Direktlänk till inlägg 10 november 2009

LEONARDO DI CAPRIO

Av Linda - 10 november 2009 18:36

Nu när jag har läst ut SOLOs Oktober nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Leonardo Di Caprio. Han är en gammal favorit till mig som för så många andra (tror jag). Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa i artikeln om honom.


Vi blev kära i honom som romantisk Romeo, föll ännu hårdare för arbetaren Jack och hänfördes av honom som Howard Hughes. Leonardo Di Caprio har vuxit upp framför våra ögon och är idag en given Hollywoodfavorit. Bakom det sneda flinet gömmer sig en miljövän som inte vill slå sig till ro och gärna hänger ensam.

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.


1993, skulle Leonardo Di Caprio komma att ta en hel värld med storm. Som förståndshandikappade Arnie Grape kom han att fascinera inte bara publiken och kritikerna, utan också filmproducenterna vilket ledde till mer jobb. Leo, och vi, kan tacka svenske Lasse Hallström fär det. Det var nämligen han som regisserade "Gilbert Grape" där Leo spelar mot Johnny Depp och Juliette Lewis.

- Att spela Arnie är det roligaste jag någonsin gjort. Klart att jag och Lasse ska spela in film tillsammans igen, det har vi bestämt, säger Leonardo.

 

Han oscarsnominerades för rollen och spelade några år senare mot Claire Danes i romantiska "Romeo och Julia", och blev Leo med hela västvärlden. Men för killen som en gång kallades "Leonardo retardo" för att han kopierade kompisarnas prov och fuskade sig igenom skolan, kom känidsskapet ganska oväntat. Han må ha växt upp i Hollywood men hade ingen som helst kontakt med filmvärlden innan han blev 13 år gammal. Han bodde med sin mamma i ett drogtätt område men drömde om en karriär på vita duken.

- Jag trodde att man behövde ha släktingar inom filmvärlden och att allting var jättesvårt. Jag förstod inte att man bara behövde hitta en manager och gå på auditions. Nu vet jag att det här är det enda jag någonsin vill göra.


Och så plötsligt blev han tjejidol: en person alla i åldern tolv till trettio kunde namnet på. Som Jack i mastodonten "Titanic" sjönk han till havets botten men odödliggjorde samtidigt sig själv i samma ögonblick som han kysste motskådespelerskan Kate Winslet.

- Det kändes lite hjärtlöst att bli objektifierad på det sättet, en tid ville jag sluta jobba. Samtidigt förändrade filmen mitt liv och gav mig otroliga möjligheter. För första gången i mitt liv fick jag kontoll över min karriär.

 

Vad han inte hade kontroll över var rubrikerna och fotograferna. Rykten om strippor, knark och kärleksaffärer med alla från Kate till "The Beach"-kollegan Virginie Ledoyen omgärdade Leonardo i flera år. Till slut bestämde han sig för att dra sig tillbaka och syns numera inte ute i Los Angeles vimmel.

- Jag har insett att det är omöjligt att försöka berätta sanningen. Jag blev chockad av alla lögner och ville kalla till presskonferens när de första osanningarna började florera, men det är hopplöst. Idag bryr jag mig inte. Om man bryr sig om allt det där oviktiga blir man galen och personen de pratar om är ju någon annan, en produkt. Det är inte jag.

 

Och konstigt nog fungerade taktiken. När han år 2ooo blev ihop med supermodellen Gisele Bündchen och levde ett lugnt familjeliv i fem år blev han också lämnad ifred av skvallertidningarna och fotograferna. De enda bilder vi fick se var de där tråkiga när de hängde på stranden med sina hundar.

- Jag förstår att folk vill läsa skvallertidningar och se mig när jag äter en hamburgare osminkad eller när jag gör något dumt. Det får människor att känna att vi alla är likadana och det är helt okej. Jag är så trött på att se mig själv säga saker som att jag har det svårt i tidningar, jag har det mycket bättre än de flesta. Jag är en lycklig liten jävel.

 

När kärleken mellan paret Bündchen-Di Caprio dog ut hittade Leo ganska snart en ersättare i form av ännu en solkysst bikinibabe: Israeliska modellen Bar Rafaeli. Romansen sägs dock ha tagit slut efter att Bar ställt ultimatum om att flytta ihop, vilket den evigt unge Leo inte ville. Hans egna föräldrar, två sextiotalshippies, skilde sig strax efter att han fötts och så här säger stjärnan själv angående äktenskap:

- Jag vet inte om jag någonsin kommer att gifta mig. Jag tror att jag måste bo med någon i tio eller tjugo år för att gifta mig med personen. Jag har inte modet Romeo hade. Och jag är ingen Romeo i verkligheten, det tar lång tid för mig att bli kär. Jag har aldrig upplevt kärlek vid första ögonkastet.

 

Vad Leonardo däremot är, är en riktig djur- och miljövän. År 2oo5 köpte han en ö utanför Belize där han i framtiden vill utveckla en miljövänlig hotellanläggning som ska drivas med förnyelsebar energi. Han var också en aktiv deltagare i Earth day och har intervjuat forne president Bill Clinton angående ozonlagret. Men redan 1998 grundade han "The Leonardo Di Caprio foundation" vars uppgift är att uppmärksamma människor på miljöförstörelse.

- Jag lider med valar, uttrar och sälar. När jag är på en inspelning och jag får ledigt är det första jag vill göra alltid att hänga på stranden.

 

Idag ger Leo sällan intervjuer och pratar aldrig om sitt privatliv. Han syns enbart på olika basketmatcher och på stranden, med sina älskade hundar. Den där tonårsstämpeln han gjorde allt för att bli av med sitter idag på någon annan men lyser ibland igenom i det sneda leendet och de glittrande ögongen. Och vi älskar honom. Hur kan man låta bli?...


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards