Direktlänk till inlägg 25 november 2009

RE-LA-LA-LAXA

Av Linda - 25 november 2009 17:30

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 21 (8 Oktober) 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om olika sätt att ta det lugnt på. Jag tyckte att det var bra tips i artikeln så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i den.


Semestern ligger långt bakom dig och jobbhetsen och pressen har nått sin peak. Ingen fara, CHIC ger dig 1o avslappningstips - som fungerar.

Artikeln är skriven av Helena Skoog.

 

1. TA EN PAUS

Ibland behöver du göra något helt annat, för att sedan fokusera på arbetet. Ta fem minuters paus under jobbdagen och prova en enkel...

...avslappningsövning:

Slappna av i en kroppsdel i taget, från pannan och ända ner till tårna, tills hela kroppen är avslappnad. Andas djuot, blunda och tillåt dig att inte tänka på någonting annat än din andning under några minuter.

...muskelspännarövning:

Spänn alla muskler i hela kroppen samtidigt. Slappna sedan av. Upprepa ett par, tre gånger när du känner dig stressad.

...andningsövning:

Räkna långsamt till tio och andas in och andas ut vid varje siffra. 1 - andas in, andas ut. 2 - andas in. andas ut, och så vidare, tills du känner dig mer avslappnad.

2. LÄS DIG LUGN

Behöver du komma bort från vardagen ett tag? Koncentrera dig på en helt annan värld. Tio minuter läsning sänker pulsen och minskar stress, enligt en brittisk studie.

3. BADA

En avslappningsklassiker, för dig med badkar. Fyll karet med varmt (men inte för varmt) vatten och lugnande oljor, tänd ljus och spela avslappnande musik. Ge dig själv en avslappningshalvtimme varje vecka.

För dig som inte har badkar: Häll upp vatten i en balja och unna dig ett fotbad. Tända ljus och lugnande musik blir effektfullt även när du bara doppar fötterna. Tänk på att sitta bekvämt.

4. PRIORITERA

Gör en lista över vad som måste göras varje dag och rangordna efter vad som är viktigast. Håll även koll på vad som kan bli akuta måsten längre fram och ta tag i det i tid. Effektiv arbetstid ger dig mer tid till annat.

5. UNDVIK STRESSFAKTORER

Akta dig för stressande miljöer eller personer som inte får dig att må bra. Vill du inte bryta kontakten med stressande kompisar eller familjemedlemmar kan du välja att bara träffa dem när du själv känner dig lugn och i balans.

6. TRÄNA DIG LUGN

Det är lättare att slappna av om du är aktiv. Du måste inte bygga muskler eller bli maratonlöpare, bara du rör på dig lite, gärna varje dag.

7. FRUKTEFFEKTEN

Blir du hungrig och trött på eftermiddagen? Ha alltid frukt, yoghurt eller något annat mellanmål på jobbet. Om du orkar jobba hela arbetsdagen får du mer gjort och stressen minskar.

8. SKRATTA

Titta på en rolig film eller TV-serie, umgås med människor som får dig att skratta, eller testa skratt-terapi, då du skrattar tillsammans med andra i grupp. Du och vännerna kan också göra er egen skratt-terapi genom att tvinga fram olika sorters skratt. Stå i en ring och koncentrera er på skrattandet. Det är svårare att sluta än att börja!

9. LJUDTERAPI

Hitta en plats med lugnande ljud. En skogsdunge med vind i träden, havsvågor, porlandet från en bäck - eller från en fontän i en stadspark. Sätt dig ner, slut ögonen och koncentrera dig på ljuden. Försök att stänga av alla tankar och andas lugnt.

1o. SPIKMATTA

Många svenskar har blivit spikmattefrälsta och även om reklamen kanske överdriver dess effekter så berättar allt fler om hur de lyckas slappna av genom att ligga på de vassa piggarna.

- Den botar knappast sjukdomar, men det är väldigt avkopplande att ligga på den, säger CHICs Jenny Bergquist efter att ha provat spikmattan. Har man stela muskler kan man riktigt känna hur de värms upp (av smärtan!) och sedan slappnar av. Jag sover bättre om jag har legat en stund på spikmattan innan jag går och lägger mig...

 

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards