Direktlänk till inlägg 14 augusti 2010
I CHIC nummer 9 (22 April) 2o1o hittade jag detta receptet på denna tårtan. Det ser väldigt gott ut med hallonen på..
Fragilté - mjuk Mandelmarängtårta.
1o bitar.
Bottnar.
19o g mandelmassa.
½ dl mjölk.
6 äggvitor.
3 dl strösocker.
3 msk mandelspån.
Smörkräm.
1oo g rumsvarmt smör.
5o g hallonpuré (mixade och passerade bär).
1 dl florsocker.
1 ägg.
Garnering.
Florsocker att pudra över.
Hallon.
1. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda med mjölken. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum och blanda ihop med mandelmassesmeten. Spritsa eller bred ut smeten till tre runda bottnar, co 2o cm i diameter, på bakplåtsbeklädda plåtar. 2. Strö mandelspån på en av bottnarna som blir toppen på tårtan. Grädda borrnarna i mitten av ugnen på 175 grader i 1o minuter. 3. Smörkräm: Se till så att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm. 4. Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå. 5. Pudra över florsocker och dekorera med hallon och vackra blommor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|