Direktlänk till inlägg 7 oktober 2009

CAMERON DIAZ

Av Linda - 7 oktober 2009 22:00

Nu när jag har läst ut Glamours September nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlade om Cameron Diaz. Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa i artikeln.


Skådespelerskan Camreon Diaz verklighet verkar vara lite glittrigare och lite roligare än andras - hon dejtar världens mest åtråvärda män, hon skrattar nästan dygnets alla vakna timmar och hon drar in sisådär en tio miljoner dollar per film. Det här är en bioaktuell donna som älskar livet - så klart!

Artikeln är skriven av G Pringie.


När man ser bilder på Cameron Diaz ridandes på en våg i minimal bikini någonstans i Kalifornien blir man inte annat än avundsjuk. På hennes kropp och hennes färdigheter på surfbrädan. Och när hon avfyrar ett stort leende på röda mattan och man ser att hennes 36 år har satt sina spår i form av rynkor runt ögonenn tycker man att det är befriande och skönt att det finns en superstjärna som står för sin ålder och som inte försöker backa tiden med botox. Hon sägs dessutom vara en av de roligaste tjejerna i Hollywood (enligt bland andra Ahston Kutcher) och framgångsrik som få. I somras fick hon en egen stjärna på Walk of Fame och hon tjänar cirka tio miljoner dollar per film (cirka 8o miljoner kronor).


När en stjärna är så framgångsrik, rolig och perfekt till utseendet, så försöker ju hela världen att hitta fel. Och när det handlar om Cameron Diaz tycker många att det är konstigt att hon är 36 år och inte har några tankar på barn. Men hon verkar ta det hela med ro. Och ett leende, så klart.

- Jag tycker att det är naturligt att folk frågar mig om min syn på att bli mamma, speciellt när man är i min ålder. Liksom "Varför har du inte gjort de ännu?" Men det bekymrar mig inte så mycket. Jag har helt enkelt ingen aning om hur det är i det här stadiet i mitt liv. Dessutom, jag är ju fortfarande ung, säger hon. 

 

Trots att Cameron Diaz inte har några egna barn har hon mer erfarenhet av graviditeter, förlossningar och bebisar än många andra.

- Jag har en systerson och fyra systerdöttrar, jag har varit med på tre förlossningar, två vaginala och ett kejsarsnitt... Jag har bytt blöjor, jag har matat med flaska... Jag vet vad som krävs, helt enkelt. Jag tror att jag har en bra och realistisk bild av hur det är att vara mamma, och även om jag själv inte är det så tycker jag att jag upplevt det här på ett nära sätt ändå, säger hon.

- Jag förstår ju också hur det är att älska så djupt, och jag skulle göra vad som helst för att rädda någon jag älskar. Nej, jag är inte mamma till ett sjukt barn, men jag kan förstå de känslorna. Jag vet ju inte heller hur det är att vara en ficktjuv på 17oo-talet, förstår du vad jag menar? fortsätter hon och refererar till filmen "Gangs of New York".

- Eller att ha en mamma som tar livet av sig som i "I hennes skor", och hur det är att leva med en sådan grej. Men det är ju det vi skådespelare gör, vi lever oss in i känslor och spelar ut!

 

Hennes nya film "Allt för min syster" (svensk premiär den 25 septebmer) är en äkta Oscar-kandidat - Cameron spelar en mamma med en dotter som är döende i leukemi. Sofia Vassilieva gör en fantastisk insats i rollen som den sjuka tonåringen vars sjukdom bara kompliceras ytterligare av hennes kämpande familj.

 

När du frågar en skådespelare om de skulle vilja vinna en Oscar så är det oftast som att fråga en hund om den skulle vilja ha ett tuggben. Men i Camerons fall är hennes svar oväntat.

- Nej! Vet du vad du måste göra om du vinner en Oscar? Du måste tala med journalister i dagar, månader!

- Men att vinna priser har aldrig varit viktigt för mig. Jag gör inte det här för att "vara på toppen" eller vad det nu kan vara. Jag gör det här för att berätta historier, speciellt i fråga om den här filmen. Så när jag tackade ja till den här rollen så tänkte jag inte "Åh, folk ser inte mig som en mamma, men om jag spelar den här rollen bra så kan det nog leda till fler spännande roller...", säger hon med tillgjord röst.


Under inspelningen av "Allt för min syster" som ju handlar hel del om en familj i sorg, fick Cameron privat en liknande upplevelse. Produktionen fick ett plötsligt uppehåll förra året då hennes 58-årige pappa Emilio Diaz plötsligt dog av lunginflammation.

- Jag fick en chock. Pappa var en stor del av mitt liv och jag tänker fortfarande på honom varje dag. Han kommer att vara en del av mig för alltid...

 

Tillsammans med Leonardo di Caprio så har Cameron varit en av de första "green advocates", de kör båda miljöbilar och talar offentligt om vikten av att leva ett liv som kan förenas med ett större miljömedvetande.

- Det som är så fantastiskt just nu är att det vara blir fler och fler möjligheter att göra smarta val.

 

Hon tar en klunk vatten ur en stor aliminiumflaska.

- Jag har tio sådana här hemma, men jag fyller bara upp en innan jag ska någonstans. Sedan tar jag med mig den hem igen och gör samma sak imorgon. Inget avfall. Jag är inte alltid perfekt, världen är inte perfekt. Men varje dag kan vi ta ett steg närmare det och försöka skapa en värld som blir bättre - och det är helt enkelt det jag försöker göra...

 

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards