Direktlänk till inlägg 31 mars 2010

VARFÖR ÄLSKAR MÄN BITCHIGA TJEJER?

Av Linda - 31 mars 2010 20:06

Nu när jag har läst ut SOLOs Februari nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om varför män älskar bitchiga tjejer. Jag tyckte att det var lite intressant att läsa om, så jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa i artikeln.


Du känner dig liten och osynlig i hennes närvaro. Det skiter hon i. Du tänker att hon är en känslokall typ. Sedan hånglar hon upp ställets snyggaste kille - han som du försökt få ögonkontakt med hela kvällen. Varför faller killar för bitchar? SOLO har undersökt fenomenet.

Artikeln är skriven av Emma Johansson.

 

Hon är frekvent förekommande i låttexter, filmer, teveserier och romaner. "Yes I can see her. Cause every girl in here wanna be her. Oh she´s a diva. I feel the same snf I wanna meet her. Sexy bitch." sjunger David Guetta och Akon. Texten träffar mitt i prick, för visst känner alla en ursnygg tjej som har skinn på näsan och som, irriterande nog, står upp för sig själv på ett ganska osympatiskt sätt? Trots att du i vanliga fall har bra självförtroende så känner du dig osynlig i hennes närvaro. Allas blickar dras till henne, vilket hon också är medveten om. Irriterande? Absolut!

Men samtidigt som du avundsjukt sneglar på killarna som flockas kring henne så vet du innerst inne sanningen. Du är avundsjuk. För vem vill inte ha, eller åtminstone få känna av, samma uppmärksamhet?

 

Vi kan ha många åsikter om bitchen, men omtyckt av det motsatta könet har hon alltid varit. För att reda ut varför ställde vi SOLOs krönikör, Calle Schulman, mot väggen.

- En bitchig tjej som är helt oberoende av alla andra. som har nog med håll käften-kapital för att kunna klara sig helt själv om det behövs. Och det är sexigt med tjejer som klarar sig själva även om det lätt kan gå till överdrift, förklarar han.

 

Självständigheten verkar alltså vara den attraktiva egenskapen som förför. Och självständig, absolut. Men hon uppfattas också ofta som ytlig och helt utan problem att ta ner andra för att behålla sin åtråvärda placering i hierarkin. Hon tycks sitta inne på mindre empati än andra, eller så är hon bara duktig på att nonchalera sitt känsloliv. Och ändå faller alla killar för henne, om och om igen. Du ser det hända på film. Du ser det hända i verkligheten. Det genomklassiska high-schoolfenomenet tycks förfölja oss och göra sig påmint genom hela livet. Calle Schulman förklarar:

- Allt det där handlar om erövring som prestige. Killar, och särskilt unga killar, vill hävda sig mot de andra killarna. och den kille som får den bitchiga tjejen har ju onekligen åstadkommit den största bedrigten, säger han som anledning till varför killar vill vara ihop med en bitchig tjej trots att hon inte alltid är så snäll mot sina medmänniskor.

 

Men divan har fler funktioner än att fe gliringar till skolans töntar. För hur underhållande skulle våra älskade teveserier vara utan de manipulativa karaktärerna? En hardcorebitch som ingen trampar på finner vi på bästa sändningstid, nämligen Blair Waldorf i "Gossip girl". All kredd till Serena som verkar vara en trevlig och fin tjej, men den stora underhållningen ligger trots allt i att se Blair styra skolan med en järnhand värdig den bästa av diktatorer. med andra ord är det den hämndlystna satmaran som för handlingen framåt och tittarsiffrorna uppåt.

 

Trots att Calle Schulman har varit ihop med en typisk bitch tycker ahn inte att det är attraktivt när tjejer visar tecken på bitchbeteende.

- Även om det är sexigt när tjejer är helt oberoende av andra så kan det lätt gå till överdrift. Jag skulle vilja säga att äkta bitchar inte behöver visa att de är det. De behöver aldrig uttala sitt oberoende, det finns där i alla fall. Falska bitchar har däremot hela tiden ett behov av att leverera sina bitchigheter, osexigt som fan.

 

Ordet bitch betyder egentligen tik eller hona på svenska. Men en mer rättvis översättning av bitch, som lite fyndigt brukar definieras "Babe in total control of herself", är nog snarare en snygg tjej som inte viker sig för andra. Vi kan tycka att bitchen är egotrippad och sticker ut hakan lite för långt, men om vi ska vara ärliga är det sådana egenskaper som värderas högt i samhället. För visst är det trendigt när tjejer är kaxiga, både i styrelserummet och i sängen? Att våga ta för sig och sätta sig själv i främsta rummet ger också utdelning på arbetsmarknaden i form av högre lön och chefsjobb. Och nöjesbranschen har alltid omfamnat snygga tjejer som inte viker sig för andra i första taget. Tevepersonligheter som Paris Hilton och vår svenska Anna Anka blev liksom inte kända för att de inte trampar någon på tårna.

 

Dominanta tjejer får killarna på fall men det är inte alltid lätt att vara ihop med en egotrippad tjej, något Calle Schulman har fått erfara.

- Jag var ihop med en typisk bitch och det är klart att jakten i sig är rolig men det blir ju problem när man hela tiden känner att hon kan dra när som helst. Så vill man inte ha det i längden. Exempelvis kände jag mig tvungen att bjuda henne på en resa till Thailand trots att jag inte hade råd. Om jag inte hade gjort det hade det tagit slut. Mina varningsklockor ringde för fullt, men jag köpte resan ändå. Så tog det slut tre månader senare istället, berättar han.


Även om bitchens egenskaper till en början är attraktiva kan de också bli ett irritationsmoment i ett längra förhållande, säger Calle.

- Ibland vill man bara säga: "Ta det lite lugnt nu. Jag vet att du klarar dig själv men du kan väl i alla fall låtsats litegrann att jag är viktig?"

 

Killar har med andra ord blandade känslor inför bitchen. Precis som du och alla andra tjejer därute. Kanske är bitchpersonligheten så komplex att vi inte bara kan älska eller hata henne. Det ena utesluter inte det andra och kom igen: Visst älskar du att hata henne? Ingen tycker om när någon elak för att själv må bra, men samtidigt beundrar vi de som vågra ta för sig. Men ännu mer beundrar vi faktiskt tjejer sin inte trampar på andra när de når suba utsatta mål...


    

 
 
Liinda

Liinda

31 mars 2010 21:01

sv: hehe okeej, jaså, det där fallet vet jag ingenting om faktiskt ska nog slå på efterlyst nu;)

http://Lindismalmis.bloggplatsen.se

 
Liinda

Liinda

31 mars 2010 21:20

sv: okeej men jag kollar på Resident evil, eller ska gå o ta bort sminket o sen kolla tv,men sov gott så hörs vi=)

http://Lindismalmis.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Markus

26 juli 2010 01:15

Män gillar inte de tjejer du kallar för bitchar pga deras attityd. Män gillar snygga tjtjer. Punkt.

 
Linda myself

Linda myself

26 juli 2010 16:15

Markus: Jag skrev bara vad som stod i artikeln. jag själv påstår inte att Ni killar gör det.

http://Lindadelicious.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

J

7 augusti 2010 02:33

Jag skulle gärna ha en bitchig tjej...Är du singel och vill testa?? Lol

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards