Direktlänk till inlägg 18 november 2009

Allt du måste veta om mineralsmink!

Av Linda - 18 november 2009 20:00

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 2o (17 September) 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om mineralsmink. Jag tänkte skriva ner tipsen som man kunde läsa i artikeln.


Vad är mineralsmink? Passar det alla? Och är det sant att man till och med kan sova med det? VeckoRevyn listar allt du behöver veta om de välgörande mineralerna.

Artikeln är skriven av Therése Andersson.

 

Vad är egentligen mineralsmink?

Mineralsmink ska vara fritt från konserveringsmedel, kemikalier, talk, oljor, bindningsmedel, parfym och silikoner. I stället består de av fina mineraler/färgpigment, rispulver och minerallera. Mineralsmink finns i flera former, bland annat som foundation, rouge, puder och ögonskuggir.

Jag har gört att mineralsmink är bättre för huden, stämmer det?

Eftersom mineralsmink bara ska innehålla naturliga ingredienser brukar de vara mer skonsamma mot huden. Det brukar heta att mineralsmink inte täpper igen porerna och låter huden andas. Mineralsmink innehåller också vårdande ämnen som allantoin och zink, som har antiinflammatoriska egenskaper. Men åsikterna om hur pass vårdande mineralsmink är går isär. Om du är överkänslig mot vissa tillsatsämnen kan mineralsmink vara ett bättre alternativ än vanliga makeup-produkter.

Passar det alla hudtyper?

Ja. dessutom ska de vara extra lämpliga för personer med känslig hy eller problemhy, eftersom de naturliga ingredienserna verkar vårdande och låter huden andas, utan att täppa igen porerna. Riskten för allergiska reaktioner bedöms också som mycket mindre när det gäller mineralsmink.

Det står ofta att mineralsmink innehåller solskyddsfaktor. Det låter ju inte särsklit naturligt?

Mineralsmink har faktiskt ett inbyggt naturligt solskydd i form av ämnena zink och titanoxid. Men graden på solskyddet varierar från märke till märke, läs därför noga på förpackningen.

Vad ska jag välja - puderfoundation eller flytande foundation?

Mineralfoundation i puderform ska vara fria från ingredienser som konserveringsmedel, olja eller parfym. När det gäller flytande foundation är de ofta berikade med mineraler, snarare än bestående helt av dem. Men detta skiljer från märke till märke, så läs noga på förpackningen. Flytande mineralfoundation har också ofta lite bättre täckningsgrad än puderfoundation.

Är det sant att man kan sova med mineralsmink?

En del märken påstår att deras mineralprodukter är så naturliga att det går att sova med dem. Men din hy mår alltid bäst av att rengöras ordentligt på kvällen och återfuktas med en ansiktscreme.

Behöver jag några speciella verktyg?

Ja, det är viktigt att du har rätt redskap till hands. Mineralpuder ska helst appliceras med en så kallad kabuki-borste, som har täta hårstrån och ett plattare huvud än vanliga puderborstar. Kabuki-borsten ger ett mer täckande resultat än vanliga puderborstar. Glöm inte att alltid skaka av överflödigt puder i asken innan du applicerar! När det gäller flytande mineralmakeup kan du använda svamp, pensel eller dina fingrar - precis som när du använder vanlig foundation...


   

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards