Direktlänk till inlägg 6 januari 2010

ANDREAS CARLSSON

Av Linda - 6 januari 2010 21:06

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 23 (5 November) 2oo9, kom jag till den här artikeln med Andreas Carlsson. Jag tyckte att den var väldigt bra, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om honom i artikeln.


Han är elakast i "Idol"-juryn, men så löjligt framgångsrik att han kommer undan med det. För CHIC berättar Andreas Carlsson om sin tuffa uppväxt, musiken och kvinnan han vill träffa.

Artikeln är skriven av Louise Örvell.

 

Hans låtar har sålt i mer än hundra miljoner exemplar. Han har skrivit låtar till artister som Britney Spears, Katy Perry, Celine Dion, Backstreet Boys och ´N Sync. Han umgås regelbundet med världsartister och lever lyxliv i LA. Och så sitter han i juryn för "Idol". Det kan verka glamouröst, men om du tror att Andreas Carlsson har glidit på en räkmacka genom livet, då tror du fel. Han har jobbat hårt. Och hans uppväxt har stundtals varit jobbig. Allt går att läsa i hans självbiografi "Live to win - Låtarna som skrev mitt liv".

 

Vi börjar prata om musik och han berättar att det var något han halkade in på, bara så där.

- Jag körde uteslutningsmetoden. Jag var inte särskilt bra på sport, så det blev musik. Musiken blev senare min tillflykt där jag kunde hitta tröst. Det var som att finna en god vän, säger han.


Andreas växte upp i Danderyd och senare i Tingsryd i Småland. Han var som vilken 12-åring som helst. På rummet hade han ett splitternytt trumset och väggarna var fulla med posters från tidningen Okej. Allt gick sin gilla gång tills en dag då polisen kom och arresterade hans pappa. Det visade sig att pappan hade förfalskat fakturor, något som senare skulle leda till fängelse.

- Det var ett hårt slag för familjen. Vi flyttade tillbaka till Stockholm för att börja om. Vi levde på existensminimum. Det var tufft. Min mamma jobbade hårt för att vi skulle ha det bra. Hon vände nästan ut och in på sig själv.

I samma veva fick din syster anorexia. Hur var det?

- Jobbigt. Anorexia är en väldigt psykologisk sjukdom. Det är ett rop på hjälp. Men hon blev bra till slit. Mycket med hjälp av en släkting som hade pondus och som kunde vara sträng och ryta till.

 

Är din uppväxt en av drivkrafterna bakom din framgång?

- Det tror jag absolut. Jag tänkte "Jag ska i alla fall lyckas". Det och en benhård tro på att allt är möjligt. Jag lever mycket efter min intuition och mitt hjärta. Alla har en inneboende GPS. Det är viktigt att göra saker som är betydelsefulla. För mig har musiken varit viktigast. Musik är ett jättestort kommunikationsmedel. Och att då och då få höra att jag lyckats beröra är den största payoffen man kan få som artist.

 

Du kom in på reklamskolan RMI-Berghs, men slutade för att satsa på musiken.

- Ja. Ett tag tänkte jag: "Det här med musiken kanske inte går ändå", så jag sökte till RMI-Berghs. Jag hann bara gå några minuter. När jag satt där första dagen och skulle skriva en uppsats om varför jag hade sökt så kom jag inte på någonting. Så istället räckte jag upp handen och sa: "Vad kostar det att sluta här?"

 

Du är singel. Varför?

- Jag har inte träffat någon. Och jag är verkligen inte typen som har någon bara för att man ska. Jag är hellre ensam än med fel person.

Hur ska din blivande tjej vara?

- Jag fascineras av kunskap, så hon får gärna ha specialkunskaper inom något ämne. Det kan vara vad som helst, film, foto eller konst. Och så vill jag ha en riktig konversation. Jag vill ha en mogen relation. Jag är trött på att vara pappa till folk. Förutom det får hon gärna vara vacker och ha humor. Jag älskar kvinnor. Kvinnor är det häftigaste som livet har att erbjuda.

 

Du har sonen William, 8 år, tillsammans med Hannah Graaf. Vill du ha fler barn?

- Absolut. William är en gåva och min stora inspirationskälla, men jag och Hannah levde aldrig tillsammans. Vi dejtade en månad, hon blev gravid och bestämde sig för att behålla barnet. Att bli pappa under de omständigheterna var förstås chockartat och ovant i början, men jag vande mig efter ett tag. Allt har funkat förvånansvärt bra. Jag och William har jättebra kontakt. Att han ringde o7.2o varje morgon känns som ett kvitto på att jag i alla fall har gjort någonting rätt. 

Vad är det viktigaste du har att lära din son?

- Ödmjukhet. Och hur han ska vara med andra människor. Jag fick själv lära mig det av min morfar. Han är humanist ut i fingerspetsarna och en jättebra förebild.

 

Hur ser en perfekt dejt ut?

- En perfekt dejt är en dejt som man aldrig vill ska ta slut. Jag är lite gammaldags av mig. Jag vill gärna hämta upp och lämna av. Och kanske blir det en liten kyss också, vem vet?

Vem är den mest kända personen du har dejtat?

- Det kan jag inte säga. Det skulle bli spaltmeter i pressen.

Vilken känd person skulle du helst vilja dejta då?

- Megan Fox. Hon är enormt vacker och sexig. Och så verkar hon ha attityd, men jag är egentligen inte särsklit intresserad av att dejta kända personer. Dessutom skulle hon inte passa mig. Hon skulle vara alldeles för farlig att leva med, haha.

 

Hur är din relation med din familj idag?

- Den är jättebra. Så här i efterhand har jag förstått hur mycket pappa skämdes för det som hände, men vi har alla förlåtit honom. Jag älskar min familj, men det känns som att de ser på mig med skräckblandad förtjusning. Ibland känner jag mig som den konstiga morbrodern som dyker upp på julafton med dyra presenter. Som gubben i lådan ungefär...

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards