Alla inlägg under juli 2009

Av Linda - 11 juli 2009 15:50

Idag var det dags för det andra passet den här helgen att jobba. Lååååångt jävla pass är det också! Seeeeeeegt med nio timmars arbete och endast en halvtimmes rast. Låg och vilade på min rast förut och jag höll på att somna till ordentligt, även imorse somnade jag om och jag kunde ha försovit mig. Nära, nära, men jag vaknade som tur var och var ändå på jobbet prick sju. Sitter och räknar ner just nu tills jag ska hem! Vilket är snart =)

Börjar bli hungrig nu också, hade med min en Pirog idag som jag åt, men sen när jag kommit hem ska jag göra Kotlett, Ris och Béarnaisesås och Sallad till! Det fick bli en Vesuvio Pizza idag eftersom jag är helt slut efter dagens arbete, orkar fan inte fixa någon mat då.

Ni får ha en trevlig lördagseftermiddag folks!Tjing tjong!

Av Linda - 10 juli 2009 20:50

Nu sitter jag på jobbet och har gjort nästan alla sju timmarna snart =) SKÖNT! Sen blir det att cykla hem och försöka varva ner lite innan jag måste lägga mig igen, blir ju en tidig jävla morgon imorgon :( HUA, tycker inte det är kul att gå upp så där jävla tidigt alltså! Men men det blir bra OB och bra med pengar får la se det så, även om det är lite trist att se det på det sättet. Annars har det vart en lugn kväll här. Åt en Grandiosa Pizza idag och lite Gurka till, gott, men inte jätte mättande, är lite hungrig nu känner jag.. Ni får ha en fortsatt bra kväll folks! Tjing tjong!

Av Linda - 10 juli 2009 14:16

Nu har jag suttit och kollat igenom Cosmopolitans Juni nummer 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat lite produkter den här gången.


Detta hittade jag i Cosmopolitans Juni nummer 2oo9:

* Kjol TopShop, 349 kronor- Härlig färg på kjolen!

* Bikini Överdel Lindex, 129 kronor- FIN överdel!

* Bikini Trosa Lindex, 99 kronor- FINA trosor! Gillar att bikinin har flätat mönster längs kanterna!

* Salinas Bikini, 549 kronor/del- Fin bikini, gillar överdelen mest!

* Salinas Bikini, 649 kronor/del- VILL HA! Gillar mönstret!

* Örhängen Indiska, 69.5o kronor- Fina örhängen i en fin färg!

* Lancôme Flash Bronzer Milk, 285 kronor- Möt de första solstrålarna med en naturligt fin bruntonad hud. Massera jämnt över huden och gör dig redo för bikinin!

* Samshbox Hybrid 2-in-1 Luminizing Primer, 395 kronor- VILL HA! Ljusreflekterande kräm!

Av Linda - 10 juli 2009 13:24

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans Juni nummer 2oo9, läste jag de här råden som Adriana Lima gav. Jag tyckte att de var bra och därför tänkte jag skriva ner det hon sa.


Brasilianska kvinnor är kända för sitt kroppssjälvförtroende. Och vem kan vara en bättre insider-inspiration än Cosmos omslagsstjärna, supermodellen Adriana Lima? Här är hennes tips.

Artikeln är skriven av Andrea Aguilar.


Låt stranden vara ditt andra hem - övning ger färdighet!

En naturlig anledning till att brasilianskors självsäkra beachstil är att de helt enkelt är vana vid att vara avklädda. Adriana Lima växte upp i Bahia och hon saknar stranden. Hon berättar att när hon var liten tillbringade hon så många timmar i vattnet att hon kom hem alldeles snurrig.

"I San Salvador, där jag kommer ifrån, är vi alla långsamma. Folk jobbar halva dagen och går sedan till stranden".

Strunta i de ytliga tankarna på din kropp.

"Min mamma hjälpte mig mycket, för jag var väldigt blyg i början", säger Adriana om begynnelsen av sin modellkarriär.

"När jag först började modella var jag tvungen att gå på casting i bikini. När jag såg de andra tjejerna tänkte jag 'Vad gör jag här?'. Tjejerna var så vackra, och jag gillade inte min kropp då. Jag tyckte att jag var för smal. Jag sa till mamma: 'Inte en chans att jag går in!'. Och hon svarade: 'Jo, du ska gå in och du kommer att får det här jobbet!'. Jag var så nervös, men jag gick in ändå och fick jobbet. Jag trodde inte att det var sant! Det var så allt började".

Adriana älskar sitt jobb. Hon gillar att hitta olika roller framför kameran. "Allt handlar om att inte släppa in ytligheten i huvudet, då blir det förstört", säger hon.


Hitta en träning som du vill göra jämt.

När vi träffar Adriana tar hon av sig jackan och visar stolt upp sina blodiga knogar. "Sorry, jag kommer precis från boxningen".

Hon berättar att efter att ha provat "allt", från tyngdlyftning till spinning, tog en av hennes agenter med henne på boxning. Nu boxas de varje dag, morgon och kväll.

"Jag är den som får spö, så därför kan jag inte boxas i ringen. Jag tränar med sandsäckar", säger hon.

Hon har boxats sedan tre år tillbaka. Om hon åker ifrån stan tar hon boxningen med sig. Hon säger att det har stärkt henne jättemycket. Nu kan hon ta sig an allat, som Bikram yoga och ett lopp i sommar. Hon tycker att svett är en fantastisk skönhetskur.

"Huden får en speciell lyster".


Se din kropp och sexighet som en gudagåva att stoltsera med.

"När jag gjorde modevisningar var Gisele, Naomi Campbell och Kate Moss där. Modellerna var annorlunda då. Nu ser alla tjejena likadana ut och de är för smala. Jag vill fortsätta att vara en kvinna och behålla mina kurvor". De tusentals fans som år efter år röstar fram henne som världens sexigaste kvinna håller med.

"Jag tycker inte att det är något fel med att vara sexig. Jag tycker inte att det för dig trashig. Om du använder det på ett bra sätt kan det vara positivt. Det är en gudagåva", säger Adriana.


Låt ditt yttre synas utåt.

Bland Adrianas favorithuskurer från hemlandet finns kokosvatten och hemgjord hårmask av avokado, men Adriana bryr sig inte så mycket om sådant. För det mesta använder hon inga skönhetsprodukter, inte ens så mycket tvål eller fuktkräm, utan "gillar att låta naturen sköta sitt". Och hon är övertygad om att det krävs en koppling mellan yttre och inre skönhet.

"Hela skönhetskonceptet håller på att förändras", säger hon.

"Familjen Obama är ett bra exempel på det. De är fantastiska - ärliga, öppna och raka.. De låtsats inte", säger hon.

"Om du försöker vara något som du inte är blir du en enda lögn och vi är alla trötta på sådana, både i modevärlden och utanför. Det ligger en stor skönhet i att vara ärlig"...

Av Linda - 10 juli 2009 12:34

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans Juni nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlar om stress. Japp, jag kände ju verkligen igen mig. Gör du det? Tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa i artikeln.


Skulle du kunna sälja din själ till djävulen bara för att få sova en hel natt? Du kan ha drabbats av stressomnia - sömnlöshet orsakad av stress. Men lugn, det finns sätt att bryta mönstret. Så här sussar du sött redan inatt.

Artikeln är skriven av Camillla Björkman.


De röda siffrorna på väckarklockan lyser ilsket tre-noll-noll på morgonen. Om fyra timmar måste du gå till jobbet. Ändå vägrar sömnen att fånga dig och leda dig in i den där djupa vilan som du behöver. Hjärtat bultar och tankarna snurrar. Kudden känns som en knölig och obekväm dunboll och täcket är alldeles för varmt.


Plötsligt kommer du på en sak som du måste fixa till jobbet dagen därpå. Hur ska du hinna? Vad var det egentligen chefen sa? Tanken växer lavinartat och plötsligt har den tagit enorma proportioner. Är du egentligen omtyck på jobbet? Varför säger aldrig någon att du är bra? Borde du byta jobb? Här börjar det krypa i benen, hjärtat rusar snabbare än någonsin och paniken slår till med full kraft. En snabb blick på klockan och du skulle kunna falla i gråt. Åh nej, du kommer att vara så fruktansvärt trött nästa dag. Du kommer inte att lara av dagen. Du kommer att se ut som ett lik och i stort sett svimma vid skrivbordet av trötthet.

Ahhh, varför kan du bara inte få sova? 


Alla som har haft en risig natts sömn vet hur fruktansvärt jobbigt det är. Och när det händer natt efter natt, vecka efter vecka, då kan det kännas som ren och skär tortyr. Småsaker som du inte ens har reflekterat över på dagen blir till katastrofer där i mörkret och du freakar ut över hur dödstrött du kommer att vara dagen därpå. Klockan tickar, minuterna övergår till rimmar och snart är du så frustrerard och utmattad att du skulle kunna sova med fienden bara du fick... Ja sova. 


Idag har runt var fjärde kvinna perioder då hon har svårt att sova. Och det är allvarligt. För kontinuerlig sömnlöshet på grund av stress sägs vara den sista anhalten innan utbrändhet.


"Sömnsvårigheter är ett jättestort problem idag", säger Marie Söderström Psykolog, sömnforskare och författare till boken Sömn - sov bättre med kognitiv beteendeterapi.

"Den absolut vanligaste orsaken är att du har för mycket att göra och är så uppstressad på kvällen att du inte kan sova".


Hon menar att stress i en rimlig mängd inte är någon fara. Problemet är när du rusar runt i 18o under en lång period, samtidigt som du inte återhämtar dig. Med andra ord, för mycket att göra plus för lite sömn leder till att du hamnar i riskzonen för att bli utbränd.


"En vanlig orsak till att sömnen uteblir är att kroppen är mentalt och fysiskt uppstressad, till exempel från dagens och kvällens aktiviteter eller för att du ligger och funderar på vad som ska hända imorgon eller i framtiden", konstaterar Marie Söderström.


Även om du lyckas somna kan stress göra att du sover oroligt. Sömnen är nämligen uppdelad i olika stadier, varav en är djupsömn. Djupsömnen ger en enorm återhämtning och är nödvändig för att du ska vara utvilad.

"Men när du är stressad är det svårare att komma ner i djupsömn", säger Marie Söderström.

"Du vaknar kanske flera gånger under natten vilket gör att din djupsömn påverkas".


Med andra ord: Kvaliteten på din sömn blir sämre och det är därför som du kan vakna efter åtta timmar och fortfarande känna dig som en sömngångare.


Som tur är finns det sätt att bota din stressomnia - och må tusen gånger bättre. Med ordentlig sömn blir du piggare och gladare, rkar med och löper därmed mycket mindre risk att gå in i den berömda väggen. Så vad är då nyckeln till framgång? Att ta dig ur sovstressen kräver att du lär dig att varva ner och bryta ditt negativa sovmönster. Och det bästa av allt är att du kan göra det redan ikväll!


"Försök att tänka att det är okej, att det inte gör så mycket om du är lite trött imorgon", säger Marie Söderström.

"Då minskar du ångesten och det blir lättare att sova"... 

Av Linda - 9 juli 2009 22:05

Detta glass paketet köpte jag förra torsdagen, har ätit några stycken nu. Hade det vart varmare så hade paketet redan vart slut!

Vad tycker du om Piggelin?

Bra eller Anus?

Av Linda - 9 juli 2009 13:16

Idag har dagen kommit den här veckan som jag har väntat på, min ENDA lediga dag denna veckan. Sen kör jag på tills på måndag kväll.. Är redan helt jävla slut i kroppen efter att ha börjat jobba nu igen, men det är också mycket på grund av att jag har sovit så jävla dåligt det senaste. Så idag har jag sovit länge, länge faaaaaan vad skönt det var! Oerhört skönt och behövligt var det också för min kropp att få göra.

De ringde faktiskt imorse från jobbet och frågade om jag kunde hoppa in och jobba idag, men jag sa det att detta är min enda lediga dag den här veckan och sen ska jag tvätta idag klockan tolv.. Vet inte om de blev så glada, men jag brukar faaan inte tacka nej om de ringer, men jag har svårt att få tvätt tid här i detta långa huset med alla lägenheterna.

Hade jag hoppat in och jobbat hade jag jobbat åtta dagar i sträck, utan paus plus att jag ska jobba helgen.. Jag hade fan inte fixat det faktiskt! Så de på den avdelningen får la tycka vad de vill då, men åtta dagar i sträck är mycket och det är jävligt långa pass här i helgen också..

Ska dock kunna hoppa in och jobba när någon är sjuk nu utöver mitt schema, men idag var jag ju upptagen!


Aja, de två första maskinerna är igång och jag ska snart ner och hämta det som ska upp och slänga in två nya maskiner. Blir fyra stycken idag, så jag kommer inte hålla på hela tvätt tiden idag =) SKÖNT!

Ska fixa Buffalo Wings, Ris, Currysås och Sallad till idag också, jävligt gott är det ändå!

Ni får ha en bra torsdag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 8 juli 2009 17:14

IDag var det dags för ännu en dag att jobba, men den här gången är det en dagtur! Jätte skönt att jobba på dagen och inte kvällen. Det har gått jätte bra att jobba idag och vi har skrattat en del, men även pratat allvar om vissa saker som skett. Trodde dock att jag skulle vara jätte trött idag eftersom jag sov så dåligt, men det har jag inte vart så mycket! SKÖNT det! Det var tråkigt att säga hejdå till A., idag bara eftersom hon nu ska vara Gravledig och jag vet ju inte hur det är når hon kommer tillbaka till våren igen! Men det kommer att gå jätte bra för henne :)

Nu däremot är jag jävligt trött istället. Har ju inte ätit så mycket idag heller, beror säkert på det. Tänkte faktiskt äta Buffalo Wings, Ris, Currysås och lite Sallad till! Får nog fixa maten nu innan jag somnar, zzzz..

Ha en bra eftermiddag folks! Tjing tjong!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards