Alla inlägg under november 2010

Av Linda - 5 november 2010 16:15

Inatt har jag fått sova hela natten och det var fan underbart att få göra det! Det var skönt eftersom jag la mig så jävla sent förra natten och då tar jag igen sömnen natten därpå.

Det är fint väder idag med sol och blå himmel! Har fått ta hand om mitt diskberg idag fast det är ju så skönt sen när det är borta.. Jobbigt bara att ta tag i det, tycker jag!

Jag cyklade bort till ÖoB strax efter tre där jag köpte Antikljus, Blockljus (4 stycken), Glödlampor, Duschkräm och Tvål. Efter det cyklade jag hem via Hollendergatan igen. Hade tänkt att cykla hela Hälsoslingan, men jag droppade det idag. Jag har slappat med min dator i sängen och jag somnade till en halvtimme.. Skulle gått på fest idag hos E,. egentligen, men jag har vart så jävla trött så jag orkar verkligen inte!! Jag ska ju jobba imorgon dessutom och det är ett långt pass.

Jag ska bara stanna hemma ikväll istället och se på Idol och bara vara! Det är en bra fredag för mig det.

Hoppas att Ni haft en bra dag och ha en fortsatt bra eftermiddag/kväll. Tjing tjong


Köpte med mig Tvål och Duschkräm idag ja från ÖoB. Den där tvålen är fan gratis - kostar endast tio spänn!

  

ANNONS
Av Linda - 4 november 2010 22:34

Nu på kvällen fick jag en glad nyhet och det var att mamma fick en resa till Spanien i april för att träna då hon har reumatism. HÄRLIGT för henne! ÄNTLIGEN lite glada nyheter idag och det gillar jag   

Min sömn suger fetpung just nu och det var inte bättre inatt heller. Bara hoppas att det vänder snart för jag orkar inte ha det så här heller! Snart börjar la ögonlocken hänga på mig på grund av all sömnbrist, haha. Men snart lär jag däcka rejält av all jävla sömnbrist kan jag tro i alla fall!

Jag var ju nere på Jysk idag och shoppade lite saker till hemmet, skönt! Är faktiskt jävligt nöjd med det jag köpte och det är man la alltid när man handlar till hemmet? På vägen hem stannade jag till på Willys där jag köpte Bearnaisesås, Gurkor och Sallad och sen hem igen.

Det bästa har vart vädret idag då vi har haft sol, men liiiite kyligt kanske. Har haft lite jobbig mensvärk idag också - jävla skit!! Känns att den är på väg snart i alla fall. Därav mina tårar som jag får ofta nu dessa dagarna.

Nej, det har vart en lugn och fin dag med lite kul shopping på Jysk som sagt. God natt och sov så gott! Tjing tjong


ANNONS
Av Linda - 4 november 2010 18:18

Jag var nere på Jysk idag och kikade lite. Jag hade bestämt sen innan att jag måste ha nya Handdukar och det vet jag att de har billiga där typ sånna som man har när man torkar händerna. Mina är så jävla gamla och lite utslitna så det är dags att ha nya. När jag var där inne plockade jag på mig lite annat också förstås. Jag är nöjd med det som jag köpte där idag och det är sånt som jag behöver!


Detta shoppade jag på Jysk idag:

* Värmeljus 1oo stycken, 40 kronor, Jysk- Mina är slut och jag behövde nya då de går åt nu under denna årstiden! En jävla tur att jag såg dem när jag var på väg ut!

* Tvålpump, 75 kronor, Tandborstmugg, 5o kronor, Handdukar (5ox7o cm), 25 kronor/styck, allt från Jysk- Tyckte att denna tvålpumpen och muggen var snygga så jag slog till på dem, det var mer impuls! Handdukarna behövde jag verkligen!

* Snökula Ängel, 4o kronor och Mugg med Nalle Puh-motiv, 4o kronor, båda från Jysk- Snökulan tyckte jag var så fin och jag har inte så mycket julgrejer så denna var välkommen! Muggen tyckte jag var himla fin och jag har inte speciellt många muggar heller.

 

  

  

  

Av Linda - 3 november 2010 22:30

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom Glaze Juni nummer 2o1o, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har bara hittat två produkter och det är kläder, har inte så jättestor lust att kolla noga just nu heller..


Detta hittade jag i Glaze Juni nummer 2o1o:

* Klänning Vila, 349,95 kronor- Tycker att detta är en söt klänning! Modellen är helt okej.

* Linne Vila, 299,95 kronor- Linnet hade vart finare om man kunde ta bort den där gigantiska blomman där- Annars helt okej!

Av Linda - 3 november 2010 20:30

Nu när jag har läst ut Glaze Juni nummer 2o1o, kom jag till den här sidan där det skrev om 1o saker som du borde veta om PMS. Jag tyckte att detta var bra och jag tänkte dela med mig av dessa punkterna som stod i artikeln.


1. VAD BETYDER PMS?

PMS är en förkortning av premenstruellt syndrom, och är ett samlingsnamn för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen. Alla kvinnor drabbas inte, men de som gör det brukar få symptom omkring en vecka före menstruationen.

2. SYMPTOM?

Det finns hela 15o kända PMS-symptom. De vanligaste är humörsvängningar, ömma bröst, svullnad i främst buk och ben, akne, sug efter vissa typer av mat, ökad törst, hunger och trötthet.

Andra symptom inkluderar förstoppning eller diarré, migrän, irritation och depressionskänslor.

3. VAD ORSAKAR PMS?

Exakt vad som orsakar PMS har forskarna inte lyckats fastställa ännu. Klart är dock att nivån av det kvinnliga hormonet progesteron ökar under andra hälften av menstruationscykeln. Därefter, strax före den första menstruationsdagen, störtdyker nivåerna av progesteron och östrogen (ett annat kvinnligt hormon).

Många ser de kraftiga förändringarna i hormonnivåerna som den direkta orsaken till PMS-syndrom.

4. HUR VET JAG OM JAG HAR PMS?

Om du får ett eller fler av dessa symptom under veckan före din mens, så kan du ha PMS. Eftersom det finns så många olika symptom, kan det vara en bra idé att hålla koll på dem. Skriv ner dina symptom under en period av två till tre månader. Notera när i din menscykel som de inträffar, och om symptomen är milda, medel eller svåra, och ta sedan med dina anteckningar till din läkare som då lättare kan ge dig en anpassad behandling.

5. HUR BEHANDLAR MAN PMS?

För att lindra din PMS, finns det en rad ändringar i din livsstil som du kan testa. Ät mer av långsamma kolhydrater (för att motverka magproblem), ät mindre socker och fett (de kan öka dina symptom), dra ner på salt och koffein (för att motverka svullnad), drick mycket vatten och var noga med att få i dig tillräckligt med kalcium.

Träning, gof och tillräcklig sömn samt minimalt med stress kan också mildra symptomen. Försök dessutom att undvika alkohol.

6. KAN JAG FÅ MEDICIN MOT PMS?

Om du testat rekommendationerna ovan inte hjälper, kan det vara dags att söka medicinsk hjälp. Det finns en rad läkemedel för att lindra PMS-besvär. Det vanligaste är p-piller, vilka förhindrar ägglossning och därmed håller nere hormonnivåerna. Smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter som innehåller ibuprofen eller naproxen är effektiva mot smärtor och huvudvärk. Om du känner dig depriemrad kan din läkare föreslå antideprissiv medicion som till exempel Zoloft.

7. HJÄLPER VITAMINER OCH MINERALER?

Även om det behövs mer forskning på området, så pekar mycket på att vissa mineraler och vitaminer - till exempel kalcium, magnesium och vitaminerna B6 och E - kan lindra PMS-symptom. Rådfråga din läkare om det är någonting som du bör testa.

8. SMÄRTA VID ÄGGLOSSNING = PMS?

Ja, vissa kvinnor kan känna av vissa PMS-symptom under ägglossningen, vilken i regel inträffar runt 14 dagar efter första menstruationsdagen. Förutom symptom som att känna sig svullen, ömma bröst och huvudvärk/migrän, så kan många känna smärtor som liknar de vid mensvärk, dock oftast i lindrigare form.

9. FÅR ALLA PMS?

De flesta kvinnor får någon gång under sina fertila år PMS. När det gäller mer regelbunden PMS, beräknas upp till 5o procent av alla kvinnor i fertil ålder vara drabbade. Av dem har cirka tre procent svåra besvär.

1o. NÄR SKA JAG SÖKA HJÄLP?

Om du har svåra PMS-besvär sim påverkar din vardag och försämrar din livskvalitet i stor utsträckning, bör du vända dig till en kvinnoklinik eller en läkare med specialistkompetens för att gå hjälp. Du kan även gå via din husläkare som kan remittera dig till en specialist.

Mycket svåra och långvariga besvär kan vara ett tecken på dysmenorré (svår och smärtsam menstruation), vilket i sin kan orsakas av endometrios - en ofarlig, men smärtsam sjukdomsom drabbar cirka fem till tio procent av alla kvinnor i fertil ålder...

 

        

Av Linda - 3 november 2010 19:34

Nu när jag har läst ut Glaze Juni nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om känslomässig otrohet - är ni mer än bara vänner? Jag har själv en hel del killkompisar så det var intressant att läsa om tyckte jag, tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Generellt sett är det sex vi tänker på när det gäller otrohet, men du vet väl att du kan vara otrogen utan att ens röra någon annan? En känslomässig affär kan vara minst lika förödande för ditt förhållande.

Artikeln är skriven av Linda Nilsson.

 

Självklart kan du vara precis nära vän med någon av motsatt kön, men om det finns en sexuell attraktion mellan er är det också oundvikligt att ni förr eller senare ställer er frågan om er relation handlar om mer än bara vänskap. Glaze hjälper dig att reda ut om det är dags att göra slut - med din killkompis.

 

Det känns säkert helt oskyldigt, det emotionella band som du och din killkompis har.

Det svåraste med känslomässiga affärer är att det kan vara lutigt att ens inse att man har en. Om din killkompis hindrar dig från att fokusera på ditt förhållande, så kan er vänskap ha gått för långt.

Då är det hög tid att göra något drastiskt - om du vill rädda ditt förhållande. Du måste göra slut med din kompis.

 

Efter det med största säkerhet svåra uppbrottet, så måste du fråga dig själv varför det blev så här. Vad var det som du fick av din killkompis, men inte av din pojkvän?

Om det var det där pirret i magen som du fick varje gång ni skulle ses, så är det kanske romantiken som du saknar. Det krävs arbete och engagemang att hålla kärleken vid liv, och om man inte orkar lägga manken till kan det vara lättare att hitta den känslan med en ny person. För att återuppliva spänningen i ditt förhållande, lägg all den där energin som du lade på att flirta med din killkompis på din pojkvän. Näör han känner sig åtrådd och uppskattad är chansen stor att han återgäldar det.

 

En annan vanlig orsak till att man är känslomässigt otrogen, är att man inte får sina emotionella behov tillgodosedda. Tjejkompisar i all ära, men om det är ett manligt öra som du saknar är risken stor att du vänder dig till en killkompis för att känna sig hörd och bekräftad.

Även här är räddningen densamma: kommunikation. Berätta för din pojkvän att du saknar honom, och se till att tillbringa riktig kvalitetstid tillsammans. Du gör bäst i att inte deklarera för honom att du vill att ni "pratar mer mer varandra", om du vänder på steken är det inte svårt att lista ut att det kan få rakt motsatt effekt - särskilt om just kommunikationen är det som är svagast i er relation. Om ni får dig att umgås bara ni två, så kommer det sannolikt ändå att leda till att ni pratar mer avslappnat.

 

Den tredje vanligaste orsaken till att man söker sig till någon annan är något så trivialt som att man är uttråkad. Din killkompis kanske gav dig ett avbrott från rutinerna och fick dig att känna dig levande igen, och då är det inte så konstigt att du föredrog att umgås med honom.

Alla förhållanden blir tråkiga om man inte aktivt ser till att hålla spänningen levande, så försök att hitta på roliga och intressanta saker att göra med din pojkvän. Om du vill slå på stort är en kärleksresa en väl beprövad klassiker, men enklare (och klart billigare) lösningar som att gå ut och äta på en tisdag istället för en lördag fungerar bra det med. Det måste inte handla om enorma förändringar, även små justeringar kan göra underverk för ert förhållande.

 

Misstänker du att din pojkvän är den som är känslomässigt otrogen? Det kan vara lite svårare att lista ut just varför han är det, och chansen är stor att han själv inte ens inser vad det är som pågår. Även om hans "affär" beror på att någonting inte står rätt till i ert förhållande, så kommer han antagligen inte tycka att han är otrogen eftersom han inte har sex med sin tjejkompis. Eftersom han inte tycker att han gör någonting fel, så kan du inte heller tvinga fram ett erkännande om du konfronterar honom.

Istället för att få honom att tycka att du är överkänslig, så kan du börja med att fundera på vad det är som saknas i er relation - och göra något åt det. Uppmuntra honom samtidigt att dela med sig av vad som händer inom honom, utan att pressa honom på detaljer. Börja med att dela med dig av dina tanker och funderingar, så är det lättare för honom att haka på där du slutar. Ju mer intimitet som finns mellan er, känslomässigt, desto mindre behov har han av sin tjejkompis.

 

Ibland handlar den känslomässiga otroheten om någonting mycket mer allvarligt. Kanske är det ditt sätt att försöka hitta en genväg ut ur en dålig relation. Om du känner efter och kommer fram till att ditt förhållande ändå inte är värt att rädda, då är det lika bra att du tar tjuren vid hornen och gör slut - för allas skull...

 

  

  

Av Linda - 3 november 2010 17:36

USCH, idag blåser det sjukt mycket och det har det gjort hela natten. När jag var på toa vid åtta imorse kollade jag ut och då kände jag bara: NEJ, jag sätter inte min fot utanför dörren idag på grund av blåsten och regnet.. Men november är ju känt för att ha PISS väder och stormar.

Inatt sov jag inte bra heller jag vaknade runt åtta och sen låt jag vaken ett bra tag i sängen. Jag ville bara kunna sova, men nej några jävla brudar som ville snacka om gud och sån där jävla dynga ringde på dörren - jag öppna inte, men jag hörde vad de sa till grannen som absolut inte är kristen. NÖTTER!! De var här efter tio och sen höll fastighetsgubbarna på med den där grejen som tar bort löv nedanför mitt sovrumsfönster och då kunde jag inte sova på grund av det. Märks att jag har PMS nu då jag verkligen inte orkar höra sån jävla skiiit. Jag somnade om en liten stund i alla fall. Hoppas bara att jag sover bättre denna natten istället!

Fick sånt där samtal idag igen, men det gick mycket bättre idag. Jag säger bara: Det är inte läge att vara för ärlig ibland när man säger att någon kan dra åt helvete! Inte om det är till fel person och om man får det emot sig sen.. Tänk innan du öppnar käften är inte min bästa egenskap alla gånger..

 

Jag satt och läste ut min Glaze Juni innan jag cyklade ner till ICA vid halv fem där jag köpte Aftonbladet + Sofis Mode, Chic, Ciabatta och Julmust! Laddade även på telefonen igår då jag ringde upp alla pengar igår när jag snackade med mamma.

Nä, jag är rätt seg i hövvet nu faktiskt och det ska bli så skönt att få lägga sig och sova sen. Skulle lätt kunna göra det nu dock, men det går ju inte heller! Ha en fortsatt bra eftermiddag. Tjing tjon

 

Min handling Aftonbladet + Sofis Mode, Chic, Ciabatta bröd och Julmust.

  

Fick lite kul post idag också!

  

Av Linda - 2 november 2010 22:36

Det här med jobbiga samtal börjar det bli vardagsmat för mig? Man kan ju nästan börja undra.. Men det gick bra och jag var lugn som sjutton! Kanske inte det roligaste man fått men.. Huvudsaken är hur det blir i slutändan. Där lämnar jag det samtalet.

Jag var på väg ut när det ringde, men jag fick vänta lite med det istället. Så vid kvart över två cyklade jag iväg på cykeln och gjorde mina ärenden. Skönt att det gick rätt så snabbt för jag var jävligt tankspridd efter samtalet så jag hade inte världens lust att sitta ner för länge och dra ut på allt det man snackade om. Nu är det gjort och det är huvudsaken.

När jag var klar cyklade jag ner till stan och först in på Apoteket. Jag behövde köpa en nu Neutrogena Visibly Clear där sen såg jag att de hade Munskölj också som jag vill och behöver ha! Bara bra saker med andra ord.

Jag var inne på Lindex sen och kollade. Jag såg en snygg klänning som är stickad där, men jag köpte den inte. Tåls att fundera på och jag kan hitta en som är billigare någon annanstans. Var liiite överpris på den! Men jag hittade annat snyggt istället   Ville muntra upp mig själv lite granna efter samtalet idag kände jag. I LIKE THEM!!

När jag skulle hem från stan började det regna igen då det hade vart uppehåll en liten stund. Det var inte så farligt, men det var tur att jag cyklade från stan i tid då det började regna mer sen..

Klockan har verkligen gått och gått idag visst det är bra på ett sätt, men den har gått liiite för fort. Har inte hunnit med riktigt allt som jag hade tänkt mig först bara. Får ta igen det imorgon istället.

Nä, nu ska jag lägga mig tänkte jag. Hoppas att Ni haft en bra dag! Tjing tjong


Detta fick jag köpt på Apoteket idag.

  

Neutrogena Visibly Clear Scrub, 67 kronor.


  

Munskölj, 47,5o kronor.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ LindaDelicious med Blogkeen
Följ LindaDelicious med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se