Direktlänk till inlägg 9 december 2009

LEIGHTON MEESTER

Av Linda - 9 december 2009 22:56

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans November nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Leighton Meester. Hon är ju med i en grymt bra serie - Gossip Girl som de flesta känner till. Blair, som hon spelar i serien är tillsammans med Chuck och de är teve-världens HETASTE par enligt mig. Tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne i artikeln i alla fall.


Hon har en het pojkvän (som är hennes motspelare), en skiva som snart kommer ut och en lovande filmkarriär. Och... hon är faktiskt ingen bitch! Cosmo har tagit en fika med Leighton Meester.

Artikeln är skriven av Molly Fahner.

 

Det är svårt att inte bli rastlös när man väntar på Leighton Meester. Hon spelar ju trots allt Manhattansocitetstjejen Blair Waldorf i Gossip Girl som är elak och självisk på ett så övertygande sätt att man misstänker att hon använder mycket av sig själv i rollen. Så när hon väl kommer in på La Bottega Café i New York och slår sig ner i ett bås är vi beredda på det värsta.

Men det blir inte som vi har trott. Först och främst så finns det inget diadem eller pärlhalsband inom synhåll. Hon verkar inte ha något behov av att skrämma upp vare sig oss eller de andra gästerna på kaféet som tittar två gånger när de går förbi oss.

 

Kvällen innan beställde hon hem hamburgare och tittade på filmen Ensam hemma 2 med en kompis. Men det betyder inte att hon sitter hemma jämt. Hon går ofta ut med sina kollegor i serien och det har stått i diverse skvallertidningar att Leighton har "hällt i sig tequila" och hånglat ogenerat på olika nattklubbar.

- Den onda sidan av Blair finns i mig ibland, säger hon. Men att spela henne är som terapi. Jag får säga och göra saker som ingen skulle lunna göra i verkligheten.

 

Leighton, som är 23 år, säger att hon inte besväras av att ständigt synas. Det låter otroligt, men efter att ha iakttagit henne på nära håll så tror vi henne.

- I den här världen vill alla veta allt om en och det tycker jag är lustigt, säger hon och viftar bort ryktena med en lyft hand. Jag orkar inte bli irriterad. Folk spekulerar och säger att sanningen i själva verket är en annan...

 

Hon avbryter sig själv, böjer nacken och blir plötsligt nedstämd. Vi kan knappt urskilja orden när hon muttrar:

- Kanske är jag för tråkig.

Några sekunder senare tittar hon upp med ett brett leende och börjar skratta våldsamt. Det faktum att Leightom inte bryr sig om att säga eller göra något för att få oss att tycka om henne får oss att tycka om henne ännu mer!

- Om du bara är dig själv så kan du inte förlora, säger hon och rycker på axlarna medan hon värmer händerna runt en mugg med kamomillte. Jag vill vara mig själv. Det är då man känner sig mest tillfreds, det är då man blir mest framgångsrik och det är då man kan bli lycklig.


Leightons barndom var till att börja med varken trygg eller lycklig. Hennes mamma födde henne medan hon avtjänade ett fängelsestraff i Texas för narkotikabrott. Hennes mormor, som bodde i Florida, tog hand om Leighton tills hennes mamma blev frigiven ett antal månader senare.

- Min mamma gick igenom mycket innan jag föddes och jag dömer henne inte, säger Leighton. Både min mamma och pappa är bra människor.

Hon himlar med ögonen, van som hon är vid att prata om det här:

- Jag kunde ha blivit en mycket sämre person, säger hon och ler.


Leighton visste redan som liten att hon ville bli skådespelerska.

- Jag tittade väldigt mycket på TV och en dag förstod jag plötsligt att de där människorna i rutan agerade, berättar hon. Det verkade så himla kul.

Hon började spela teater som nioåring och träffade så småningom en agent som uppmuntrade henne att flytta till New York för att få större roller. Efter flera år med små roller i till exempel House och Entourage fick hon till slut rollen som Blair.


Men det hade ingenting med tur att göra. Det visade sig att skaparna av serien hade haft ögonen på Leighton ett bra tag.

- Hon ägen en fantastisk kombination av intelligens, kvickhet och styrka men hon har också något odygligt över sig, säger Stephanie Savage, producent för och manusförfattare till Gossip Girl. Leighton är mycket rakt på sak och ärlig och hon dömer ingen, i motsats till hennes rollkaraktär Blair.


Blair är utan tvivel skurken som tittarna hejar på: övergiven av sin far, förstörd av sin mor och fast i ett outhärdligt förhållande med skitstöveln Chuck Bass. Ed Westwick, som spelar Chuck, skräder inte orden när han ska beskriva sin kollega.

- Leighton spelar en bitch så bra eftersom hon är en bitch, säger han.

Vi börjar svettas i den fruktansvärda tystnad som följer hans uttalande.

- Det var ett skämt, säger Ed till slut och skrattar. Hon är så bra på det för att hon har så kul.


Så vi måste bara fråga: Är hon kär just nu? Hon ser lite lurig ut när hon svarar:

- Jag har inte haft så många förhållanden men jag har varit kär. Där finns en oförklarlig kemi som gör att man liksom bara måste stirra på honom.

Hon rodnar och biter sig i läppen men forstätter sedan ändå:

- Jag har aldrig blivit kär vid första ögonkastet. Jag vill inte säga "Jag älskar dig" för tidigt för det betyder så mycket. Det betyder ju att man inte ser något slut...

 

   

   

 
 
Bloggen om Fröken Mandelström

Bloggen om Fröken Mandelström

9 december 2009 23:49

Hon är vacker.

Jag har sökt till polis och skulle gärna vilja gå det och bli polis men är ju rätt svårt att komma in. Men får se var livet vill ta mig. =)

http://www.mandelstrom.webblogg.se

 
Ellie

Ellie

10 december 2009 05:11

Haha, ja men verkligen! Sen blir man nästan förvånad när han spelar "Beck" så jävla bra också. Som är precis tvärt om mot Rudolf.

Mm, jag kollade också på ett avsnitt. Det suger ju. Är de nån som gillar årets julkalender ens? :S

Okej. Skönt att det bara höll i sig i två dagar iaf,

Var det kul att kolla på Björn?
Jo, det vart vin i fredags och jobb i lördags. Även efterfest på jobbet så jag kom inte hem förrän vid 7 på söndag morgon.

Jag är förövrigt sämst på att svara på kommentarer för tillfället. Har inte alls orkar blogga, så du vet varför jag är så seg på svar :p

http://estella.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards