Alla inlägg under maj 2010

Av Linda - 21 maj 2010 15:30

Imorse var det riktigt segt att ta sig upp då jag ville bara ligga kvar i sängen och sova. Har inte sovit speciellt bra inatt, men det gör jag sällan när jag ska upp tidigt på morgonen... Jag älskar att sluta två - det är så jävla skönt att sluta då.

När jag hade kommit till jobbet till avfarten så såg jag den snygga killen igen =) Två gånger på en och samma vecka är fan inte illa alltså. Så ofta ser jag inte honom. Dra åt HELVETE vilken snygging!! Så det gjorde halva min dag ungefär!

Jobbandet i övrigt gick bra bara det att jag var så jävla slö och trött där ett tag. Åskan började mullra vid en halv ett-ett någon gång och det regnade. Så jävla typiskt bara när jag skulle hem, och jag inte hade på mig någon jacka förutom min Marwin-tröja, och jag var rätt blöt när jag kom hem..

Annars är detta en lugn dag man vet aldrig om jag kan få jobb imorgon vilket jag lär göra. När jag skulle hem strula det sig lite så jag är helt hundra på att dem kommer ringa imorgon om jobb. Då lär jag inte sova bra denna natten heller... FUCK! Men den sömnen tar jag igen en annan dag!


Blir lättare när jag börjar på mitt schema från och med den sjunde juni   

Jag fick schemat i tisdags när jag jobbade, och det är bra schema i år också! Men jag har tyvärr bara ledigt en vecka.. Men nu börjar jag två veckor tidigare än alla andra eftersom en ska vara ledig längre och jobba i Norge istället nu i sommar. Blir lite mindre att jobba i augusti däremot, och jag ska försöka få lite mer tider där - man vet ju aldrig! I övrigt såg det bra ut och jag är jävligt nöjd måste jag säga!


Idag fick jag min Plaza Kvinna i posten, och jag måste säga att jag tycker så jävla mycket om den här tidningen den är riktigt, riktigt bra! Alltid kul att få lite kul post och nu i veckan har jag fått det.

  

Av Linda - 20 maj 2010 23:30

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 6 (4 Mars) 2o1o, kom jag till den här sidan där de tipsar om foundations. Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Flytande, puderpressad eller med mineraler? Foundations kommer i en mängd olika varianter och väljer du rätt nyans och sort kan den bli din huds bästa vän!

Artikeln är skriven av Therése Hallberg.

 

Hur hittar jag rätt nyans för mig?

Bäst nyans är alltid den som ligger så nära din egen hudton som möjligt. Väljer du en för mörk nyans ser du lätt äldre ut medan för ljusa färger framhäver porer och gör att du ser likblek ut. När du provar ut rätt nyans, applicera foundationen på ditt käkben. Rätt nyans för dig är den som harmoniserar bäst med din hudton. Glöm inte att tona färgen ner mot halsen när du applicerar, så slipper du den fula sminklinjen!

Hur applicerar jag foundation bäst?

Med fingrarna, en makeupsvamp eller en sminkpensel för foundations - det bestämmer du själv! Väljer du att applicera med foundationborste, tänk på att rengöra den ofta och noga. Gärna med flytande tvål eller till och med diskmedel, så blir du av med restpigment, annan smuts och bakterier.

Min foundation är för mörk, vad jag kan göra åt det?

Blanda ut den med en ljusare variant av din foundation. Att investera i två färger, en mörkare och en ljusare, av din favoritfoundation kostar en slant men är väl värt pengarna. Allt eftersom ditt ansikte skiftar färg under årstiderna kan du anpassa mängden mörk och ljus foundation.

Min foundation har blivit för ljus, hur gör jag den mörkare?

Använd den ändå men borsta fram en mörkare hudton med hjälp av ett bronspuder! Satsa på höga punkter i ditt ansikte där solen skulle ge färg först, som kindbenen, näsryggen och pannan. Applicera också pudret i resten av ansiktet och ner mot halsen, men med lättare hand.

Jag har ojämn hudton. Vilken foundation ska jag satsa på?

En foundation som är uttalad täckande och sitter länge, så formuleringar som "longwear" och "full cover" är bra att ha i bakhuvudet. Ett annat hett tips är att grunda med en färgkorrigerande primer, det hittar du bland annat hos L´Oréal och Smashbox. Face Stockholm har dessutom färgkorrigerande foundations i sitt sortiment, som du blandar med din vanliga foundation.

Hur skiljer sig mineralfoundation från andra foundations?

Mineralfoundations ska, med hjälp av sina naturliga ingredienser, låta huden andas och inte täppa igen porerna. De vårdande ämnena, som till exempel zink, har dessutom antiinflammatoriska egenskaper som kan lugna en känslig problemhy...

 

RÄTT FOUNDATIONS FÖR DIN HUDTYP!

FET HY- satsa på en oljefri, lättare variant.

TORR HY- trivs bäst i en fuktgivande, halvtäckande foundation.

KÄNSLIG HY- en mineralfoundation som verkar vårdande och lugnande.

 

  

  

Av Linda - 20 maj 2010 18:18

Det har vart riktigt skönt att vara ledig idag! Sova länge och bara slappa. Men så slappt har det inte vart ändå eftersom jag har tvättat från tolv till fem, och idag blev det sju maskiner som jag tvättade. FUCK vad jobbigt. Men skiten är gjord för den här gången, och det var bland annat sängkläder som tvättades idag plus mitt duntäcke, och det tunnare "sommartäcket". Så det blev en hel del idag.


Jag vaknade strax innan fem imorse av en jävla knall, åska, tänkte jag. FAN vad skönt =) Men när jag gick upp några timmar senare så var det fortfarande kvavt ute, och sen vid tolv kom några knallar till.. Nu regnar det igen, och jag vill att det ska komma mer åska för när det är så jävla kvavt är det inte kul heller och jag får hövvevärk.

Annars en lugn och skön dag vilket har vart härligt då jag jobbat sen i söndags! En ledig dag behöver man ha ibland, och bara ladda batterierna igen.

Nu däremot ska jag diska och sen ta en dusch! Ni får ha en bra torsdag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 19 maj 2010 22:16

Imorse var det dags att gå upp och jobba - jag jobbade sju till tre idag och det gick bra.. Däremot har jag sovit för jävla dåligt nu inatt vilket jag alltid gör när jag ska upp och jobba tidigt mornar.

När kag cyklade iväg kvart i sju imorse var det riktigt skönt ute måste jag säga. Jag liksom riktigt njöt hela vägen till jobbet. Det har vart riktigt jävla skönt väder idag, men ack så kvavt!! Sjuktkvavt har det vart idag alltså! Jag bara hoppas att det smäller till rejält en dag så är det kvava borta för det är ju sååå skönt =)

Vi hade lite kul på eftermiddagen vid fikat där, haha, det blev en del skratt och tårar kan jag lova. Det känns i hövvet att jag har jobbat tre kvällar i rad, och dessutom gå upp tidigt dagen efter..


När jag hade slutat jobba cyklade jag till PA:s för att köpa Smör och Skinka, och sen när jag kom hem tog jag det lite lugnt och jag åt ett äpple. I söndags hade nämligen S., och jag bestämt att vi skulle ut och powerwalka - vad SKÖNT det var!! Medans vi gick vår runda på en och en halv timme så kom det några få droppar på oss, men inte så mycket mer än så - vilket var riktigt, riktigt skönt =) Vi gick runt och tjöta, skrattade och njöt av den sköna eftermiddagen. Tyvärr, fick vi gå upp till jobbet (där även S., jobbar ibland) eftersom jag var tvungen att ha plåster, och toan fick vi gå på också. Jag får skylla mig själv eftersom jag tog så dåliga skor på mig, men jävla SKITfötter har jag, och det är inget nytt under solen. Imorgon får jag ta död på två jävla mongoblåsor som jag har fått.. RÖVEN!!! Annars hade vi det jättetrevligt.

När vi kom till mitt hus sa jag att hon kunde följa med upp en sväng och det gjorde S., också, men svängen blev tydligen lite väl lång då hon gick tjugo i nio. SHIT vad klockan gick. Det var bra att hon gick innan det började regna, och det var en skur som kom där. Vi satt på min balkong och hade det riktigt skönt där ute vilket var underbart!

TUSEN TACK FÖR EN TREVLIG KVÄLL S.   

Nu ska jag hoppa i säng och imorgon är jag LEDIG! SKÖNT som faaaan kan jag lova. Men däremot måste jag tvätta.. Hoppas att Ni haft en bra onsdag folks! Tjing tjong! 

Av Linda - 18 maj 2010 13:06

Igår när jag jobbade ringde V., från resursen och frågade om jag kunde jobba idag också, och det tackade jag ju ja till. Mer timmar vill jag ju verkligen ha speciellt då förra månaden var den sämsta än så länge i år.. Det ska bli gött att sluta nio idag också vilket jag har gjort tre dagar i rad nu. Imorgon däremot ska jag upp tidigt och jobba, och då är det extra skönt att sluta nio istället för tio.

Har fixat mat nu till ikväll för nu är jag jävligt trött på Grandiosa Pizza och Piroger att ta med - dessutom är dem slut nu! Vill ha ordentlig mat och idag hann jag i alla fall fixa mat innan jobbet till skillnad från igår, och i söndags hade jag inte tagit fram något att tina.

Hoppas att denna kvällen går bra, och att jag somnar fort ikväll igen precis som igår.

Ni får ha en bra tisdag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 17 maj 2010 22:24

Idag har det vart en lång dag på jobbet. Ungefär som att jobba en helg så lång tur var det idag. Det gick i alla fall bra.

Men det gick ju bra alltså bara det att jag fick ont i hövvet där ett tag på eftermiddagen. Men det är brist på sömn och vädret har vart kvalmigt idag. Det behöver komma en jävla åsk knall!

Har kollat på lokalvädret nu, och på onsdag ska vi få fint väder i alla fall - GÖTTANS   

Inte hänt så mycket idag mer än att jag var jävligt stressad efter att jag hade duschat imorse och när jag skulle cykla iväg. Blev ju lite tidigt idag som jag började på grund av att dem hade APT-möte.

Hoppas att Ni haft en bra måndag folks! Tjing tjong

Av Linda - 17 maj 2010 12:12

I CHIC nummer 5 (25 Februari) 2o1o hittade jag dessa recepten. Det är två fikaalternativ som är bättre för hälsan.

Recepten är hämtade ur "Klaras hälsomat" av Klara Desser.


BLÅBÄRSPANNACOTTA

4 portioner.

 

1 ½ dl gelatinblad.

2 dl blåbär, färska eller frysta.

3 dl grädde.

1 tsk socker.

1 vaniljstång.

eller ½ tsk vaniljpulver.

Blåbär till dekoration.

 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-1o minuter. Lägg blåbären i en kastrull med grädde och socker. 2. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det. 3. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 1o minuter. Mosa gärna blåbären lite extra med en slev. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden. 5. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan har stelnat.

 

  

 

CHOKLADMUFFINS

12 st.

 

2 ½ dl fullkornsdinkel.

1 dl havregryn.

3 msk socker.

2 tsk bikarbonat.

1 tsk vaniljpulver.

3/4 dl kakao.

2 medelstora rödbetor.

1 mogen banan.

2 ägg.

½ dl rapsolja.

2 dl mild yoghurt.

½ dl honung.

Ca 5o g mörk choklad, 7o%

 

1. Sätt ugnen på 2oo grader. 2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Skala och riv rödbetorna och mosa bananen. 3. Knäck äggen och vispa ihop dem lätt. 4. Blanda ner rapsolja, yoghurt, riven rödbeta, mosad banan, honung och de uppvispade äggen i bunken med de torra ingredienserna. Blanda väl. 5. Fördela smeten i muffinsformar, eller i ett oljat muffinsbleck. 6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg dessa på muffinsen när de precis är uttagna ur ugnen.

 

  

Av Linda - 17 maj 2010 00:16

  

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom CHIC nummer 5 (25 Februari) 2o1o, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har bara hittat några få produkter den här gången.


Detta hittade jag i CHIC nummer 5 (25 Februari) 2o1o:

* By Malene Birger Linne finns hos www.nelly.com, 1399 kronor- Sött linne!

* Solglasögon Ginatricot, 79 kronor- Fina solglasögon i en fin färg! Jävligt billiga dessutom!

* Shiseido Luminizing Lip Gloss PK, 24o kronor- VILL HA! Skitsnygg färg! Lacka läpparna spegelblanka med nytt glans från Shiseido!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards