Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

LEONA LEWIS

Av Linda - 6 maj 2010 14:44

Nu när jag har läst ut SOLOs Mars nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln med Leona Lewis. Jag tycker att hon har en grymt bra röst, och jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Från servitris till megastjärna på tre år - sångerskan Leona Lewis lever drömmen. Vi tog ett snack med balladdrottningen om killar, Simon Cowell och varför hon vägrar Harrods. Och ja, vi blev lite kära. Som vanligt.

Artikeln är skriven av Emma Johansson.

 

Hon har sjungit på Olympiska spelen, legat etta i USA och har du mot förmodan inte hört, och sjungit dig hes till, powerballaden "Bleeding love" har du sannolikt befunnit dig i ett annat universum. Leona Lewis är numera en världskänd sångerska som nyligen släppt sin andra siva, "Echo".

- Det känns alltid pirrigt att släppa ett nytt album, vare sig det är ditt första eller andra. Men med tanke på att det första albumet sålde så bra blir förväntningarna ännu större. Men jag har verkligen satsat allt och jag är nöjd, säger hon.

Att förväntningarna på uppföljaren är stora kanske inte är så konstigt med tanke på att hennes första album "Spirit" har legat etta till och med i USA, där hon också fick självaste Clive Davis, som upptäckte Whitney Houston, på fall efter bara några toner och han representerar henne numera.

 

Hennes genombrott kom efter att hon vann den brittiska versionen av "Idol", "The X-factor". Stjärnor som slagit igenom via talangjakter får ofta kritik för att de inte skriver sin egen musik, något som inte stämmer in på Leona som skrivit flera av låtarna på nya plattan.

- Jag får inspiration från många olika håll. Mina egna erfarenheter, mina vänners och faktiskt film också. Att se på känslomässiga scener är en jättebra inspirationskälla, berättar hon.

Leonas skivbolagschef är den notoriskt elaka jurymedlemmen Simon Cowell. Men enligt hans skyddsling är han mycket snällare i verkligheten.

- På teve kan Simon verka ganska hård men sådan är han inte alls i verkligheten, säger hon om sin mentor.

 

Leonas liv hade sett annorlunda ut om hon inte gått till "X-factor"-uttagningarna. Innan genombrottet jobbade hon på Pizza hut för att ha råd med dyr studiotid, något som numera är gratis.

- Jag hade inga förväntningar när jag anmälde mig till programmet utan såg det mer som en möjlighet. Man vet aldrig hur det går men som tur var gick det bra, säger Leona, vars röst har jämförts med idolen Whitney Houston.

Leona, som är känd för sin kraftfulla stämma, låter faktiskt ganska späd när hon pratar. Hon verkar nästan lite blyg - en egenskap som hon helt slår ifrån sig.

- Bara för att jag inte är högljudd tror folk att jag är blyg och osäker. Men det stämmer inte. Jag har bra självförtroende och ingen kan komma och köra över mig, säger hon bestämt.

 

Att Leona står upp för sina nära och kära är tydligt. Efter ett antal skriverier i engelsk skvallerpress om att hon borde dumpa sin pojkvän Lou Al-Chamsa, som hon har varit ihop med sedan hon var sjutton, med tanke på att han "bara" är elektriker och hon numera en superstjärna, gjorde henne så arg att hon själv gick ut i pressen och försvarade deras förhållande.

- Jag bryr mig inte om vad andra tycker. Det är mitt liv och media har ingen rätt att lägga sig i vem jag dejtar, förklarar hon när jag frågar hur hon känner inför kritiken.

 

Kändisskapets negativa, och ibland skrämmande, sida fick hon nyligen uppleva under en boksignering av sin biografi "Dream" i London. När Leona skrev autografer för glatta livet sprang plötsligt en man fram och slog henne i huvudet med en bok så hårt att hon var tvungen att uppsöka läkare. Notera att hennes pojkvän, som inte är tillräckligt "fin", enligt publiken på plats slängde sig fram för att försvara Leona. Den dramatiska händelsen vill hon dock inte prata om eftersom hon fortfarande är för uppskärrad.

- Mycket har förändrats. Både på gott och ont, men det positiva väger tyngre än det negativa, säger hon.

 

Leona och Amy Winehouse gick på samma musikskola och de jämförs därför ofta, trots sina vitt skilda liv. Leona, vars värsta skandal är att ha fått en bok kastad i huvudet, känns väldigt harmlöst i jämförelse med Amy och hennes knarkeskapader och diverse nervsammanbrott.

- Jag är en väldigt jorddnära person som är nära min familj. Om jag skulle flippa ut så skulle de märka det och försöka få mig på rätt spår igen, förklarar hon.

Leona tycker att media är väldigt hårda mot kändisar.

- Det är väldigt mycket press att se ut och vara på ett visst sätt när man blir känd. Media kan vara väldigt dömande om man inte är perfekt vilket kan få tråkiga konsekvenser för vem är egentligen perfekt? Och media är så mycket hårdare mot kvinnor när det kommer till utseendet. Det sorgliga är att jag inte tror att det är män som ha de flesta åsikterna, utan det är nog oftast kvinnor som kritiserar andra kvinnor. Istället för att klaga på varandra borde vi stödja andra tjejer och se till att media framför ett hälsosamt kroppsideal, säger Leona som fått hård kritik för sin snygga storlek 4o-kropp.

 

En annan fråga som också engagerar Leona är den fortfarande väldigt mansdominerande musikindustrin.

- Det jobbar knappt några kvinnor i film- och musikindustrin. Det skulle bara bra för musiken om fler kvinnor ville producera. Jag tror att kvinnor blir förbisedda när det kommer till viktiga jobb i nöjesbranschen för det handlar definitivt inte om att kvinnor är sämre än män.

 

Men det är inte bara orättvisor mellan människor som engagerar Leona, hon är framför allt dedikerad i projekt som värnar om djurens rättigheter.

- Just nu samlar jag in pengar till ett projekt i Turkiet som vill befria björnar. Där är det helt okej att låta dem vara fastkedjade och sedan lära dem att dansa på skridskor, något som faktiskt är djurplågeri, berättar Leona passionerat.

- Jag älskar djur och har därför varit vegetarian sen jag var tolv år och jag skulle aldrig bära päls.

 

Men är det verkligen sant att hon stod på sig och tackade nej till att öppna rean på det anrika varuhuset Harrod´s i London för att de säljer det dyra luddet?

- Det stämmer. Att bära päls är grymt och jag vägrar att öppna ett varuhus som säljer produkten, säger hon bestämt, och jag inser att hon menar allvar med att ingen kan sätta sig på henne. Tystlåten eller inte...


  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards