Alla inlägg under november 2009

Av Linda - 24 november 2009 20:00

  

  

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom Plaza Kvinnas Oktober nummer 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag hittade några produkter och det är lite blandat denna gången.


Detta hittade jag i Plaza Kvinnas Oktober nummer 2oo9:

* Lumene Wild Rose Lip Gloss, 115 kronor- Billigt läppglans! Fanns i många olika färger, kanske borde testa detta någon gång!

* Shiseido Perfect Mascara, 255 kronor- Det här är mascaran som gör rätt för sitt namn! Borsten sveper lätt över fransarna och gör dem drömmande fylliga och långa. Den lättapplicerade mascaran kan med fördel appliceras flera gånger för önskad effekt!

* Ti Sento Armband, 5198 kronor- VILL HA! Jävligt fint armband! Lite för dyrt för min plånbok bara, men det är snyggt!

* Halsduk Accent, 149 kronor- Fin halsduk i en fin färg! Den ser skön ut faktiskt! Billig är den också.

Av Linda - 24 november 2009 17:30

Eftersom min adapt till min dator har strulat så jävla mycket, och jag inte haft tillgång till min dator på över en vecka, bestämde jag mig för att åka till Skövde idag. Skulle ut till Elins Esplanad och OnOff närmare bestämt.

När jag cykla ner till Stationen såg jag Linda hade ju så jävla bråttom så jag hälsade bara det har ju blåst för jävla mycket idag. Flåsade värre än en flodhäst när jag kom fram och skulle parkera min cykel.. JÄVLA SKIT VÄDER!

På OnOff blev jag hänvisad till en elektriker som kan hjälpa mig med adapten. Hade jag lämnat in den så att de kunde kolla på den oavsett om de hade lagat den eller Ej hade det kostat mig 795 jävla spänn! Så jag droppade det lät bättre med en elektriker tyckte jag..


Så när jag kom hit, gick jag in på Boge Data skulle fråga om de kände till någon elektriker och killen kollade på Eniro - det fanns en affär på stan (fick veta att de hade stängt en månad tidigare). Men inne på Skoaffären tipsa de mig om Skaraborgs TV brevid Expert. Jag cyklade dit och lämnade in den han som hjälpte mig sa att det kommer kosta en hundralapp - HALLÅ HUNDRA SPÄNN - faaaaaan vad billigt :) Bättre än att köpa en ny och jag får hämta den på torsdag! Brorsan ringde och frågade hur det gick med adapten och då skulle jag precis lämna in den.


När jag hade vart på stan cykla jag till PA:s,skulle köpa CHIC och Blockljus 7-pack och efter det cykla jag hem igen. Hade tänkt cykla till Vårdcentralen idag för att vaccinera mig, men det blåste så jävligt ute fick hoppa det idag ska ta det imorgon i stället. Strax ska jag börja laga mat.. Hoppas att Ni haft en bra tisdag än så länge! Tjing tjong folks!


Just det ja, jag fick ju min SOLO idag - en dag försent lite sugit. Men den kom i alla fall :)

  

Av Linda - 23 november 2009 22:15

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas Oktober nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Victoria Silvstedt. Det var en väldigt öppenhjärlig intervju, så jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Victoria Silvstedt är mer än en kändis, hon är ett fenomen, lika vacker som provokativ, lika oförutsägbar som stereotyp lämnar hon ingen oberörd. Plaza Kvinna har träffat superstjärnan för att prata om fördomar, kärlek och längtan efter barn.

Artikeln är skriven av Charlotta Jakobsson.


Låt oss börja med ett par fördomar. Victoria Silvstedt bryter inte på amerikanska. Visserligen kryddar hon den annars ganska renklingande norrländska dialekten med några engelska uttryck då och då, men efter att ha bott utomlands i mer än tio år är det kanske inte så konstigt. Och hon kan visst gå i platta skor. Dagen för fotograferingen matchar hon sin beigefärgade skjortklänning från H&M med ett par - visserligen Valentino, men ändå - ballerinaskor.

 

Victoria är pratglad och utvilad efter en långhelg med mamma och pappa ute i det nybyggda huset i Stockholms skärgård; en plats där hon säger att hon kan vara sig själv och för en gångs skull släppa den annars så glamourösa ytan.

- Ibland vill man inte alls bli igenkänd, och då kan det vara lite jobbigt att folk kommer fram. Man vill bara vara ifred och inte ha någon som dömer en, bara vara helt anonym. Det är den enda nackdelen med att vara jag! Men ute på Vaxholm går det bra, där är det lugnt och skönt!

 

Det nybygda skärgårdshuset, som kommer fungera som hem för hennes föräldrar men också för Victoria själv när hon är på besök i Sverige, är ett av hennes största glädjeämnen just nu. Hon berättar att hon, några dagar tidigare när hon landade i Sverige och fick se att huset blivit klart, blev riktigt lycklig.

- Vi har hållit på att bygga det här huset i ett och ett halvt år, så nu när det är klart så kändes det som att jag äntligen har... completed something. Vi har byggt ett hem, från scratch, har jobbat ihop pengar till det. Det kändes bara, yes! Och så har vi skaffat en liten båt så att vi kan vara ute på havet. Det är perfekt.

 

Victoria har kommit långt sedan hon för sexton år sedan tog sina första stapplande steg i offentlighetens ljus i Fröken Sverige-finalen. Med snedlugg, runda kinder och utpräglad Bollnäs-dialekt charmade hon till sig en andraplacering och därmed en plats i Miss World-finalen. Fyra år senare valdes hon till Playmate of the Year i tidningen Playboy, och tog därmed steget från svensk småstadstjej till världskänds glamourmodell.

 

Men det var då. Idag har Victoria ett betydligt med respektabelt yrke; som programledare för diverse underhållnings- och familjeprogram i både Italien och Frankrike. Hon har också lyckats med förvandlingen från stereotyp sexig blondin á la Anna Nocole Smith, till lyxigt glamourös kvinna; hon är visserligen fortfarande blond, och i allra högsta grad fortfarande sexig (åtminstone om man ska döma efter hennes många hängivna manliga followers på Twitter), men det som är mest slående med Victoria är hur vacker hon är.

- Vi får väl se hur länge det håller, skrattar hon. När allt börjar falla, då får jag lägga karriären på hyllan. Nej, men allvarligt, jag är inte rädd för att bli gammal och rynkig men jag har ändå börjat tänka på det nu. Att inte parta för mycket, inte dricka för myclet. Jag vill inte vakna imorgon och se en massa rynkor i ansiktet. Och de sena kvällarna syns. Snabbt.

 

Vad är det bästa med att vara Victoria Silvstedt?

- Att jag har så otroligt mycket frihet, att jag kan vara min egen boss. Jag kan själv välja vilka jobb jag vill göra, och så får jag resa mycket. Det tycker jag är det bästa, att jag har så otroligt mycket fina erbjudanden överallt. Och att jag har en jättefin familj. Jag uppskattar allting så otroligt mycket, för man vet aldrig hur länge man får hålla på. Men jag tror ju att ju mer man tänker positivt, desto mer kommer det till en.

Och det sämsta?

- Det är otroligt mycket folk som har förutfattade meningar om mig innan de har träffat mig. "Oh, she´s such an airhead". Det kan kännas jobbigt, men jag tänker inte så mycket på det.

 

Vad önskar du att folk förstod om dig?

- Att jag är jävligt driven och ambitiös. Jag har alltid haft en tävlingsinstinkt i mig sen jag var ett litet barn. Att jag är ambitiös och aldrig ger upp. Och positiv, det har hjälpt mug så otroligt mycket. Även fast jag är down och deppig och går igenom någonting svårt så försöker jag blocka ut det och tänka på något positivt istället. Det är det som har fått mig igenom skilsmässa och allting.

 

Hur ser du på dig själv som förebild?

- Det är klart att man tänker, I better behave. Det är därför jag har lugnat ner mig lite också. Jag ramlar inte ur bilar utan trosor längre. Done. No more!

Och som skönhetsförebild? Att folk ser upp till dig och vill se ut som du?

- Alltså jag tycker jag är en rätt bra förebild på det sättet att jag är sportig och tränar, och att jag är rökfri. Jag har aldrig rökt i hela mitt liv, I hate it. Det är jag stolt över. Men tuttarna och så, it´s just a bonus. Jag hoppas att jag inte påverkar så många med det. Men om en tjej tycker att hon får mycket bättre självförtroende och mår bättre av att få större bröst, så visst. Jag gjorde det för att jag skulle vara med i Playboy. Jag tänkte att om jag ska göra Playboy så vill jag inte ha mina små sportiga tuttar, jag vill ha like, naughty tits. Folk frågar mig om jag inte ska ta ut dem, men nej! My toys! They´re fun! I like them! Jag skulle ta ut dem om jag måste for health reasons, men inte annars. När jag får barn får jag väl ha en karl här och ett barn där.

Victoria gapskrattar och håller armarna på var sida om brösten.


Vad skulle du tycka om du fick en dotter och hon valde samma väg i livet som du har gjort?

- Jag hade rått henne emot att bli modell, speciellt Playboy. Den vägen kanske hon inte behöver ta. Jag skulle vara skeptisk mot att hon började för tidigt också för jag vet hur det funkar där ute i Milano och Paris. Helst så skulle jag se att hon inte gjorde det, men det är svårt att säga det när man själv har gjort det.

 

Du lever ju på ditt utseende, hur länge tror du att du kommer kunna göra det?

- Alltså, jag säger varje år att... När jag fyllde 2o så tänkte jag att här är det sista året jag kommer kunna jobba, det här är sista arbetsåret för mig. Ändå så känner jag att efter trettio, det var då jag började känna mig mer och mer spicy, lite mer woman. Jag känner att nu har jag kommit på topp. Efter trettio, det var då det började klicka till. I´m a woman now, let´s milk it! Nu börjar jag tänka att men gud, min mamma kanske vill ha barnbarn. När mina jobb slutar att komma, då är det dags att lägga ner.

 

Är du nöjd med dig själv?

- Ja, på det stora hela är jag det. Man hittar alltid någonting man inte är nöjd med,jag är ganska självkritisk. Det är väl därför jag är så ambitiös, för jag hittar alltid något som inte duger. Jag vill vara bättre, jag vill ha mer...


    

Av Linda - 23 november 2009 21:16

Nu sitter jag på jobbet och jag ska snart hem. SKÖNT! Har vart lite seg idag emellanåt. Min rygg gör ont, jag har belastat den fel när jag jobbat, garanterat! Jävligt jobbigt är det emellanåt bara..

Denna skiten med min adapt, kommer FÖRHOPPNINGSVIS lösa sig imorgon när jag ska till OnOff. Garantin gäller fortfarande och det gör den i tre månader till. Jag ska reklamera helvetet! Det är ju då faaaaaan inte meningen att den ska gå sönder efter 1½ år år. Jo, jag tjatar lite om detta, men det står mig något enormt faktiskt! Datorn har strulat som det är redan, så nu får det fan vara nog faktiskt. Men jag hoppas, hoppas att jag får bra hjälp imorgon. Har inte lust att punga ut nästan 4oo spänn på sån där jävla dynga!

Men men, strax ska jag gå hem :) Ska byta om nu och snart gå ner och rapportera till natten!

Ha en fortsatt bra måndags kväll folks! Tjing tjong!


Nalle Puh  

Av Linda - 23 november 2009 13:45

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas Oktober nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om Männen bakom klackarna. De som gör dessa snygga, åtråvärda och dyra skorna som till exempel Christian Louboutin. Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa i artikeln.


Är det enbart fotfetischister som viger sina liv åt att förädla andras fötter? Smycka med skor: dyrbara som ädla juveler? Vi har studerat de mäktigaste männen bakom klackarna alla kvinnor vill ha just nu...

Artikeln är skriven av Malin Lundberg.

 

Ett framputande av höfterna, en svajande, svassande, näst intill gungande gång har fascinerat män genom otaliga tider. Men de höga klackarna har trippat en lång väg från att bara ha behagat män, till att bli kvinnors högst personliga lyxattribut. Trots det är desugnerna bakom de mest extravaganta av klackar just - män. Män som Giuseppe Zanotti, Manolo Blahnik, Christian Louboutin och Nicolas Kirkwood. Män med fäbless för de dekorativaste, mest feminina och förmodligen också de allra högsta av kvinnoklackar det finns att uppringa. Från att ha varit angelägenheter endast få förunnade, har exempelvis Louboutins och Blahniks blivit allomfattande pastischer och begrepp för en hel värld att slänga sig med, allt sedan deras enorma genomslagskraft i och med tv-serien Sex & the City.

 

Men varför är då just vackra skor en sådan passion, längtan, inre trängtan och en sådan besvärjelse för oss kvinnor?

- Alla kvinnor är galna i skor. Fötterna är grunden och den lyxiga förfiningen är oerhört viktig för kvinnor för att få rätt kroppsrörelse och för rätt sätt att gå, menar Giuseppe Zanotti som är en av världens just nu mest uppmärksammade skodesigners som tävlar om makten att få pryda fötterna på de allra kräsnaste av celebriteter.

 

Så, visst ligger det någonting i att män, precis som vi kvinnor, själva uppfattar att vi får en mer förfinad och sexigare gång när vi gungar fram i våra höga självförtroendehöjande klackar.Och en fascination för det ultrafeminina är förmodligen snarare ett axiom än en anomali när det kommer till jakten efter de perfekta klackarna - oavsett om man är man eller kvinna.

 

Sarah Jessica Parker, Mary-Kate och Ashley Olsen, Dita von Teese, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Catherine Deneuve... Visst känns det en gnutta klyschigt att likt en resultattabell rada upp de celebriteter som väljer att se rött? Att namedroppa de modeikoner som skulle kunna springa maraton i sina rödsulade skodon? Men mannen bakom de rödsulade pumpsen tenderar att vara större än all klyschighet - säsong efter säsong! Inte konstigt att några av vår tids största stilbildare väljer att ständigt florera i ett par Louboutins, trots att deras avsaknad av både edge och one hit wonder-feeling. Christian Louboutin är, och föblir, ren och skär klassisk lyx som aldrig tycks gå ur tiden. För Christian Louboutin är mannen som aldrig skulle drömma om att sponsra de mest förmögna med ett par gratisskor, bara för massmedial publicitet, och som inspirerats av Chanels röda Nail Laquer för de rätta rödlackade sulorna, något som kommit att bli hans odödliga signum. Tanken var att sulorna skulle skifta i färg likt kameleonter inför varje ny säsong. Men rött var för mannen, som ständigt understryker kvinnlig sexighet, mer än bara en färg. "Rött är mer än bara en färg. Det är en symbol för kärlek, blod, passion. Det är som en tappad näsduk av en elegant kvinna när hon såg en man som hon attraherades av".


Giuseppe Zanotti är den forne DJ:n som växte upp i den lilla italienska byn San Mauro Pascoli, som enligt tradition länge varit känd för sitt excellenta skohantverk. Redan som liten pojke började han att arbeta i byns lokala skofabrik och ett begynnande intresse för teknik och design började där att slå rot.

- Hela processen med skodesign har alltid varit en stark passion, men jag kan inte säga varför. Förmodligen var det faktumet att jag växte upp i en region i Italien som är välkänd för sitt know-how inom skotillverkning som gjorde steget från passion till verklighet enklare, men jag tror ärligt talat att ett sådant steg hade varit oundvikligt oavsett, menar den italiensek skokonstnären Giuseppe Zanotti när jag frågar honom om varför skor är en sådan lidelse.


Rihanna, Eva Herzigova, Eva Mendes, Kate Hudson, John Gallianos nära vän Charlize Theron, Drew Barrymore, Keira Knightley, Beyoncé, Jennifer Lopez och världens just nu hetaste stilikon: Katy Perry. Alla har de under det senaste året setts bära Giuseppe Zanottis karaktäristiska skodon, både på röda mattan och när de väljer att klä sig privat. I kölvattnet efter it-väskans död har skorna blivit den glammigaste av accessoarer; den ultimata trendsymbolen och det statusmärke som sätter igång fantasin hos varje kvinna med häftigt begär för mode. Och jakten efter den perfekta skon, den finns alltid där. Både hos dess designer och hos dess bärare. Men det är inte bara en passion utan snarare en strävan, en längtan, en drivkraft som ständigt får dessa designers att aldrig sluta att försöka. att säsong efter säsong få en hel värld att dra efter andan, att få en kvinna att känna sig stolt, vacker, unik och exklusiv, att få dessa celebriteter att höja sig över det medelmåttiga...

 

   

      

Av Linda - 22 november 2009 15:30

Idag är jag sjukt trött faktiskt. Men det är inte så konstigt när jag la mig kvart över tre på fredags natten. Har sovit riktigt, riktigt länge idag och igår när jag la mig kvart i tolv somna jag sjukt fort. Helt jävla slut var jag verkligen. Ska inte säga när jag gick upp idag haha, men den sömen var verkligen välbehövlig för min del!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Cyklade ner till ICA förut för att köpa Smör. Var verkligen i behov av smör är ingen vara jag köper ofta direkt, men det märks verkligen när det håller på att ta slut..

Slapp söndag med andra ord. Har Ni haft en bra söndag då folks? Tjing tjong!

Av Linda - 21 november 2009 20:54

SOL  

 

Idag har det vart underbart fint väder ute - ÄNTLIGEN!

Det var ta mig fan på tiden denna gråa trista månaden..

Fint väder, men blåsigt och liite kallt.

Synd att jag inte kunde njuta idag som på en ledig dag bara :(

Av Linda - 21 november 2009 20:20

Japp, idag var det dags för en delad tur.. SEGT eftersom jag la mig kvart över tre inatt. Det har vart en siså där dag på jobbet faktiskt ingen höjdare alls. Har vart fööör trött och föör seg har jag vart också. När jag hade mitt break på 4,5 timme mitt på dagen la jag mig och vilade i nästan tre timmar när jag kom hem. Den vilan behövde min kropp verkligen. Denna omställningen från natt till dag dagen därpå den är riktigt, riktigt tuff! Speciellt för en som är ovan vilket jag är.. Tycker att det har vart värt att vara så här trött idag :)

Jag har ju haft storbesök från Laxå :) Har haft en underbar fredag med min kusin A., och hennes mamma! De sov hos mig inatt vilket var mycket bättre än att de ska åka hem mitt i natten. TRIST att jag var tvungen att gå strax innan sju imorse eftersom jag skulle iväg och jobba.. De skulle ju upp en liten stund senare blev inte samma hejdå med kramar bara får åka och hälsa på dem snart igen var ju såå kul att se de igen :) Det händer ju inte så ofta de bor ändå en 13 mil norr ifrån mig.. Vi hade väldigt trevligt igår och mysigt. Stackarna var jättetrötta och jag var rätt pigg, men det var helt underbart kul att träffas igen :) GULD VÄRT!

Nu ska jag göra lite saker innan jag slutar. Har Ni haft en bra lördag folks? Tjing tjong!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards