Direktlänk till inlägg 24 november 2009

Så får du starka och friska naglar!

Av Linda - 24 november 2009 21:30

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 21 (1 Oktober) 2oo9, kom jag till den här artikeln med tips om hur man får starka och friska naglar. Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Hur behandlar jag naglar som skivar sig? Kan jag bleka missfärgade naglar? Och varför är olja dina naglars bästa vän? VR har svaren!

Artikeln är skriven av Thérese Andersson.

 

Jag har vita prickar på naglarna, beror det på kalkbrist?

Nej, det är en gammal myt som endast lever kvar. Vita prickar beror på att naglarna har fått en stöt eller ett slag och växer bort med tiden.

Mina nagelband är så fula! Kan jag fixa till dem?

Ja, men använd en orange-pinne och var försiktig. Du ska absolut inte klippa eller skära dina nagelband. När nagelytan är fri från nagelbandet både fäster och sitter lacket bättre. Skulle du börja blöda, sluta omedelbart och torka med lite sårsprit.

Nästan alla removers är numera fria från aceton. Men varför är aceton dåligt?

Aceton är grymt på att lösa nagellack men desto sämre för dina naglar och nagelband. Aceton är nämligen väldigt uttorkande och kan göra dina naglar och nagelband sköra och känsliga. Dessutom är aceton dåligt för miljön.

Vad kan jag göra åt missfärgade naglar?

Investera i en så kallad nagelbuff och sudda bort missfärgningen. Och i fortsättningen måla alltid dina naglar med ett skyddande underlack, så minskar risken för missfärgningar.

Mina naglar skivar sig. Vad beror det på?

Naglar som skivar sig kan bero på en mängd olika saker, oftast handlar det om att de är uttorkade. Andra orsaker kan vara att du inte sköter om dina naglar ordentligt, till exempel att du tvättar händerna ofta eller går ut i kyligt väder utan att skydda dem med vantar och återfuktande handcremer.

Kan jag motverka att mina naglar blir sköra och skivar sig?

Absolut, du kan börja med att massera dina naglar och nagelband en gång i veckan med en skön nagelbandsolja. Massagen stimulerar dessutom blodflödet och gör att naglarna växer snabbare. Smörj sedan in händerna med en riktigt fet creme och dra på plasthandskar. Sov med dem på under natten och vakna med bebislena, återfuktande händer! Naglarna är för övrigt ofta uttorkade, utan att du märker det. Gör det därför till en god vana att applicera nagelbandsolja minst en gång i veckan.


Så tar du bort nagellack på rätt sätt!

* Använd bara skonsamma nagellackremovers som är fria från aceton. Aceton verkar uttorkande på naglarna och nagelbanden.

* Blöt en kompress med remover. Undvik helst bomull, eftersom det luddar och suger upp för mycket av removern.

* Dra försiktigt bort gamla lacket av nageln.

* Lägg kompressen på nageln och låt verka i cirka 2o sekunder. Gnugga inte, eftersom lackets färgpigment trycks ner i nageln och kan missfärgas.

* Vill du skämma bort dina naglar? Torka av dem med lite papper och applicera sedan olivolja eller nagelbandsolja. Låt verka till dess att oljan torkat in. 


  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards