Direktlänk till inlägg 23 november 2009

VICTORIA SILVSTEDT

Av Linda - 23 november 2009 22:15

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas Oktober nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Victoria Silvstedt. Det var en väldigt öppenhjärlig intervju, så jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Victoria Silvstedt är mer än en kändis, hon är ett fenomen, lika vacker som provokativ, lika oförutsägbar som stereotyp lämnar hon ingen oberörd. Plaza Kvinna har träffat superstjärnan för att prata om fördomar, kärlek och längtan efter barn.

Artikeln är skriven av Charlotta Jakobsson.


Låt oss börja med ett par fördomar. Victoria Silvstedt bryter inte på amerikanska. Visserligen kryddar hon den annars ganska renklingande norrländska dialekten med några engelska uttryck då och då, men efter att ha bott utomlands i mer än tio år är det kanske inte så konstigt. Och hon kan visst gå i platta skor. Dagen för fotograferingen matchar hon sin beigefärgade skjortklänning från H&M med ett par - visserligen Valentino, men ändå - ballerinaskor.

 

Victoria är pratglad och utvilad efter en långhelg med mamma och pappa ute i det nybyggda huset i Stockholms skärgård; en plats där hon säger att hon kan vara sig själv och för en gångs skull släppa den annars så glamourösa ytan.

- Ibland vill man inte alls bli igenkänd, och då kan det vara lite jobbigt att folk kommer fram. Man vill bara vara ifred och inte ha någon som dömer en, bara vara helt anonym. Det är den enda nackdelen med att vara jag! Men ute på Vaxholm går det bra, där är det lugnt och skönt!

 

Det nybygda skärgårdshuset, som kommer fungera som hem för hennes föräldrar men också för Victoria själv när hon är på besök i Sverige, är ett av hennes största glädjeämnen just nu. Hon berättar att hon, några dagar tidigare när hon landade i Sverige och fick se att huset blivit klart, blev riktigt lycklig.

- Vi har hållit på att bygga det här huset i ett och ett halvt år, så nu när det är klart så kändes det som att jag äntligen har... completed something. Vi har byggt ett hem, från scratch, har jobbat ihop pengar till det. Det kändes bara, yes! Och så har vi skaffat en liten båt så att vi kan vara ute på havet. Det är perfekt.

 

Victoria har kommit långt sedan hon för sexton år sedan tog sina första stapplande steg i offentlighetens ljus i Fröken Sverige-finalen. Med snedlugg, runda kinder och utpräglad Bollnäs-dialekt charmade hon till sig en andraplacering och därmed en plats i Miss World-finalen. Fyra år senare valdes hon till Playmate of the Year i tidningen Playboy, och tog därmed steget från svensk småstadstjej till världskänds glamourmodell.

 

Men det var då. Idag har Victoria ett betydligt med respektabelt yrke; som programledare för diverse underhållnings- och familjeprogram i både Italien och Frankrike. Hon har också lyckats med förvandlingen från stereotyp sexig blondin á la Anna Nocole Smith, till lyxigt glamourös kvinna; hon är visserligen fortfarande blond, och i allra högsta grad fortfarande sexig (åtminstone om man ska döma efter hennes många hängivna manliga followers på Twitter), men det som är mest slående med Victoria är hur vacker hon är.

- Vi får väl se hur länge det håller, skrattar hon. När allt börjar falla, då får jag lägga karriären på hyllan. Nej, men allvarligt, jag är inte rädd för att bli gammal och rynkig men jag har ändå börjat tänka på det nu. Att inte parta för mycket, inte dricka för myclet. Jag vill inte vakna imorgon och se en massa rynkor i ansiktet. Och de sena kvällarna syns. Snabbt.

 

Vad är det bästa med att vara Victoria Silvstedt?

- Att jag har så otroligt mycket frihet, att jag kan vara min egen boss. Jag kan själv välja vilka jobb jag vill göra, och så får jag resa mycket. Det tycker jag är det bästa, att jag har så otroligt mycket fina erbjudanden överallt. Och att jag har en jättefin familj. Jag uppskattar allting så otroligt mycket, för man vet aldrig hur länge man får hålla på. Men jag tror ju att ju mer man tänker positivt, desto mer kommer det till en.

Och det sämsta?

- Det är otroligt mycket folk som har förutfattade meningar om mig innan de har träffat mig. "Oh, she´s such an airhead". Det kan kännas jobbigt, men jag tänker inte så mycket på det.

 

Vad önskar du att folk förstod om dig?

- Att jag är jävligt driven och ambitiös. Jag har alltid haft en tävlingsinstinkt i mig sen jag var ett litet barn. Att jag är ambitiös och aldrig ger upp. Och positiv, det har hjälpt mug så otroligt mycket. Även fast jag är down och deppig och går igenom någonting svårt så försöker jag blocka ut det och tänka på något positivt istället. Det är det som har fått mig igenom skilsmässa och allting.

 

Hur ser du på dig själv som förebild?

- Det är klart att man tänker, I better behave. Det är därför jag har lugnat ner mig lite också. Jag ramlar inte ur bilar utan trosor längre. Done. No more!

Och som skönhetsförebild? Att folk ser upp till dig och vill se ut som du?

- Alltså jag tycker jag är en rätt bra förebild på det sättet att jag är sportig och tränar, och att jag är rökfri. Jag har aldrig rökt i hela mitt liv, I hate it. Det är jag stolt över. Men tuttarna och så, it´s just a bonus. Jag hoppas att jag inte påverkar så många med det. Men om en tjej tycker att hon får mycket bättre självförtroende och mår bättre av att få större bröst, så visst. Jag gjorde det för att jag skulle vara med i Playboy. Jag tänkte att om jag ska göra Playboy så vill jag inte ha mina små sportiga tuttar, jag vill ha like, naughty tits. Folk frågar mig om jag inte ska ta ut dem, men nej! My toys! They´re fun! I like them! Jag skulle ta ut dem om jag måste for health reasons, men inte annars. När jag får barn får jag väl ha en karl här och ett barn där.

Victoria gapskrattar och håller armarna på var sida om brösten.


Vad skulle du tycka om du fick en dotter och hon valde samma väg i livet som du har gjort?

- Jag hade rått henne emot att bli modell, speciellt Playboy. Den vägen kanske hon inte behöver ta. Jag skulle vara skeptisk mot att hon började för tidigt också för jag vet hur det funkar där ute i Milano och Paris. Helst så skulle jag se att hon inte gjorde det, men det är svårt att säga det när man själv har gjort det.

 

Du lever ju på ditt utseende, hur länge tror du att du kommer kunna göra det?

- Alltså, jag säger varje år att... När jag fyllde 2o så tänkte jag att här är det sista året jag kommer kunna jobba, det här är sista arbetsåret för mig. Ändå så känner jag att efter trettio, det var då jag började känna mig mer och mer spicy, lite mer woman. Jag känner att nu har jag kommit på topp. Efter trettio, det var då det började klicka till. I´m a woman now, let´s milk it! Nu börjar jag tänka att men gud, min mamma kanske vill ha barnbarn. När mina jobb slutar att komma, då är det dags att lägga ner.

 

Är du nöjd med dig själv?

- Ja, på det stora hela är jag det. Man hittar alltid någonting man inte är nöjd med,jag är ganska självkritisk. Det är väl därför jag är så ambitiös, för jag hittar alltid något som inte duger. Jag vill vara bättre, jag vill ha mer...


    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards