Direktlänk till inlägg 26 september 2010

JENNIFER LOPEZ

Av Linda - 26 september 2010 21:34

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas Juni nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln med Jennifer Lopez. Jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


För två år sedan fick hon tvillingar och valde att dra sig undan rampljuset. Många tvivlade på att Jennifer Lopez någonson skulle återvända till strålkastarnas mitt ochuppnå stjärnstatus på nytt. Nu gör hon comeback och är aktuell med både ny film och nytt album.

Artikeln är skriven av Tina Jöhnk Christensen.


Jennifer Lopez känner ingen som helst press inför sin stora comeback. Hon är en självsäker kvinna som vet vad hon vill, och inte minst vad hon kan.

- Jag är en konstnär, och jag kommer alltid att vända mig till musiken eller filmerna. 


Hon har inte heller blivit varken mindre stabil eller mer osäker av att hon för två år sedan tog på sig en ny roll, som mamma till tvillingarna Maximilian och Emme.

- Jag behövde en paus, sakta ner för att kunna andas ut och utveckla mig själv som person. Jag var inte alls rädd för att inte stå i rampljuset eller för att tvingas till en comeback. Det var inget sådant. Jag behövde bara tid för mig själv.

 

Det har nu gått 2o år sedan hon med tv-serien In Living Color fick sitt stora genombrott och strax därefter blev en av världens största popdivor. Men den nu 4o.åriga stjärnan anser inte att det är ett problem att hon redan har varit på toppen.

- Min berättelse har just börjat. För att vara artist måste man ha ett rikt liv och uppleva saker för att ha något att berätta. Det är viktigt att uppskatta livet. Så har det varit för mig de senaste tio åren, men nu har jag barn och har varit borta från min karriär en tid. Jag känner att det är som att börja på nytt.

 

Att Jennifer är fullt medveten om sin kvinnlighet och sin sensuella utstrålning råder det ingen tvekan om. Hennes leende är utmanande och hennes ögon lyser djärvt. Därtill har hennes kroppsform gett henne det kärleksfulla smeknamnet "La Guitarra" - eftersom hennes kurvor liknar instrumentets. Jennifer Lopez har ofta kallats en av världens sexigaste kvinnor, något hon själv inte har några som helst invändningar mot.

- Det är verkligen smickrande. Jag tror inte att det finns någon som kallats sexig som inte blir smickrad av det. Men det är också lite lustigt, så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tycker om att vara sexig, det tror jag att alla kvinnor tycker om att vara.

 

Jennifer har dock inte alltid haft lätt för att känna sig snygg. Framförallt inte när hon bar på maximilian och Emme, och lade på sig cirka 25 kilo. Enligt egen utsago kände hon sig som en strandad val. men viktuppgång hör graviditeter till, och hon var fast besluten att njuta av tiden.

- Jag var på turné de första sex månaderna och när det äntligen var över sa jag till Marc att det var på tiden att han tog hand om mig. Jag älskar att göra saker för honom, men för första gången i mitt liv skulle jag få vara lite självisk. Om jag får barn igen ska jag njuta av varje ögonblick.

Hennes man, sångaren Marc Anthony, levde upp till alla förväntningar och säger själv att han älskade sin hustrus volumniösa former. Men så snart barnen kommit till världen så började skådespelerskans kamp mot kilona. Hennes personliga tränare, svenskamerikanen Hunnar Peterson, var obarmhärtig.

- Det svåraste var de sista fem kilona, säger Jennifer och himlar med ögonen. Min kropp hade förändrats en del efter födseln och det fick upp för mig att jag skulle bli tvungen att både gå på diet och äta mindre.

Det som egentligen hjälpte henne att hålla sig motiverad var att hon var anmäld till stenhårda  Nautica Malibu Triathlon kommande sommar-bara sju månader efter förlossningen. Men hon lyckades komma i form, och det tog henne två timmar och tjugotre minuter att ta sig igenom hela tävlingen. 

- Jag var livrädd för att simma i havet och när det gick upp för mig att Matthew McConaughey var lika rädd som jag, blev jag ännu mer nervös. Han är ju en megasurferdude. Jag var bara glad att jag fortfarande var vid liv när jag kom upp ur vattnet.


Att röra på sig är den talangfulla multiartisten dock väldigt van vid. Hon startade sin karriär som dansare, och var bland annat bakgrundsdansare när Janet Jackson spelade in sin musikvideo That´s The Way Love Goes 1993. Passionen för dansen väcktes när hon som femåring studsade omkring hemma i Bronx. När hon sedan tillsammans med Richard Gere spelade in filmen Shall We Dance förklarade hon att dansen ger henne en känsla av frihet.

- Du behöver inte vara professionell eller en utbildad dansare för att gå ett grepp om känslan. Du behöver bara släppa taget och låta rytmerna ta över. Det är en av de saker jag ibland saknar med mitt liv. att jag inte kan ta på mig träningsbyxor, en hatt och en t-shirt och sedan gå ut och dansa till fyra på morgonen.

 

På samma sätt som dansen fick fart på hennes film- och musikkarriär har livet som stjärna fört henne in på nya vägar.

- Jag vill göra allt rätt, säger Jennifer om hennes klädmärke Sweet Face, som bara är ett av alla hennes många projekt. Jag har aldrig känt att det står för samma sak som jag vill representera, och det är något jag vill ändra på inom de komande fem åren. Jag har haft stor framgång med min parfym och alla andra tillbehör, och även om mina kläder sålt bra så har det aldrig riktigt blivit som jag velat.

 

Jennifer Lopez har blivit en riktig affärskvinna. Förutom märket Sweet Face har hon utvecklat parfymerna Glow och Deseo, och grundat produktionsbolaget Nuyorican. Hon älskar att ha många projekt på gång och är mycket engagerad och fascinerad av mode.

- Jag har alltid älskat att klä mig fint. Till och med när jag var riktigt liten och gick i katolsk skola. Jag tycker om strumpbyxor, högklackade skor, parfym och smink. Jag har alltid älskat glamour. Jag är väldigt girlie och jag blir lycklig av att ha min garderob full av vackra saker.

 

Idag är hon klädd i en beige klänning, har långa mörka lösögonfransar och mängder av guldsmycken. Jennifer Lopez är inte en liten, diskret kvinna men å andra sidan säger hon att hon alltid träder in i ett rum för att imponera. och visst, man kan inte undgå att titta på henne.

- Det hör till mitt jobb att tänka på mitt yttre. Jag måste hålla mig i god form och alltid se så bra ut som jag kan.

 

När hon nu på allvar kliver ut i offentligheten igen är det extra viktigt att vara snyggare än någonsin. Sångerskan, tillika skådespelerskan, är aktuell med såväl albumet Love? som filmen The Back-up Plan. I den sistnämnda spelar hon en ensamstående kvinna som drömmer om att skaffa barn, och som slutligen bestämmer sig för att få dem på egen hand.

- Det är så modigt, säger hon och konstaterar att hon vet allt om hur svårt det är att ha barn, även när man har massor av hjälp. Jag tror inte att jag skulle klara det.

Jennifer och marc planerade aldrig att få tvillingar. De gifter sig 2oo4, och har sedan dess försökt att få barn utan resultat. Det gick så långt att de tvivlade på om de någonsin skulle lyckas.

- Jag är en väldigt traditionell kvinna, så vi hade inte ens tänkt tanken på att vi kunde få hjälp med att bli befruktade. Jag tror på Gud och tycker inte att man ska lägga sig i det. Jag kände att antingen händer det eller så händer det inte.


Den traditionella synen har hon fått från uppväxten i en latinamerikansk familj i Bronx, New York. där växte hon upp i arbetarklassmiljö och tvingades kämpa hårt för att komma någonstans och till sist få en framgångsrik akrriär i film- och musikbranschen. Trots att hon nu ha lämnat livet i Bronx bakom sig har hon kvar de traditionella katolska värderingarna som hon och hennes två systrar uppfostrats med. Hon säger att hon gärna vill leva med sin man för resten av sitt liv.

- Jag är uppvuxen och skolad i en sydamerikansk familj och där har hustrur och mödrar en speciell roll i familjen.


Marc Anthony är Jennifers tredje man, och härstammar i motsats till hennes tidigare äkta män, Chris Judd och Ojani Noa, också från Puerto Rico. Förhoppningsvis är deras gemensamma värderingar en grund för familjens utveckling och framtid.

- Barn sätter saker och ting i persepektiv. det är då man får reda på vad som är viktigt i livet. Och att det verkligen är privat- och familjeliv som räknas mest.


Jennifer träffade Marc för första gången 1998 då de sjöng i en duett tillsammans. De blev snabbt involverade i en kort romans och hon blev förälskad i hans röst som gjorde henne så rörd att hennes ögon tårades.

- Jag är romantisk och tror fortfarande på kärleken. Men som liten hade jag en ännu mer romantisk idé om att kärlek är allt som betyder något. Men när man blir äldre förstår man att det är många saker som spelar in och att det faktiskt är viktigt att man förstår varandras kultur och bakgrund...


   

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards