Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

JULIA ROBERTS

Av Linda - 10 augusti 2009 12:12

Nu när jag har läst ut Glamours Juli nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Julia Roberts. Hon är i mina ögon sett världens bästa skådespelerska och min absoluta favorit. Så jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne.


Hon har en tid varit trebarnsmamma på heltid, men nu har jobbsuget kommit på allvar för den filmaktuella skådespelerskan Julia Roberts. Här berättar hon om varöfr hon vill ta steget ut från det trygga hemmalivet, slå in George Clooneys toalett i plastfolie och bjuda familjen Obama på middag.

Artikeln är skriven av Brok Hauser.


Ettiketen  säger att man aldrig ska fråga en kvinna om hon är gravid. Särskilt när den kvinnan är skådespelerskan Julia Roberts, 41, som sommaren 2oo7 fick sitt tredje barn - sonen Henry. Under inspelningen av nya filmen "The Duplicity" fick hon just den frågan.

- Just precis när du tror att du håller på att komma tillbaka till livet frågar någon: "När är det dags, när kommer bebisen?" Jag hade Henry i famnen och sa: "Det här är mitt barn". Det är det mest tanklösa man kan fråga, och efter det är att säga att någon ser trött ut. Varför frågar folk sådant? Säg i stället att jag ser ut som en mamma, säg inte att jag ser trött ut!


Efter att ha fått barnen Hazel och Finn, 4 och Henry, 2, tillsammans med Danny Moder, har hon det senaste året gjort två nya filmer: familjedramat "Fireflies in the Garden" och "Duplicity" som nyss haft dvd- respektive biopremiär.


Vad lockade dig med den här filmen?

- Att få spela mot Clive Owen igen i en ny film. Första gången var i "Closer" och dp slutade det inte särsklit bra. Scenen där vi gör slut i "Closer" är stark. Kemi är inte något som bara finns där mellan två människor, men jag och Clive har den där kemin som krävs.


Vi ser dig allt oftare i svårare roller.

- Det är en förändring som kommer med åldern. Nu kan jag titta på manus till romantiska komedier och tänka: "Ingen kommer att gå och se den här filmen och verkligen tro på att jag har de här problemen längre".


Du är ju en "America´s sweetheart"!

 - Men vem är det egentligen? Är det Meg? Sadra Bullock? Jen Aniston? Kom igen, de hänger den där etiketten på oss alla!


Du verkar utmana dina motskådespelare. Och alltid få det sista ordet?

- Men vem vill se mig tvinna mitt blonda hår och säga: " Åh, jag önskar att han älskade mig". Jag åt lunch igår med min brorsdotter Emma och vi pratade om livet, kärleken och pojkar och män som beter sig som pojkar. Helt plötsligt säger hon: "Åh, du är så smart!" Då ville jag säga: "Jag är inte smart, jag är 41 och du är 17".


Så hur vet du så mycket om män?

- Jag har jobbat med Richard Gere, Denzel Washington och Mel Gibson - de är alla smarta, snygga män. Jag hade turen att gå vara en del av deras liv och lära känna dem. Män är så öppna när man umgås med dem och de inte försöker förföra dig. Och om du inte är flirtig tillbaka, utan bara intresserad av vad de har att säga, så öppnar de sig för dig på ett annat sätt.


Hur var det att vara ensam kvinna bland skådespelarna i "Ocean´s Eleven" och Ocean´s Twelwe"?

- Folk sa till mig: "Du är lyckligast i världen!" Visst ... en dag när jag gick till mitt hotellrum hade de sprutat ut rakskum över hela golvet! Och de hade ställt två träd i stora krukor utanför min dörr så att jag inte skulle få upp dörren, utan komma sent till jobbet. En gång försökte jag och min kompis smyga in i George Clooneys rum för att slå in hans toalett i plastfolie, då såg vi en hotellkille - helt genomblöt - gå i korridoren. Han stannade och sa: "Just precis hände något jättekonstigt, jag skulle lämna några saker på Mr Clooneys rum och då får jag en hink vatten över huvudet." George hade alltså väntat på att vi skulle smyga in på hans rum, han är smart!


Om du skulle anordna din drömmiddag, vem skulle du bjuda då?

- Helt klart familjen Obama. Deras döttrar kan leka med mina barn. Sedan skulle jag vilja bjuda Mike Nichols och Diane Sawyer. Åh, nu blir det intressant! Min bästa kompis, Paige, måste vara där. Och hennes man. Och Oprah, hon rockar! Och Steadman. Jag vill inte ha några fler ar, så jag säger George Clooney och Tina Fey. Hon har en man, så det är inte så artigt av mig, men ... Kan du fixa så att den här middagen blir av nu då?


Vad skulle du bjuda på?

- Jag älskar att laga mat! Jag skulle göra en stor sallad med rostade pinjenötter, getost, torkade tranbär och äpplen. Jag skulle göra en stor kycklinggryta med fikon och aprikoser - åååh! Jag vill att Tom Hanks och Rita Wilson ska komma på middagen, vi klämmer in dem, det blir roligare. Och min syster måste komma, min svåger är halvgrek och Rita skulle älska det.


Du verkar vara en problemlösare. Botemedlet mot ett brustet hjärta?

- Tid, tid och åter tid. Jag tror också att det bästa är att ha erfarenhet. Man kan inte bara säga till sig själv: "Okej, jag är glad att det är över. Han var ändå inte rätt för mig" och bara gå vidare. Man måste få gråta och sörja... 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards