Alla inlägg under juli 2010

Av Linda - 24 juli 2010 19:30

  


Ikväll är det dags för lite fest.. Jag vet inte riktigt vad det blir ikväll om det blir Skara eller Puben, men antagligen Puben och då klär jag inteupp mig för mycket..


* Linne, Ginatricot- NYTT! Tycker att detta linnet är så jävla snyggt!

* Tights, Ginatricot!

* Armband, Ginatricot- NYA! Gillar de här armbanden!

* Klocka, köpt i Norge.

Av Linda - 24 juli 2010 18:00

Detta kommer att bli en hektisk lördag kan man lugnt säga.. När jag hade lagt mig igår kände jag hur tung jag blev i ögonen och för en gångs skull var det skönt att ligga och sova till halv tolv då jag gick upp!

När jag hade gått upp la jag in mina rena sängkläder sen jag tvättade sist i garderoben, jag är lite för lat med att lägga in de i garderoben det borde göras mycket tidigare egentligen.. Sen efter det var det bara att gå ner till tvättstugan och lägga in de två första maskinerna och så där höll det på mellan tolv och fem. Däremellan dammsög jag, tvättade golcet och toaletten.. Hela dagen har verkligen gått i ett och jag har inte suttit ner speciellt mycket och bara tagit det lugnt, jag hann med att ligga ner på sängen i tjugo minuter innan jag skulle ner till tvättstugan. Jag fick boka tvättiden efter mig eftersom jag hade en maskin som inte skulle vara klar förrän en halvtimme senare. Det var ändå ledigt så då passar jag på, skönt att ha fått tvätta allting nu också, speciellt den sista maskinen som jag inte hunnit ta innan!

Nu har jag precis ätit Potatisgratäng, Lövbiff och Sallad till det var sjukt jävla gott vill jag påstå. Nu ska jag bara diska upp och sen in i duschen för snart kommer E., hit innan vi drar vidare.

Ikväll blir det fest och det ska fan bli skönt att dricka lite sprit så man blir lite goo =)

Ni får ha en bra lördag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 23 juli 2010 17:34

ÄNTLIGEN har den sista arbetsdagen gjorts för denna veckan!

Imorse var det riktigt segt att gå upp faktiskt och jag ville bara ligga kvar i sängen och fortsätta sova. Jag kunde ha försovit mig, men som tur var gjorde jag inte det. Däremot var jag på jobbet tre minuter innan sju...

Igår kände jag hur jävla trött jag var när jag väl hade lagt mig, men jag ville läsa lite innan så att det skulle bli lättare att somna och det funkade bra! Sov bra hela natten tror jag..

Dagen flöt på utan några bekymmer. Blev bara så jävla förbannad på de där jävla hjärndöda personerna som jobbar i köket! Men det är ju fan inget ovanligt i och för sig, samma sak igår kväll! Man ska inte reta upp en finne!!

När jag kom hem satte jag mig vid datorn och här har jag suttit sen dess. har inte orkat göra ett skit och sen fastnade jag vid MSN.. Blir lätt så när man pratar med trevliga personer   

Tänkte käka min Grillade Kycklingfilé, Potatisgratäng och Sallad till det blir nog jättebra idag och dessutom är det fan aldrig fel med potatisgratäng heller! Kvällen kommer bli hur lugn som helst det blir bara skönt det! Ska iväg till Willys snabbt bara och köpa Ostbågar jag är så jävla sugen på det!

Ni får ha en bra fredag folks! Tjing tjong på Er!


Fick min Plaza Kvinna idag, men den var lite väl tillknycklad på vissa ställen...

  

Av Linda - 23 juli 2010 16:16

Nu när jag har läst ut SOLOs Maj nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om sov dig snygg, smart och glad. Jag tyckte att det var intressant eftersom jag kan ha jävligt svårt att sova ibland (även om man gör några av tipsen). Jag tänkte i alla fall skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Ligger du också och vrider dig på nätterna, stresad över hur trött du kommer vara imorgon bitti? SOLO vet hur du maxar sömnen och slipper den där irriterande insomnian utan att käka konstiga örter eller "mentalt peppa dig själv" på något nytt sätt. Skönt va?

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.

 

Klockan tickar, kylskåpet surrar, kanske visslar det sjukt mycket i din sängkompanjons näsa också... Vi drabbas alla av insomnia då och då. Du vet precis hur det är: Ju mer du försöker desto svårare känns det och du vrider och vänder på dig tills du framåt småtimmarna lyckas slumra till en stund. När du sedan vaknar är du vare sig utvilad eller snygg, men har en bultande huvudvärk och ett läskigt humör. Vi vet hur du undviker de här jobbiga nätterna och sover söt skönhetssömn istället för att vänta förgäves på John Blund ännu en natt.

SÖNDAGSÅNGEST?

Visst, du kanske var ute i lördags och kom hem klockan fyra. Du vill sova hela dagen men vi uppmanar dig att låta bli. Stig istället upp i någorlunda normal tid för att inte vända på dygnet och ligga sömnlös kommande natt. Okej, du måste inte tvinga dig själv att kliva upp klockan sju men tio är en bra riktlinje. Försök också undvika powernaps under dagen och du ska se att du är skönt trött en bra stund innan midnatt,

MINSKA STRESSEN

Har du för mycket på gång hinner din hjärna inte återhämta sig och du får inte sova lika gott som du förtjänar, Du lär somna men du vaknar inte utvilad. Försök alltså att varva ner en till två timmar innan du ska lägga dig. Drick te, läs en bok och ta ett varmt bad. Undvik gärna musik och teve om du är stressad och du känner att din hjärna går på högvarv. SOLO tror dock på att ligga i sängen och kolla på en lagom segdragen film tills ögonlocken sluter sig, har du inte teve i sovrummet så kanske du har en laptop som du kan spela dvd-skivor i?

DUMPA NATTMATEN

Tyvärr tjejen, mat är inte att rekommendera precis innan du lägger dig. Eftersom din kropp inte hinner smälta maten ordentligt blir du varm och svettig istället för sval och trött. Undvik gärna mat upp till två timmar innan du ska lägga dig. Vi sägs sova som bäst efter en portion långsamma kolhydrater till middag.

 

BÄTTRE SÖMN NU

1. TYSTNAD - Försök att ha det så tyst som möjligt omkring dig; helst ingen musik, ingen teve och inga pladdrande kompisar i bakgrunden.

2. SVALKA - Visst, det är mysigt med en varm säng men faktum är att du sover bäst i ett så svalt rum som möjligt, arton grader är en bra temperatur. Och tänk hur varmt och härligt det känns under ditt täcke om rummet är lite kyligt.

3. MÖRKER - Du sover bättre i ett mörkt rum. Kroppen kan väcka sig själv med hjälp av dagsljus och du bör därför investera i en bra tullgardin om du inte hör till dem som älskar att vakna av fågelkvitter och solljus klockan fem på morgonen.

4. NAKENHET - Visste du att du har lättare att somna om du är naken? Tjhoo säger vi. Och våra manliga bekanta.

5. RENBÄDDAT - Bädda sängen med rena lakan och undvik att vistas i sängen förutom när du ska sova och ha sex. Inga mackor och teve alltså.

 

SVÅRT ATT SOVA?

Testa att dricka en kopp varmt rooibos-te. Rooibos ska nämligen vara bra mot bland annat huvudvärk, oro och sömnsvårigheter. Andra naturliga sömnmedel är hallon, solrosfrön, långsamma kolhydrater och torkad frukt.

 

FORTFARANDE SVÅRT ATT SOMNA

Skriv en sömndagbok! Anteckna vad du gjorde under de två sista timmarna av dagen, vad du år, när du åt, när du somnade, hur länge du låg vaken, om du har stressat över något under dagen och om du vaknade till någpn gång under natten. Utvärdera också hur du kände dig dagen efter: Var du utvilad? Trött? Hur bra presterade du under dagen? Läs igenom vad du skrivit under tre-fyra dagar och försök analysera din situation. Vad kan du förändra och förbättra? prova dig fram och kanske hittar du tillbaka till ett normalt sömnmönster. Om inte: Kontakta läkare. Det är inte bra att ligga sömnlös!...  

 

  

  

Av Linda - 22 juli 2010 14:14

Igår när jag hade lagt mig kände jag hur jävla trött jag var, dels efter jobbet och dels efter den lilla trippen till Ulricehamn =) Men det var ju bara trevligt att åka dit! Jag kände i hövvet hur trött jag var igår på kvällen och det tog inte så lång tid innan jag somnade. Jag sov bra under natten, men på morgonen och innan jag gick upp tolv vaknade jag till och från många gånger, vilket var lite störande!

När jag hade gått upp satte jag mig lite snabbt vid datorn och sen gick jag in och duschade, det blir lite sent att göra det ikväll och då lär jag ju aldrig somna heller för den delen! Efter duschen fixade jag min middag till senare i eftermiddag; Kotlett, Ris och Bearnaisesås - snabbt och gott. Jag har även diskat och nyss bäddade jag rent i sängen och jag skakade av alla kuddarna och täcket, vilket jag alltid gör när jag bäddar rent i och för sig.

Nu ska jag slappa innan jag cyklar iväg och ska jobba. Ska läsa i min Solo Maj den sista timmen innan det är dags att dra sig mot jobbet. Bara hoppas att kvällen går bra utan några större problem!

Ni får ha en bra torsdag folks! Tjing tjong! 

Av Linda - 21 juli 2010 23:06

Här kommer bilder från min eftermiddag/kväll i Ulricehamn =)

Stan är inte stor, men den är riktigt mysig! Sen är det inte långa avstånd till varken Borås, Jönköping eller Göteborg heller för den delen.

 

 

Sjön Prången där vi badade.

  

Restauran/Café ovanför Prången.

  

Ulricehamns Kallbadhus.

    

Mysig Restaurang vid Prången.

   

Hus där jag vill bo

 

Av Linda - 21 juli 2010 21:56

Imorse var det lite segt att behöva gå upp och jobba sju till halv ett. Jag somnade jävligt sent efter två någon gång och det tog emot lite att behöva gå upp idag. Jag som ville somna i tid igår och sova några timmar till... Jag får göra det imorgon istället.

Annars gick dagen på jobbet bra det blev ju inte så många timmar idag heller så då var det inte så jobbigt. Däremot var jag lite trött och jag jobbade på... Man blir bara så jävla trött och irriterad ibland helt enkelt! Jag var ute och gick en kvart med en boende och det var riktigt jävla skönt ute - vi var ute en halvtimme sammanlagt. Det är ju lite sånt man får göra när man är kontaktperson åt någon, och idag passade jag på =) Det var uppskattat!

Det har vart lite moln idag, men hur varmt som helst istället vilket bara var skönt!

När jag slutade halv ett tog jag lite sällskap med A., och vi pratade en kort stund utanför stan innan jag cyklade upp mot Willys och där köpte jag Cornetto, Gurka och Margarin.


Efter det var det bara att cykla hem och sätta sig vid datorn för att få tag på E., Vi hade bestämt att vi skulle ses idag! Det var ett bra tag sedan nu så det skulle bli kul att ses igen. Vi hade pratat om att träna på gymmet, men eftersom det har vart jävligt varmt och kvavt idag kände jag inte riktigt för det. Träna på gym kan man göra när det regnar ute istället.. Istället föreslog jag att vi kunde åka och bada någonstans. Jag gav några förslag till E., och först nappade hon inte, men när jag blev hämtad nämnde jag Ulricehamn då jag vet att det är riktigt jävla fint där =) Vi åkte dit det är ju inte så jävla långt dit dessutom är det alltid kul att testa nya ställen! På vägen hem sa hon att det inte var en dum idé att åka dit! Strax efter att vi hade kommit till stranden kom det en liten, liten småskur vi gömde oss bara under ett träd! Sen gick vi i vattnet och det är ju alltid så jävla kallt precis i början när man går i. Jag gick i upp till magen och sen gick jag upp igen en liten stund, men sen gick jag i och då simmade jag ut en bit två gånger till och med.

Efter att vi hade badat åkte vi mot centrum igen och vi käkade på Pizzeria Rhodos där jag tog en Vesuvio Pizza. Vi hittade inte så många ställen, men sen hade många stängt också i och för sig. Efter det åkte vi lite i bilen så att jag kunde ta lite kort (som jag kommer lägga upp i ett enskilt inlägg).

När vi kom hit var klockan halv nio och vi stannade till på PA:s där E., skulle handla lite smått och sen släppte hon av mig utanför mitt hus.. Nu har det börjat åska och blixtra också! Det såg ut att börja när som helst nere i Ulricehamn också, men det blev inget =) Kanske kom sen efter att vi hade åkt istället!

Nu ska jag glo lite på teven innan jag lägger mig! Hoppas att Ni haft en bra onsdag folks! Tjing tjong!


Jag fick min H&M katalog idag och min VeckoRevyn =)

  

Av Linda - 20 juli 2010 21:34

Igår kände jag hur jävla ont jag hade i min rygg! Fy faaaaaan det var inte roligt alls och det tog för jävla lång tid innan jag kunde somna och slappna av. Jobbigt var det får jag säga.

Idag gick jag upp elva och när jag väl somnat sov jag riktigt bra hela natten mycket skönt! Har äntligen vart lite ledig idag och jag har inte gjort ett skit nästan, på dagen i alla fall.. Jag har bara tagit det lugnt, lyssnat på härliga Gyllene Tider och jag somnade en timme - mindre bra det! Jävla tur att det inte var längre i alla fall.

Strax innan halv sex ringde S, och frågade om jag ville följa med ut på en powerwalk och det gjorde jag   Hade ju kollat med henne tidigare på dagen om vi kunde ta en lite senare så det gjorde vi. Som vanligt gick vi slingan och det blev en timme och tjugofem minuter idag som sagt. När vi hade kommit till mig prata vi lite först, men eftersom hon skulle till PA:s följde jag med dit så jag kunde köpa något att käka. Köpte Grillad Kycklingfilé som jag åt tillsammans med Potatissallad och Sallad till - mycket gott! Den ena biten sparar jag till imorgon så kan jag ta den då med. På sommaren har inte jag så stor lust att varken äta eller laga mat, speciellt inte när det är varmt ute!

Det har ju vart rätt molnigt idag, men det var riktigt varmt faktiskt. Detta kände jag när vi var ute och gick.. Apropå det här med semester som många har nu - det MÄRKS! Stan är ju helt fucking jävla död nu!!

Nej, nu ska jag fortsätta lyssna lite på Kent igen.. Har en lite sån dag då jag vill höra lugn musik, men det jobbiga är ju att han dyker upp då   Fast mest är det mitt jobbiga minne som jag berätta för S., förut eftersom det är en årsdag när som helst... USCH, jag SAKNAR ER!!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards