Direktlänk till inlägg 8 mars 2010

JOEL KINNAMAN

Av Linda - 8 mars 2010 19:56

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 1 (29 December) 2oo9, kom jag till den här artikeln med Joel Kinnaman. Jag tycker att han är så jävla snygg, och en grym skådis! Jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om honom i artikeln.


Han var vild i tonåren, rånade, slogs och rökte braj. Nu har han lugnat sig, men behållit temperamentet. För CHIC berättar Joel Kinnaman om sitt drömliv, systrar och sin okända kändisbror.

Artikeln är skriven av Louise Örvell.

 

Fram till nu har Joel Kinnaman kunnat vandra runt ganska ostört. Trots roller i "Tjenare Kungen" och "I skuggan av värmen" har få känt igen honom. Med filmen "Snabba cash" lär det ändras. I filmatiseringen av den populära boken spelar Joel JW, killen som flyttar till Stockholm och som så småningom dras in i kriminalitet.

Joel har följt Alexander Skarsgårds exempel och flyttar till Los Angeles, men är på blixtvisit i Stockholm.

- Jag har jobbat ganska mycket, så jag behövde ha lite ledigt. Jag är halv-amerikan och tvåspråkig sedan födseln, så jag känner mig hemma i USA.

 

Hur är din rollfigur JW?

- Det är en kille som söker en tillhörighet. Han åker från landsorten till storstan för att plugga på Handels. Han idealiserar överklassen som han även nästlar sig in i och till slut börjar han med kriminalitet för att finansiera sin dyra livsstil.

Har du många likheter med JW?

- Nej, det är ganska stora skillnader mellan oss, men jag hängde i kriminella gäng när jag var tonåring. Många i gänget är fortfarande tungt kriminella. Vi började röka braj när vi var 12-13 år. Vi var ute och slogs och rånade. Jag har varit bråkig sedan dagis. Jag tror att jag har ett visst temperament, antingen var jag väldigt orädd eller väldigt rädd. Jag ville vara tuff, men jag bröt mig loss från gänget till slut. Jag har fortfarande ett hett temperament, men nu får jag ett annat utlopp för det.

Vad är störst skillnaden mellan film och teater?

- Film är oftast mer realistiskt, vilket jag gillar. Det är mycket som försvinner på teater, men samtidigt är det en mycket större kick. Det är ju live. När man spelar teater så upplever man publiken. Det gör man inte på film.

 

Hur var det att växa upp med fem systrar?

- Det var bra. Mina systrar och jag har alltid varit tajta. De är väldigt medvetna kvinnor och jag har alltid fått mycket uppmärksamhet.

Dejtar du någon speciell just nu?

- Nej, ingen speciell. Jag dejtar lite, men jag har inte hittat den rätta än. Om jag kysste någon nyligen? Vem det var? Ja du, det säger jag inte.

 

Blir du igenkänd på stan?

- Ibland, men jag har inget emot att bli igenkänd. Det är ett bevis på att folk uppskattar mitt arbete. Och jag tycker att folk visar respekt här hemma i Sverige.

Har du många kända kompisar?

- Jag umgås med Gustaf Skarsgård och Fares Fares. Fares är som en storebror. Han är väldigt klok.

 

Hur är din klädstil?

- Jag skulle nog säga att jag kör dressad casual-stil. Jag gillar att gå i sneakers. Jag tycker att less is more.

Vilket är ditt senaste köp?

- En Audi A6 som jag köpte i USA. Den kostade bara 42ooo kronor. Här hemma hade den kostat 9oooo.

 

Vill du ha barn?

- Ja, absolut. Jag tror att man mognar när man blir pappa.

Vad gjorde du innan du kom hit?

- Jag var på möte med mina agenter. Vi pratade om livet, kärleken och karriären.

 

Vad sjöng du senast?

- Vet inte. Det var väl någon cheesy r´n´b-låt. Jag är inte så bra på att sjunga. Jag sjunger helst i duschen. Då är jag helt grym!

När stötte någon på dig senast?

- Igår kväll. Jag stod i en bar. Hon kom fram och sa: "Hej, hur är det?" Jag sa: "Jo, det är bra". Sedan var det inte mer med det.


Vem beundrar du mest i världen?

- Min syster Melinda. Hon är en levnadskonstnär. Hon har så fina ideal. Jag beundrar det sätt hon lever sitt liv på. Hon tar hand om sig själv på ett bra sätt.

Tar inte du hand om dig själv?

- Nej, inte lika bra. Jag tar för mycket gifter, festar för mycket och sover för lite.

Jaha, när var du full senast?

- Igår, haha. Jag var på en releasefest.


Vad har du för framtidsdrömmar?

- Jag lever min dröm just nu. Jag tar mitt arbete på stort allvar och satsar väldigt hårt på det jag gör...

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards