du sugen?

- Ja, det är jag, men vi får se. Jag håller på att förhandla.

 

Och till slut: Har du berättat autografpennans riktiga pris för Kamran?

- Jag kunde ju inte vara taskig mot Kamran... Han vet vad pennan kostar och tycker att det är otroligt dumt att betala så mycket, men nu har han glömt bort det...

 

REALITYCHECK MED MARIA

Okej Maria, du bor i Kalifornien och lever lyxliv. Därför vill vi kolla hur normal du är!

- Oh nej! Nu blir jag jättestressad. Jag måste hämta läppstiftet.

Har du Facebook?

- No.

Har du en husa?

- Ja.

Vet du vad en liter mjölk kostar?

- Tolv kronor...?

Det vet du bättre än jag.

- Tolv, säger jag.

Shoppar du på H&M?
- Till barnen.

Har du någonsin sagt "Vet du inte vem jag är" till någon?

- Aldrig!

Inte ens i Sverige?

- Aldrig! Kommer aldrig säga så.

Flyger du ekonomi eller första klass?

- Business, den senaste gången. Vi har alltid flugit med barnen och kan inte lämna dem ensamma i coach så vi har alltid suttit och pressat i det lilla utrymmet. När vi flög till Stockholm och QX-galan skrattade Kamran och jag med varsitt champagneglas i handen och tog ett kort som jag sms:ade till Sara!...

 

  

  

 
 
neli

neli

22 december 2010 14:38

ja, o.c är fan sjukt bra! hur kunde jag missat det? haha. nu är jag fast. ska ladda ner säsong 2 idag så jag har den klar =)

haha va roligt att man är så olika. ooooj, okej =D då får vi veta varför du hatar ost så mycket haha. spännande ju! ja, men på pizza måste det vara ost.. annars funkar det inte haha. samma sak med kebabsås haha. jag älskar kebabsås ♥♥

haha du är ju rolig :D va gillar du att dricka då? =)
kram på dig

http://simplyneli.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards