Direktlänk till inlägg 5 juli 2010

MAGDALENA GRAAF

Av Linda - 5 juli 2010 20:20

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 8 (8 April) 2o1o, kom jag till den här artikeln med Magdalena Graaf. Jag tycker att hon verkar vara en bra kvinna med skinn på näsan, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


I det här numret är det premiär för Linda Skugges nya sidor i CHIC, där hon i varje nummer möter hon inspirerande kvinnor. Den här gången har hon träffat Magdalena Graaf.

Artikeln är skriven av Linda Skugge.

 

En av de kvinnor som inspirerar mig allra mest är Magdalena Graaf. Och det är för hennes värme, kärlek och lyster. Trots alla motgångar så kämpar hon vidare och hon är så himla bra på att se på en. Hur många människor finns det där ute som plötsligt skickar ett SMS med ett par varma ord och en kram? Magda är en sådan. Trots att hon just hade råkat ut för en hjärnblödning och var på löpsedlar en hel vår så kom det då och då lite kramat och styrka via SMS. Sådant är ovanligt. Hur blir man en sådan? Jag vill att mina varn ska bli seende, varma människor som ständigt tänker på att andra ska ha det bra. Jag blir inspirerad av någon som sprider kärlek och humor i vått och torrt.

Magda är modig också. Som till exempel vågar outa att hon firar nyårsafton ensam. Jag tror att det är många kvinnor därute som har firat mången nyår ensamma, men vi tycker att det är lite jobbigt att berätta om det bara.  

Så varsågoda, träffa min allra första inspiratör: Magda Graaf, trebarnsmamma och stark som en oxe.

 

Hur känns det när jag berättar att vi är många som ser dig som en inspiratör?

- Jag blir stolt, det käns overkligt, men samtidigt blir jag rörd, för jag tycker själv att jag är som vem som helst. Vilken mamma som helst, som försöker hålla skeppet i rätt riktning.

Hur ska en sann inspiratör vara för dig?

- Någon som är ärlig med både glädje och sorger. En människa som vågar vara mänsklig, musslyckas men satsa igen. Jag hittar inspiration hos många dagligen. Mia Törnblom betyder mycket för mig och även ALLA ensamstående mammor i Sverige.

 

Du är alltid så varm och kärleksfull, berätta om hemligheten. Hur orkar du?

- Frågar du mina barn får du ett helt annat svar. Ingen människa är väl alltid glad. Men med min bakgrund så har jag lärt mig att borsta av mig och ta nya tag. Ler du mot världen så ler den oftast tillbaks.

Hur uppfostrar man sina ungar till omtänksamma varma människor?

- Man kan, även om man inte är troende, hämta mycket från kristendomen. att ta hand om sin nästa, förlåta, visa kärlek för de svaga. Att lära sna barn empati från ung ålder är jättebiktigt. Jag har alltid haft många djur. Att värna och ta hand om djur skapar en omtanke som är ovärderlig som vuxen.

 

Hur gör du för att hitta energi en hemsk, kall, mörk dag?

- Jag har gallrat väldigt mycket i min omgivning, numera undviker jag människor som stjäl energi och tar mig för given. De jag har omkring mig idag är människor som ger energi och får mig att skratta.

 

Många hör av sig till mig och berättar att de mår dåligt när de jämför sig med kända bloggare etctera. Hur tacklar du sådant? Jämför du dig med andra?

- Jag försöker att inte göra det, men självklart är det svårt. Ser man en tomtebolycklig familj i ett fint hus med vattenkammande ungar som är sååååå lyckliga, och ääääälskar ääälskar varandra så kan man ju bli lite smått avundsjuk. Själv försöker jag vara så öppen det vara går med mitt livspussel. Jag tycker att det är viktigt att inte lura människor med en falsk fasad. Att kunna gråta och känna sig ensam ibland.

Och hur känns det när folk jämför sig med dig?

- Efter att ha läst min blogg i en månad så är det ingen som gör det... Vi är alla lika om man skrapar på ytan. Så att bli jämförd är mer en komplimang.

  

Ett tag var du feministernas hackkyckling, efter nakenutviken tillsammans med din syster och er discodänga. Idag har detta svängt och du har gett många misshandlade kvinnor en offentlig röst. När kände du att du ville lyfta fram den sidan hos dig själv?

- Jag har varit mig själv under hela resans gång, men folk har bara lyssnat på det som de själva har velat höra. Jag skrev boken både för att jag ville hjälpa andra och för att det hjälpte mig själv.

Var du aldrig rädd att folk skulle tycka illa om dig och/eller boken?

- Nej, jag är väldigt stark i mig själv överlag. Det här är ju min livshistoria, och jag har aldrig brytt mig om vad folk tycker.

Vilka har varit dina värsta kriser?

- Mina skilsmässor, och perioden som boken handlar om. Och de senaste fyra åren har varit en enda lång kris, men jag har hopp nu och är glad. Mina största framgångar är att klämma ut tre ungar.

 

Vilka är dina bästa överlevartips?

- Att blunda, fokusera och köra. Jag brukar tänka "om en månad kommer det här inte alls kännas jobbigt".

Hur hittar du ny kraft?

- Jag hittar styrka i att vara själv, stänga av mobilen och samla krafter. Och så är jag mycket i stallet, med avsängd mobil. Där finns det firsk luft, ljus och djur jag blir glad av att se. Sedan har min tro också alltid varit grundstommen i allt, men jag blir nog mer troende när allting är jobbigt. Jag går inte i kyrkan eller något, utan jag har tron i hjärtat. Och sedan har jag en mamma som jag kan prata om mycket med.

 

Vilka är dina mål i livet just nu?

- Att få undan tvätthögen och bli bättre på att sköta trädgården.

är du en sådan som gör upp en livsplan och i så fall, hur långt fram i taget?

- En timma eller en dag framåt. Mitt mål i livet är självklart att vara lycklig, frisk och ha fred på jorden, men vi kan alla dö imorgon, så min plan är att njuta av ögonblicket och stunden...

  

 
 
Miss0 - svensk tjej i Oslo

Miss0 - svensk tjej i Oslo

5 juli 2010 22:01

Hon och hennes syster är ju jäkligt vackra om inge annat ;) Men hon verkar ju väldigt omtänksam och mänsklig! :)

KLart du kan bli bra på bild du med :) Nu hade jag ju turen att Cilla sminka mig och styla mig så man såg rätt vettig ut framför kameran :)

Ja jag njuter för fullt! Var ju ute på Kragerö i helgen med Vetle och hans vänner. Helt underbart :)

Men skönt att ha ett jobb om man tänker så då ;) Jag håller faktiskt på att söker jobb nu :) Får se vad jag finner för nå :)

Skönt att åka hem till Gbg då :) Har jag frågat dig varför du bor du bor och inte i Gbg? :)

Kram!

http://www.miss0.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards