Alla inlägg under december 2009

Av Linda - 17 december 2009 19:54


Sjuttonde delen

Av Linda - 17 december 2009 18:04

Strax efter klockan två började det snöa, då var det små, små flingor som kom. Men ju längre eftermiddagen har gått har det övergått till stora jävla flingor! Och den där jävla blåsten, den är fan för jävlig.. Det är blåsten som är allra värst, tycker jag i alla fall.

När jag cyklade till PA:s tidigare idag gick det bra på vägen dit då hade det precis börjat snöa, och vinden hade jag i ryggen. MEN när jag skulle HEM då jääävlar. Det var INGEN lätt match kan jag lova... Det blåste motvind hela förbannadejävlahelvetes vägen hem! Vinden och snön fick jag i ansiktet, tårarna rann, och jag var helt jävla slut kan jag lova. Blåsten var så kraftig så att jag fick leda cykeln emellanåt. TUR att jag är så jävla envis jag kom hem till slut, men det tog sin lilla tid dock längre än vanligt..

Underbart var det att komma in. och lämna min cykel nere i källar-förrådet ännu skönare var det att lägga sig i sängen under duntäcket och läsa.

Det blir en forsatt lugn eftermiddag och kväll, det är ju inte direkt att man är sugen på att gå ut direkt.

Hoppas att Ni har en bra kväll folks! Tjing tjong! 

Av Linda - 17 december 2009 12:34

Nu när jag har läst ut SOLOs November nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om Romcoms har förstört ditt kärleksliv. Jag tyckte att det var intressant att läsa så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Är vi alla sorgliga produkter av filmernas rosaskimrande hjältevärld - fulla av orealistiska drömmar om prinsar på vita hästar med trekaratsdiamanter i bakfickan? SOLO grävde ner sig i romcomsträsket för att ta reda på hur det ligger till.

Artikeln är skriven av Johanna Frölander.

 

Slutscenen i "Pretty Woman", Richard Gere kommer på den vita hästen (i filmen maskerad till en limousine förstås) med ett fång rosor, han trotsar sin höjdskräck och klättrar upp för brandstegen för att nå sin älskade. Med överdriven symbolik möts de halvvägs ner för trappan, till tonerna av en operalåt. Du kan det här utantill, eller hur? Det är den sanna orsaken till varför du nästan börjar gråta varje gång du hör Roxettes "It must have been love".

Du har matats med smäktande Hollywoodromantik sedan barnsben. Du lärde dig tidigt att förknippa stammande Hugh Grant-figurer med Äkta kärlek. Det är Askungen, Törnrosa och Snövit - med skillnaden att dramat utspelar sig i en värld som påminner om din samtid. Drakarna har bytt skepnad till elaka kompanjoner eller konspirerande ex-partners.


Ända sedan du var barn har du hjärntvättats med den här bilden av kärlek och experterna är ofta eniga om att de rosaröda romantikklichéerna lämnat fler spår i dig än du kanske tror. Malin Forsberg, kärleksexpert på Expressen är också inne på det spåret.

- Jag tror absolut att det påverkar oss. Det är ganska få filmer i genren som slutar tråkigt, miserabelt och jobbigt. Det finns i stort sett alltid en happy ending där kärleksparet gifter sig eller blir på smällen och så är allt happy, happy.

 

För att vi vill ha det så, för att det är skönast. Det inger hopp. Men verkligheten ser inte ut så. Skilsmässor, sorg, otrohet och tråkiga avslut är däremot en del av verkligheten, Och visst, ibland har man försökt skildra vardagen också på filmer men sällan i romcom-genren. Och det blir ändå alltid bättre på slutet i den här typen av film, för att det är helt enkelt vad vi vill ha. Men livet är inte svart och vitt, det består av en massa gråzoner.


Malin tror att romantiska komedier kan skapa orealistiska förhoppningar på kärlek och förhållanden.

- Om man ha romcoms som förebild för hur kärlek ska vara så blir verkligheten ganska skev. De ger dig väldigt höga förhoppningar på en relation och det är svårt att hitta någon när kraven är så höga. Det är lätt hänt att du blir besviken. Livet är inte lika välreggiserat som en film.

 

Men trots att vi vet att romcomsen bara är sagor i uppdaterad form, att det är simpelt och banalt, slukar vi med glädje samtliga nysläpp i genren. Men SOLOs filmexpert Kasper Sperber tycker att just förutsägbarheten är ett krav när det kommer till romcoms.

- En bra romcom måste vara så förutsägbar att man kan återberätta storyn innan man ens sett filmen. Men den måste också vara romantisk och rolig, två ingredienser som tyvärr ofta lyser med sin frånvaro. Man bör heller inte förväxla genren med romantiska dramer - romcoms är inte snyftare. Snarare tvärtom.


Kasper Sperber är, med egna ord, "en sucker för romantik" och är kanske därför inte den mest typiske killen i sammanhanget. Många män håller nog snarare med filmexperten Hans Wiklund, även om de inte sträcker sig till hans extremer. Hans gav nämligen upphov till stora rubriker förra året när han luftade åsikten att alla kvinnor som gillade "Sex and the City"-filmen borde få lägre lön än män.

- Brudar som gillar "Sex and the City" bidrar till att kasta jämlikhetssträvan hundra år bakpå i tiden med de här löjliga Louis Vuitton-prinsessidealen. Och så tycker jag fan om att man är tjej och tycker det här är bra, då är man värd halva männens löner, inte en krona till, hävdade Hans Wiklund i radiokanalen Mix Megapol när han skulle recensera filmen.

 

Och nu vänder sig även de romantiska komediernas kanske främsta representant, Sandra Bullock, mot genren. Inför premiären av sin senaste film "The Proposal", som handlar om två personer som inte kommer överens, tvingas gifta sig och ändå blir kära till slut, hävdade hon bestämt att filmen inte var en romantisk komedi.

- Jag har slutat göra romantiska komedier. De är fruktansvärda, de är dåliga, de är inte roliga, säger fröken Bullock.

Uppenbarligen har hon aldrig hört uttrycket "Bit inte den hand som föder dig".

 

Romantiska komedier är helt klart en genre som väcker känslor. Det är uppenbart att filmbolagen tjänar grova pengar på dem, och likaså att de innehåller många trötta klyschor. Men det är lika uppenbart att många tjejer älskar dessa filmer. Trots allt. Betyder det att vi är hjärndöda bakåtsträvare? SOLO tror inte det. Vi tror istället att alla kärlekstörstande romcom-älskare snart kommer få njuta av uppdaterade filmupplevelser. Något har nämligen börjat hända i romcomträsket. Länge har tjejer haft patent på att gestalta den misslyckade huvudkaraktären. Julia Roberts som tvingades sälja sig (ja, för vi gissar att hon inte hade sex mot betalning för att det var kul) och den småplufsiga Bridget Jones som alltid ställer till det, är de klarast lysnade stjärnorna.

 

England, som i detta avseende inte verkar vara lika insöade på könsstereotyper, har dock varit bra på att byta ut den klumpiga tjejen mot en lika klumpig kille - ofta spelad av Hugh Grant, naturligtvis. Men nu blåser förändringarnas vindar och även Hollywood halkar på den nya trenden.

- Standarden har alltid varit att en knepig tjej med tandställning och hästsvans, som senare blir värsta baben, har huvudrollen. Men det börjar förändras nu. I nya filmer som "Supersugen" och "I love you, man" är det ombytta roller. År 2oo9 får även hopplösa snubbar drömma om en bal på slottet. Inför det romcomska klichéernas träsk är vi alla jämlika, sammanfattar Kasper Sperber utvecklingen.


Och i takt med att även killarna bjuds in i romcomträsket, som jämlika klumpedunsar, höjs statusen på genren. Kanske kommer det också att leda till mer realistiska filmer och, i slutändan, en sundare syn på det här med relationer?...


   

    

Av Linda - 16 december 2009 21:06

  

 

Denna filmen började för fem minuter sedan på TV3.

Jag har sett den förut, och jag har för mig att den är helt okej.

Chris Noth från SATC är ju med i filmen, likaså Heather Locklear och Hilary Duff.

Om jag inte minns fel så vill dottern (Hilary) hitta en man till sin mamma...

Perfekt film att se på denna onsdags kvällen innan jag ska lägga mig!

Tjing tjong folks!

Av Linda - 16 december 2009 20:20


Sextonde delen

Av Linda - 16 december 2009 17:36

  


I SOLOs November nummer 2oo9, hittade jag tre olika recept med choklad.

Jag blir jättesugen på att baka när jag ser dessa recepten.


CHOCOLATE CHIP COOKIES

Ingredienser:

1oo g smör.

1 dl strösocker.

½ dl farinsocker.

1 ägg.

2 dl vetemjöl.

½ tsk bikarbonat.

½ tsk salt.

½ tsk vaniljsocker.

1oo g mörk choklad.

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 2oo grader. Smält smöret i en kastrull, se till att det inte blir bränt.

2. Låt smöret svalna medan du hackar chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i smöret.

3. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen.

4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte tätt, det räcker med nio kakor per plåt.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 1o minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

 

CHEESCAKE MED VIT CHOKLAD

Ingredienser:

1 tsk kanel.

15 krossade digestivekex.

1oo g smält smör.

 

Fyllning:

2oo g cream cheese.

2oo g kesella.

3 ägg.

1 dl strösocker.

1 lime.

2oo g vit blockchoklad.

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 2oo grader. Blanda smör, kex och kanel.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Grädda i 8-1o minuter och låt svalna.

3. Sänk ugnen till 175 grader. Rör ihop fyllningen, men hoppa över chokladen.

4. Smält chokladen på spisen i ett vattenbad. Blanda ner i smeten.

5. Häll alltihop i pajskalet. Grädda i 45 minuter tills fyllningen stelnat.

 

FONDANT AU CHCOLAT

Ingredienser:

1oo g mörk choklad.

3 ägg.

2 msk socker.

5o g smör.

1 msk mjöl.

8 chokladrutor.

 

Gör så här:

1. Värm ugnen till 2oo grader. Smält chokladen.

2. Tillsätt smöret och låt det smälta ihop med chokladen. Blanda äggen och sockret i en bunke.

3. Rör ner chokladblandningen och tillsätt mjölet.

4. Smörj och mjöla fyra små ugnsfasta formar.

5. Täck botten på varje form med smet. Lägg två chokladrutor i varje form och täck över med två chokladrutor i varje form och täck över med resten av smeten. Baka i ugnen i 1o minuter. Servera dem varma tillsammans med vispad grädde eller glass.

Av Linda - 16 december 2009 12:34

Idag fortsätter snön att vräka ner   

Det är så jävla fint med all snö nu! Julkänslan infinner sig mer och mer nu. Och jag får passa på att njuta av snön för när jag kommer till Göteborg på tisdag; där lär det inte finnas någon jävla snö! Grön jul hör till vanligheterna där!

Snö där är tydligen för mycket begärt. Som barn är det helt jävla värdelöst! Snö är det bästa som finns när man är liten.

Jag tänkte gå ut på en Powerwalk runda och ta massa kort samtidigt. Det har garanterat hållt på hela natten,så det är mer vitt ute nu än igår, Härligt!

Det blev aldrig någon powerwalk runda jag orkade inte med det idag. men jag tog en bild från köksfönstret, och man ser att det har kommit mer snö under dagen och natten. Är så fint när snön ligger på grenarna på träden tycker jag!

Ni får ha en bra onsdag folks! Tjing tjong!


  

Av Linda - 15 december 2009 22:26

Idag har ju den första snön kommit ja, och det är så jävla fint ute nu =D

Det har snöat och snöat hela dagen! Nu ligger det en hel del snö på marken.

Titta på bilderna och njut!


Taget kvart över åtta imorse.

  

Taget från balkongen.

  

Kvällsbild på F-berget.

  

Kvällsbild från F-berget över stan.

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards