Direktlänk till inlägg 25 oktober 2010

Strandsnygg - så får du sminket att sitta!

Av Linda - 25 oktober 2010 22:34

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 13 (1o Juni) 2o1o, kom jag till den här sidan där de tipsar om hur man får sminket att sitta! Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Kan du inte låta bli sminkskåpet på din bäg mot beachen? VeckoRevyn vet hur du får mejken att hålla för både salta bad och svettigt solande - och hur du enklast tvättar bort alltihop på kvällen. Spana in!

Artikeln är skriven av Therése Hallberg.

 

Vattenfast smink, vad är det egentligen?

Det är smink som inte ska rinna av eller nötas bort av svett, vatten och fukt. De vanligaste vattenfasta produkterna är ögonmakeup, som eyeliner och mascara, även om det på senare tid lanserats också foundations, läppstift, ögonskuggor och rouge som ska tåla kontakt med vatten extra bra.

Vad är det som gör vattenfast smink extra tåligt mot vatten?
Vattenfasta produkter innehåller ofta silikonbaserade och vattenfasta oljor eller fetter och vax, som gör att de sitter kvar på huden och ögonfransarna till dess att en annan oljebaserad rengöringsprodukt används för att tvätta bort dem. Förväxla dock inte vattenfasta produkter mot vattenresistenta, som visserligen är mer skonsamma mot din hy och dina fransar men håller sämre mot vatten.

Jag blir bara svart under ögonen, vad gör jag för fel?

Det låter som om din vattenfasta mascara är för gammal och har tappat sin motståndskraft. Dags att köpa en ny, med andra ord! Blir du svart när du försöker tvätta bort sminket använder du fel rengöringsprodukt.

Hur går jag bort det vattenfasta sminket på kvällen?

Vattenfast smink tar du lättast bort med en ögonmakeup-remover som innehåller olja. De rengör på djupet och tar bort alla spår av smink. Har du linser, glöm inte att ta ur dem först!

Jag har känslig hy, kan jag ändå använda vattenfast smink?

Ja, vattenfast smink passar de flesta hudtyper. Men vet du med dig att du är extra känslig och lätt får inflammationer i ögonlocken, är vattenfast mascara och annat smink troligen en mindre bra idé. Gör ett allergitest i armvecket först, har ingen irritation uppstått efter 24 timmar är det förmodligen ingen fara...

 

VÄLJ RÄTT PRODUKTER FÖR STRANDEN!

 

Lämna hemma:

Foundation - Även om de innehåller solskyddsfaktor behöver du ett rejält lager för att skydda huden helt och fullt mot UV-strålarna. Dessutom är risken stor att du svettas/badar bort det mesta av produkten inom några timmar.

Rouge - Helt enkelt för att de står emot svett och bad alldeles för dåligt. Dessutom kan de innehålla ämnen som i kontakt med starkt solljus kan skada eller missfärga huden.

Läppstift och Läppglans Ingen bra idé att ligga och pressa i, eftersom de oftast inte innehåller spf. Precis som din hy behöver också munnen skydd i solen.

Välj istället:

Färgad dagcreme med Spf - Har en lättare konsistens än en foundation, vilket gör det enklare för dig att dosera den. Fast allra bäst är förstås om du låter huden vara helt fri från sminkprodukter och satsar på en solskyddscreme istället.

Stainer - En stainer för läppar och ansikte ger mycket färg som sitter riktigt bra. Ett annat knep är att använda ett hållbart läppstift som rouge, eftersom det ger en fin färg som sitter extra bra, Men var försiktig om du vet med dig att du har känslig hy!

Solstift - Bäst är förstås ett solstift med hög spf. Är du ute efter både färg och skydd, satsa på ett färgat läppbalsam som också innehåller solskydd. Applicera flera gånger under dagen!...

 

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards