Direktlänk till inlägg 17 december 2009

ANNA ANKA

Av Linda - 17 december 2009 21:45

Nu när jag har läst ut Glaze Oktober nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Anna Anka. Hon är ju en av höstens mest omtalade personer! Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Hon må ha sagt upp sitt svenska medborgarskap, men hon har inte för avsikt att sluta provocera svenskar för deras "superlöjliga åsikter". Anna Anka försäkrar oss att vi ännu bara sett början.

Artikeln är skriven av Lisa Eriksson.

 

För någon månad sedan visste knappt någon i Sverige vem hon var. Nu är situationen direkt jämförbar med att intervjua en världskändis. När GLAZE träffar Anna Anka på Berns i Stockholm är vi knappast ensamma om att vilja få några få minuter med "Hollywoodfruars" mest kontroversiella personlighet. Hon passar bra in där bland alla kristallkronor, guldramar och sammetsgardiner. Föregående kväll har det varit en stor fest på nattklubben Rose som hon och Jay-Z gästat, eftersom de båda medverkat i talkshowen "Skavlan". Och intresset kring Anna Anka var minst sagt lika stort som det för den världskände rapparen.

 

Hur känns det att överglänsa Jay-Z?

- Haha, gjorde jag det? Ja, det kanske jag gjorde. Det är så konstigt. Jag har ju kommit till Sverige i alla år utan att någon höjt ögonbrynen. Nu skriker alla "Anna Anka, Anna Anka! Jag älskar dig och du är så häftig" vart jag än går. Jag kan inte ens äta frukost i fred på hotellverandan. Och så var jag på NK och Gucci och alla var helt hysteriska. Jag blir ju bara liksom "Hur vet du vem jag är?"

 

Det är ju många som hatar dig, märker du inte av det på stan?

- Nej, faktiskt inte. Jag trodde att jag skulle få känna på det, men det var inte en enda där inne på klubben som inte ville ta bilder med mig. Gud, vilken reaktion! Det kändes helt overkligt. Jag har vetat om att det varit stor hysteri men jag har ju inte sett den. När jag anlände till Sverige sa de: "Kolla vad du ställt till med, du är med på alla bilagorna". TV3 har en hel vägg med alla artiklar som skrivits om mig och det är 65o stycken.

Kommer hajpen kring dig falna eller har vi bara sett början av Anna Anka?

- Ni har bara sett början, var så säker. Jag kommer att stanna kvar.

 

Förstår du varför många tycker att du är en idiot?

- Det är för att jag kommer och rotar till det. Folk gillar inte förändringar. Folk kommer alltid att ha åsikter, och man kan inte tillfredsställa alla.

Blir du sårad när de skriver taskiga saker?

- Nej, jag tar inte åt mig alls och jag känner inte av det. Jag tror att det var bra att jag fick komma till Sverige. Jag tror att den halvan som inte älskade mig har fått lära känna mig nu och älskar mig de också.

 

Du har ju sagt att mannen ska stå för ekonomin. Nu är det du som jobbar och drar in pengar, strider inte det mot din uppfattning om hur saker i hemmet ska fördelas?

- Paul är gammal och har haft karriär i femtio år. Jag ser inget problem i att jag tjänar pengar ett tag. Men det är ju ändå så att han kommer att betala notan. Hans pengar är mina och mina är hans. Jag tycker att det är helt sjukt när ni svenskar sitter där och bara "Nu är elräkningen två tusen, det är din tur att betala". Alla här ska ha separata konton och det är ju hur löjligt som helst. Använd pengarna tillsammans om ni ska vara så jämlika. Jag tycker svenska kvinnot är dubbelmoraliska. Varför ska du då ha din egen del om det ska vara så jämlikt? Det är därför jag fått så kraftiga reaktioner, för innerst inne vet de: Anna Anka har tryckt på punkter som folk inte vågar prata om.


Men det här med att fruar ska suga av sin make varje morgon om han vill det, gör du det själv?

- När det kommer till sexuella behov säger jag inte att vi kvinnor ska vara slavar. Vill du att din kille ska "go down on you" varje dag ska han också göra det. Om du är sexnymfoman och säger: "Du måste komma till mitt jobb klockan 12.15 och ha sex med mig varje dag" och din kille alltid säger: "Näe, jag har inte tid, jag har för mycket på jobbet" - då kommer du känna dig bortstött och leta någon annanstans. Vi är som vi är och framförallt män är sexuellt drivna. Men för dem är det mer som en stressrelease. De vill inte bara komma, utan de slappnar liksom av sexuellt. De kan ha haft en jobbig dag och säger "Älskling kan du bara suga av mig?". Om du då säger "Nej, jag har inte tid" så trycker du bort honom och då kommer han att hitta någon annan.


Men om jag inte har tid då, jag kanske diskar. Kommer han ändå hitta någon annan då?

- Om du verkligen inte känner för det kan du säga "Älskling, just nu passar det inte, men sen om en stund". Det är ju inte som att han ber om en och en halv timme och ligga och hålla på, utan bara en liten stund.

- Men ni kvinnor i Sverige ska hålla på och vara så jämställda. Ni är ute i arbetslivet, har pengar och fina hus, men varför är ni då så olyckliga? det är fler som skiljer sig i Sverige än någon annanstans.


Varför är det så?

- Ni i Sverige försöker göra allt själva. Ni jobbar hela dagarna och sedan ska ni hem och diska, städa, hjälpa till med läxor. Det finns ingen kvalitetstid för ni hinner inte.

Du tycker ju att svenska män är patetiska som hjälper till med blöjbyten, det blir ju ännu värre för kvinnorna om män inte gör hälften?

- Det är därför man skaffar hjälp med sådant. Att komma hem och maten står serverad på ett dukat bord är en sådan skön känsla!

Men det är ju lätt för dig att säga, de flesta har inte råd med det även om båda jobbar.

- Det behöver faktiskt inte kosta så mycket. Men ni har ju bidrag för allt här. Låt bidragspengarna gå till sådant i stället. Och vill man jobba 8o timmar i veckan ska man få göra det, allt ska inte behöva gå bort i skatt.


Du anhölls ju efter att ha kastat is på din make. Har du hett temperament?

- Jag är väldigt bestämd med vad jag vill, så jag låter ingen trycka ner mig och ta övertaget. Det är tufft i USA. It´s a djungle! Jag har slagit mig fram i alla år och lyckats med vad jag velat på min resa. Det har gjort mig tuff och jag har fått mer självkänsla. Jag säger ifrån på skarpen om det är något jag inte gillar. Jag vet vem jag är och vad jag står för men jag tror många förlorar det längs vägen. Jag har inte nått toppen, det här är bara början...    


  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards