Alla inlägg under oktober 2009

Av Linda - 20 oktober 2009 20:06

Japp, nu har jag massor att tänka på. Jävligt viktiga saker är det också.. Får se hur allt ter sig till slut :)

I alla fall så har jag inte gjort något vettigt idag, ringde ett viktigt samtal, vilat och bara varit. Tog en skön dusch för en timme sen och det var då jag kom på alla dessa tankarna, har funderat på de innan, men har förträngt dem lite granna. Härligt att ha rent hår :)

Vad fan, jag har inget vettigt mer att skriva idag faktiskt. Hoppas att Ni haft en bra tisdag folks? Tjing tjong!

ANNONS
Av Linda - 20 oktober 2009 17:12

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 18 (2o Augusti) 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om Sienna Miller, hon är just nu aktuell i filmen "G.I. Joe: The Rise of Cobra". Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Hon nämns oftast som modeikon. Eller som älskarinna till väldigt kända (och väldigt gifta) Hollywood-män. Men nu vill Sienna Miller bli tagen på allvar. Som skådespelerska, som klädskapare - och som människa. VeckoRevyn träffade henne i Los Angeles för ett intimt samtal om brustna hjärtan, skvallerpressens förföljelser och att hoppa runt i latexdräkt på vita duken.

Artikeln är skriven av Johanna Juntunen.

 

"Vilken härlig morgon", ropar Sienna glatt, och hälsar på mig likt en liten leende solstråle. Vi befinner oss på ett hotellrum i Beverly Hills och den 27-åriga engelskan verkar hur glad som helst över att bli intervjuad. Jag gissar att det beror på att hon genom att med sin bioaktuella film G.I Joe: The rise of Cobra äntligen ser sin  chans att få visa att hon inte bara är en modetjej och "mansslukerska", utan faktiskt även en skicklig skådespelerska. Annars har det ju sällan varit skådespeleriet som nämnts i artiklar om Sienna Miller. Snarare har det handlat om mode eller, om det är en skvallerspalt, anklagelser om att stjäla andra kvinnors män.

- Mitt kändisskap har gått en lite omvänd väg, säger Sienna och tittar ned i golvet.

- Alfie var min första stora filmroll men "nyheten" att jag och Jude Law blev ihop under inspelningen fick mycket större uppmärksamhet än själva filmen. Jag fick ta mycket stryk i media, och sedan dess har det varit mer fokus på vem jag är ihop med och vilka kläder jag har på mig än vilka filmroller jag gjort.


Men nu ska det bli ändring på det, hoppas Sienna. Även om det i G.I Joe: The rise of Cobra är svårt att känna igen henne, då hennes blonda hår är utbytt mor en svarthårig peruk.  

- Det var roligt att ha på sig peruken. Det brukar sägas att blondiner har roligare, men kolla in min rollkaraktär The Baroness och hennes mörka kalufs! Hon har jäkligt roligt hela tiden!


Att njuta av en ondsint filmroll, och att utpekas som det i verkligheten, är dock två skilda saker.

- Det gör ont att bli hatad av människor som jag inte känner, för omständigheter som de inte känner till. Men skvaller i media är utanför min kontroll och därför försöker jag att strunta i det. Tittar man noga i alla människors liv så kan man hitta saker man både älskar och hatar. Det är oundvikligt. 


Sienna erkänner dock att hennes kärleksliv varit minst sagt rörigt, att hon gjort flera fel längs vägen. Först var det Jude Law, som precis lämnat sin hustru Sadie Frost och deras barn. Jude och Sienna förlovade sig, men bara några månader innan bröllopet hade han en affär med familjens barnflicka. Sienna tog honom tillbaka, men förhållandet sprack snart igen.

 

Därefter hade Sienna ett förhållande med skådespelaren Rhys Ifans (Notting Hill). Ett förhållande Sienna själv gjorde slut på mitt under bröllopsplaneringen. Följetongen om hennes kärlekskarusell tog sedan ny fart när hon involverade sig med mångmiljonären och skådespelaren Balthazar Ghetty (känd från tv-serien Brothers and Sisters), som var gift och hade fyra barn.

- Jag menade inte att göra något skandalöst, säger Sienna, som flera gånger i intervjuer försvarat sig med att Balthazar var separerad när de startade sitt förhållande.

- Jag förstår inte varför alla är så vansinnigt intresserade av hur jag lever mitt privatliv.


Hur i hela friden blir det då så här gång på gång?

- Jag är impulsiv, ibland lite för impulsiv för mitt eget bästa, säger Sienna.

- Men jag kan inte låta bli att försvara mig. Ta vilken tjej som helst i min ålder och följ hennes singelliv i några år. Du skulle hitta massor av snaskigt!

 

Sienna älskar kläder och driver tillsammans med storasyster Savannah modehuset Twenty8Twelwe. Namnet kommer från 28 december, Siennas födelsedatum.

- Jag är stolt över vad vi har skapat tillsammans. Häromdagen såg jag en bild på Michelle Pfiffer som hade på sig en topp från Twenty8Twelwe. Jag blev så glad att jag skrek av glädje!


Mansslukerska, filmstjärna och modeikon, vilken titel väntar då härnäst för Sienna? Om hon själv får bestämma: "Hustru" och mor". I sinom tid.

- Min syster Savannah har barn och jag älskar dem. Jag vill gärna bli mamma, men jag vet tyvärr inte riktigt hur det ska passa in i mitt liv. Inte ännu i alla fall...


   

       

ANNONS
Av Linda - 20 oktober 2009 12:34


Pratade med Ellie om Disneydags :)
Det var fan tider det, GRYMMA tider, varje fredag klockan sju!

Jag satt och skrattade, log och sjöng med när jag tittade på detta klippet :)

Vad gör man inte för att liva upp en tråkig, regnig jävla tisdag

Av Linda - 19 oktober 2009 21:22

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom Cosmopolitans September nummer 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat två produkter, jag tyckte inte att det så fanns så jävla mycket som jag tyckte var snyggt. Tycker däremot att Cosmopolitan har blivit lite sämre i sitt utbud..


Detta hittade jag i Cosmopolitans September nummer 2oo9:

* Stövel Scorett, 1999 kronor- De lårhöga stövlarna är heta i höst, tycker att dessa är rätt snygga! Tror dock inte att de skulle passa till mina korta ben!..

* Nivea Chantal Thomass Rouge, 11o kronor- Fint med rosetten i dosan tycker jag! Jävligt billigt rouge är det också! Svep en frisk rosig men även sexigt cool rosa ton över dina kindben med en mjuk rougeborste! 

Av Linda - 19 oktober 2009 20:16

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans September nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om New York-kvinnorna. Jag tyckte att det var intressant att läsa, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Hon är modig, hon vet vad hon vill och hon har vansinnigt kul. Det finns mycket som vi kan lära oss av New York-kvinnan - ladyn som aldrig tvivlar på sig själv.

Artikeln är skriven av Filippa Berg.

 

New York. Staden som aldrig sover, där kvinnorna promenerar med stolthet och dit människor kommer för att uppnå sina drömmar för att ingenting, absolut ingenting är omöjligt.

Att en gång i livet leva i den mytomspunna staden står högt upp på många tjejers drömlista. Det är den stora mångfaldens stad där alla får plats och där det finns lika många nationaliteter representerade som det finns livsstilar. New York är staden som är stentuff och überromantisk på samma gång. Precis som New York-kvinnan. Hon är en Fun fearless female som vågar göra allt med klass och som njuter av livet fullt ut.

 

Så vad kan du lära dig av den här drömkvinnan?

- Att ha självförtroende. Som New York-tjej får man tidigt lära sig att vara stark och dristig, säger Alejandra Ramos, som är född och uppvuxen i New York och har gjort karriär som redaktör på tidningsförlaget Hearst, som bland annat ger ut Cosmopolitan. New York är en fantastisk stad. Men den kan också vara hård och krävande.


Den svenska supermodellen Adina Fohlin, som bor i New York sedan sex år tillbaka, håller med:

- Det första som slog mig när jag kom hit var hur drivna och målmedvetna tjejerna är här, säger hon. Det var väldigt inspirerande! Men New York är en karriärstad och konkurrensen är benhård.


De som flyttar till New York har alla en sak gemensamt: de vill något. Om det sedan handlar om att få sin drömkarriär, bli självständig eller fyllas av inspiration spelar ingen roll.

- New York-kvinnan har en "go-getter" attityd och en förmåga att marknadsföra sig, vilket vi svenskar skulle komma långt med om vi anammade det, berättar frilansjournalisten Ebba Lövenskiold som har bott i New York i tre år.

Bland mycket annat är New York-kvinnan bra på att ta för sig och är inte rädd för att ta kontakt vare sig privat eller i affärslivet. Samtidigt är hon otroligt bra på att peppa och lyfta fram andra kvinnor.

- De stöttar varandra och det är något jag ofta saknar hos oss svenska kvinnor, säger Ebba Lövenskiold.


Hon får medhåll av finanskvinnan Barbro Ehnbom, som har arbetat i det amerikanska näringslivets toppskikt i New York i drygt 2o år.

- Taket är högre i New York och attityden kvinnor emellan är mer ödmjuk. Om det går bra för någon finns det bara en respons och det är: "Vad bra för dig - du får bjuda på champagne!". Här firar man det i stället för att vara missunnsamma och viska elakheter bakom ryggen.

Barbro Ehnbom menar också att det är svårare att vara karriärkvinna i Sverige, för att det inte är lika socialt accepterat att betala för servicetjänster som barnvakt och städhjälp. Något som blivit en förutsättning för många av New Yorks hårt arbetande kvinnor.


Att karriären spelar en stor roll i New York-kvinnans liv står klart och tydligt. Men sker detta på bekostnad av kärleken? Staden är dyr och för att ha råd att leva där måste man jobba hårt. Och när man priotiterar jobb och karriär kan det vara svårt att hitta tid för att utveckla en relation.

- Jag tror att det är därför så många förhållanden uppstår bland kollegor och i den närmaste bekantskapskretsen, säger Alejandra Ramos. Det är helt enkelt svårt att hinna träffas någon annanstans.


En annan anledning till det stora antalet singlar på Manhattan är just att de är så många. Urvalet är överväldigande och många män (men även kvinnor) har svårt att binda sig när de vet att de kan träffa någon ny varje kväll. Och New York-tjejen älskar att flirta! Hon är en proffsminglare och går ofta på cocktailpartyn. Men hon har också ett annat förhållningssätt till alkohol - hon behöver inte dricka sig full för att känna sig rolig och social. Prova själv! Skippa förfesten nästa gång och gå direkt till partyt och visa dig intresserad av ditt sällskap. Svassa runt med en Cosmopolitan i handen och småprata med alla runt omkring (särsklit hunken i köket!). Du blir festens medelpunkt automatiskt.     

- Lite skämtsamt kan man säga att det råder en ständig jakt efter den perfekte mannen, "the rock" (diamantringen) och bröllopet på Plaza. Männen i New York vill däremot vara singlar vilket försvårar det hela, flikar frilansjournalisten Ebba Lövenskiold in.

 

Och dejtingkulturen sklijer sig från vår.

-  Det är helt okej att träffa flera killar samtidigt och känna sig fram utan att behöva smyga med det, berättar den egna företagaren Åsa Fornander. Hon flyttade till New York i våras och har just ett eget träningskoncept på det populära New York-gymmet Crunch...

 

  

  

Av Linda - 19 oktober 2009 17:26

Känns verkligen i min kropp idag att jag jobbade igår plus att jag sov dåligt i fredags och i lördags natt. I fredags vette fan varför det inte gick, men i lördags var det dels så att jag inte skulle försova mig till jobbet igår morse. Är så förbannat jävla trött nu, mitt hövve är jag helt borta i.. Är ju måndag idag också i och för sig.

Har gjort en hel del här hemma idag, så jävla skönt att fått vissa saker gjorda tycker jag :)

Cyklade ner till ICA förut, skulle köpa Glaze och Skinka, men jag var så sugen på en Baugette så det blev en med Räkor och Ägg i, älskar fan räkor :) Så jävla GOA är dem..

Nä, ska la fixa min mat nu Korv och Makaroner och Sallad till, snabbt, smidigt och enkelt.

Skulle dock lätt kunna sova nu, så jävla trött är jag, helt sjukt. Just det ja, fick ju min SOLO idag med ju :)

Hoppas att Ni haft en bra måndag folks! Tjing tjong!


  

Av Linda - 18 oktober 2009 14:46

Imorse var det dags att gå upp riktigt, riktigt tidigt denna söndagen. Men det var inga problem, vaknade en timme innan klockan skulle ringa och sen kunde jag inte somna om igen..

Vi började med allt morgon arbetet lite senare idag, dels är det söndag och då kan man ta det lugnt, och dels lite annat. Var en lugn och skön förmiddag i alla fall på jobbet.

När J., ringde igår och fråga om jag kunde jobba, handlade det först om att jobba till tolv, men eftersom en personal har fått en höftinflammation ringde hon innan tolv och sa att hon inte kommer på eftermiddagen heller, så jag fick mer timmar att jobba :) ALDRIG fel!! Hade i och för sig räknat med det också, eftersom hon var dålig igår. Är bara att tacka och ta emot för min del :) Blev jävligt glad igår när de ringde också..

Jag vaknade för en timme sedan, hade sovit i nästan två timmar då. Hade kanske behövt sova lite till, men då somnar jag la inte ikväll! Är seg som fan känner jag, hoppas att timmarna går fort sen när jag kommer tillbaka. Det var tur att jag hade en Pirog i frysen som jag kan ta med mig, hade inte vart en höjdare att behöva laga mat nu. Hoppas att Ni har en bra söndag och Ni får ha en fortsatt bra söndags eftermiddag! Tjing tjong folks!

Av Linda - 17 oktober 2009 21:04

  


Vill ju se en film ikväll och jag kollade bland mina filmer som jag har fått när jag har köpt mina modetidningar, vilket är några stycken. Den enda jag har sett som jag har fått är P.S I Love You..

Nära & Kära är i alla fall en film med Uma Thurman, Bryan Greenberg och Meryl Streep.

Så nu tänkte jag lägga mig under täcket, äta lite godis och se på filmen.

Blir ju en tidig morgon imorgon! Ni får ha en fortsatt bra kväll folks! Tjing tjong!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ LindaDelicious med Blogkeen
Följ LindaDelicious med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se