Alla inlägg under januari 2010

Av Linda - 20 januari 2010 13:16

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 24 (19 November) 2oo9, kom jag till den här artikeln med Tuva Novotny. Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne.


Vad har "Skilda Världar" och Julia Roberts gemensamt? T-shirtchica, självsäkra Köpenhamnsbon och småbarnsmamman Tuva Novotny så klart.

Artikeln är skriven av Emilie Hermansson.

 

Tuva Novotny har varit känd under halva sitt liv. Sedan genombrottet som tonåringen Nora i "Skilda Världar" har mycket hänt. CHIC träffar henne på Scandic Anglais i Stockholm bara några timmar före permiären av hennes film "Bröllopsfotografen". Tuva är numera bosatt i Köpenhamn och verkar inte sakna Sverige.

- Det känns som att det finns en mer avslappnad hållning där, en "det löser sig"-mentalitet, som jag trivs bra med.

 

Hur har du utvecklats sedan du slog igenom i "Skilda Världar"?

- Jag har blivit säkrare och låter mig inte inbillas att jag måste se ut eller vara på ett visst sätt för att folk ska tycka om mig. Att bli omtyckt är inget du kan sträva efter yrkesmässigt, det gäller ju att göra bra ifrån sig. Det får man lägga på det privata planet istället tror jag, på vänner och på familj.

 

Du har blivit mamma nu, vad vill du ge för råd till dina barn?

- Det är viktigt att vi som samhälle, och även föräldrar och lärare som äldre förebilder, signalerar till barn och unga att det viktigaste av allt är vad du har i huvudet. Du kommer inte att bli bedömd efter ditt utseende i grund och botten. Det som betyder någonting är vad du kan och vem du är och inte vad du har på dig eller hur du ser ut. Det är jätteviktigt.

 

Hur skulle du beskriva din klädstil?

- Alltså... Jag är rätt tråkig. Jag har en kompis som är stylist och modenörd och han suckar högt varje gång jag kommer med mina jeans och T-shirts. Men är det fest så är det fest, då får det gärna vara glamour och klackar och smink och fransar, absolut.

 

Idag är Tuva klädd i det hon gillar bäst: vit T-shirt och jeans. Hennes hår är kort, blont och spretigt. Hon har klippt sig för rollen som svenska Sophie i Hollywoodfilmen "Eat, Pray, Love". Julia Roberts spelar huvudrollen, en kvinna som på resande fot försöker finna sig själv. I Rom möter hon Tuvas karaktär.

Hur var det att jobba med en så stor produktion?

- På ett sätt var det precis som vanligt, för mitt jobb är ju detsamma, men samtidigt 2o gånger större. Det är fler människor, paparazzifotografer som hänger utanför i träden och det är säkerhetspersonal som ska hålla tillbaka folkmassor, så på så sätt var det ganska chockerande att vara med om.

Hur var Julia Roberts?

- Det var otroligt inspirerande att jobba med Julia för hon är så cool i sin hållning till jobb och privatliv. Hon är väldigt privat och integritetsvärnande. Och hon är säker på sin kompetens, det var inte så mycket tjafs om hur hon såg ut.

Träffade du några andra Hollywoodkändisar?

- Ja, Javier Bardem är med i filmen, så honom träffade jag. Alla är rätt så avslappnade människor och har någonstans fått bekräftat att de gör sitt jobb okej. Det är raka rör och det gillar jag.

Vad var roligast med inspelningen?

- Nä men vad sjutton, det är väl klart att det var fantastiskt bara att få träffa och jobba med Julia Roberts! Jag har vuxit upp med "Pretty Woman". Och det var kul att uppleva att världen inte är så stor, vill jag jobba på engelska så går det.

 

Tillbaka till bröllop och "Bröllopsfotografen": Tror du på livslång kärlek?

- Ja. Jag tror inte att det är romantiskt, att det bara ger sig självt. Jag tror att det är det hårdaste jobbet man någonsin kommer att ha, det upplever jag själv i alla fall. Men det är så värt det, för kärleken som kommer efter förälskelsen och när man har haft några kriser, den är större än någonting annat...

 

  

  

ANNONS
Av Linda - 19 januari 2010 21:04

Har kikat lite snabbt och lätt på www.asos.com. Såg lite snygga kläder där. Orkade inte kolla alltför noga då jag är lite seg i huvudet nu. Får kika lite bättre en annan dag helt enkelt =) Vad tycker Du?


* Svartvit Tubklänning- SÅ SNYGG! VILL HA!

* Svartvit Klänning- VILL HA! Så himla fin och snygg, akkurat min smak!

 

   

    

ANNONS
Av Linda - 19 januari 2010 12:34

Vad dåligt av mig att jag inte har hunnit skriva om lördagens fest ännu! Har inte blivit av ännu bara.. Men men bättre sent än aldrig!

I lördags på dagen hade jag sjukt ont i magen, förbannat illamående var jag - jävla mensvärk! Så jag tog det lugnt på dagen och vilade en timme mellan fyra och fem. När jag hade gått upp var det dock borta =) Efter min lilla powernap åt jag mat och sen var det bara att duscha. Så långt var det inga problem.

MEN när jag skulle sminka mig och ta på mascaran på vänster öga så började det jävla ögat fucka sig totalt. Jag har väldigt känsliga ögon, speciellt vänster ögat är extra känsligt när det gäller mascara. Jag fick sminka om, och om, och om fem gånger innan det blev bra - det rann ju hela jävla tiden! Men den sjätte gången funkade det. Höll på att bli galen plus att jag höll på att börja lipa, men det hjälper ju inte ett skit! Min mascara sjunger på sista versen nu, så det är därför jag blev extra irriterad i ögat. Nästa vecka ska jag köpa en ny helt klart =)


Efter att ha blivit sjukt försenad med sminket gick jag ner mot I., där förfesten hölls gjorde ett stopp på Godislagret där jag laddade på min telefon och köpte Sprite. Sen var det bara att fortsätta gå i mina höga klackar och snor tajta kjol. Måste ha sett roligt ut, såg la ut som att jag bajsat på mig när jag gick. Bjuder på den i så fall.

Hann komma in innanför dörren, hälsa på de som var där tills jag hällde upp min första grogg. Jag låg ju mycket efter i mitt drickande det var jag ju tvungen att hinna ikapp =)

Vi satt och tjötade, skrattade, dansade och hade det allmänt trevligt hos I., vi sju tjejer som bestod av E., I., Linda, Sa., So., T., och jag. Alla var taggade när vi kom ut, och ner till Terrassen där de hade GRATIS inträde för kvällen =) Detta kunde jag bara inte missa - jag som hade tänkt att inte gå ut. Sket sig snabbt kan jag ju säga då.

Jävligt roligt hade vi och det var en väldigt lyckad kväll brudar!

Nu är det tisdag, fy fan vilket väder vi har idag, USCH! Hoppas i får en bra dag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 18 januari 2010 20:16

Nio imorse ringde V., från resursen, frågade om jag ville ha lite jobb - tackade ja. Men samtidigt kände jag: Fan, jag orkar inte! Tre jävla timmar är ju onödigt faktiskt. Tycker att chefen borde lägga in någon på en halvtids sjukskrivning, men det gör hon ju inte. Hade vart mycket lättare om det var en och samma person som hade tagit dessa tiderna på tre timmar och liknande. Men det gick bra de där jävla tre timmarna i alla fall.

Jag vet inte, är inte på humör just nu fan. På grund av MÅNGA anledningar.

Kan säga så här:

JAG HATAR EGOISTER! JÄVLA EGOIST SNORUNGE!

Nej, jag ska fortsätta se på Idrottsgalan. Tjing tjong!Av Linda - 18 januari 2010 12:46

  

  

  

  

  

  

Inatt gick årets Golden Globe-gala av stapeln. Kändisarna trotsade Hollywoodregnet för att trängas på röda mattan i sina finaste klänningar. Här kommer dem jag tyckte var snyggast klädda inatt på röda mattan. Vilken klänning är Din favorit?


* Jennifer Garner- Fin klänning! Snyggt att hon hade en relativt enkel frisyr till klänningen hade blivit lite för mycket annars!

* Leona Lewis- Vilken SNYGG klänning och SNYGG färg! Klänningen gör sig bra på henne - en av mina favoriter från inatt!

* Fergie- SNYGG klänning! Denna klänningen är min absoluta favorit från nattens gala! Färgen är sjuktfin!

* Penelope Cruz- Fin klänning och det är fint med utsläppt hår! Gillar att det är spets upptill!

* Sandra Bullock- Snygg klänning, snygg frisyr och fina örhängen! Sandra kammade hem priset för bästa kvinnliga huvudroll i dramakategorin! 

Av Linda - 17 januari 2010 20:56

  

 

Som jag har väntat hela jävla veckan och dagen på att denna dagen ska komma!

ÄNTLIGEN är klockan nio =)

Säger det igen; JOEL KINNAMAN - Grrrrr!

Av Linda - 17 januari 2010 19:06

    

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom Cosmopolitans December nummer 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag hittade några få produkter och det blev inga kläder denna gången, tyvärr.


Detta hittade jag i Cosmopolitans December nummer 2oo9:

* La Perla J´aime La Nuit Parfym 3o ml EdP, 5oo kronor- Grapeblomma, julros, jasmin, bärnsten och svart orkidé gör dig mystiskt förförisk och oemotståndlig!

* IsaDora Snow Fairy Ögonskuggspalett, 179 kronor- VILL HA! Så många fina färger är det i denna paletten! Extra plus för att själva utsidan är rosa!

* Dior Cristal Boréal, 86o kronor- Vilken lyxig ask! Önskelistan toppas av ett skönt halssmycke som förutom att det gnistrar av diamanter även ger dina läppar en rosalila kyssmun!

Av Linda - 17 januari 2010 17:36

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans December nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om systrar. Jag som har två systrar kände självklart igen mig lite granna - gör Du det? Tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Det är meningen att hon ska vara din bästa vän, av naturen given, men ibland kan du inte låta bli att vara avundsjuk på just henne. Det finns en god anledning till att du känner så.

Artikeln är skriven av Jonna Karvonen.

 

I modebloggarvärlden är Elin Kling och Cecilia Blankens ett välkänt syskonpar. De stöttar, älskar och längtar till varandra i sina bloggar. Men tidigare i år, när Cecilia blev intervjuad av tidningen Mama, berättade hon om det som många systrar känner men som få vägrar erkänna: att hon ibland har varit fruktansvärt avundsjuk på sin syster. Typ när hon var gravid och såg bilder på Elin på den ballaste festen i New York medan hon själv satt hormonstinn i en bil utanför makens mormors hus.

 

När författaren Deborah Tannen forskade inför boken You were always mom´s favorite intervjuade hon över 1oo systerpar och det visade sig att avundsjuka var allt annat än ovanligt - inte så konstigt med tanke på att familjeband ofta är komplicerade.

- Även i de bästa av systerrelationer är det fullt normalt och ofrånkomligt, säger hon.

 

Elisabeth Schönbeck, beteendevetare och författare till boken Äldst, yngst eller mittemellan, håller med om att konkurrens finns i alla syskonrelationer, av den enkla anledningen att ni redan från början kämpar om samma sak - att få kärlek och uppmärksamhet från föräldrarna.

- Och jag tror det är lättare att jämföra sig med ett syskon av samma kön, säger hon. Däremot skiljer sig nog inte graden av avundsjuka mellan brödra- och systerpar, även om de kan uttrycka de på olika sätt. Pojkar kan bli handgripliga medan flickor oftast är mer verbala och visar sina känslor på ett mer subtilt sätt.

 

En dos av konkurrens syskon emellan är alltså naturligt, men för att det inte ska utvecklas till en ohanterlig avundsjuka är det viktigt att komma ihåg vissa saker. A) Konkurrens är i grund och botten inget dåligt ("Ni kan driva varandra till stordåd", säger Elisabeth Schönbeck), B) båda behöver inte vara bra på samma saker utan ni kan istället komplettera och vara stolta över varandra och C) ni är båda individer som upplever saker på ett eget sätt, så försäk att sätta dig in i den andras situation.

- Sätt er ner och berätta för varandra, lugnt och sansat, hur ni upplever saker och ting, säger Elisabeth Schönbeck. Men det är viktigt att båda vill vara med.

 

Du kanske tycker att din syrra alltid har fått så mycket pepp från päronen för att hon utbildade sig, medan hon tycker att er mamma har varit mer stolt över dig. Poängen är att du nog snart inser att du inte är den enda som har varit avsundsjuk...

 

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ LindaDelicious med Blogkeen
Följ LindaDelicious med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se