Alla inlägg under juli 2009

Av Linda - 15 juli 2009 18:34

Imorse var det dags att stiga upp tidigt som faaan. Jag är inget fan av att gå upp tidigt direkt, men det är däremot jävligt skönt att sluta klockan tre. Rätt lugn dag på jobbet idag, lite mycket gnäll på den jag jobbade med bara, men jag stänger av mina öron, orkar inte höra det där gnället och klagandet. Men annars gick det bra! Skönt att sluta mitt på dagen tycker jag. Cyklade till ICA efter jobbet och köpte CHIC och en Baugette med Smögenröra, ska bli jävligt gott att äta den där Baugetten nu kan jag lova! Börjar bli hungrig nu faktiskt, inte vart speciellt hungrig innan idag.. Sitter på balkongen och njuter, kommer en del moln nu, men det är fortfarande jävligt skönt ute får jag säga!

Ni får ha en trevlig onsdags kväll folks! Tjing tjong!

Av Linda - 14 juli 2009 20:46

Nu när jag har läst ut Glaze Maj nummer 2009, kom jag till den här artikeln som handlade om Josephine. Så jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa om henne.


Josephine Bornebusch har tagit sig upp i den svenska humoreliten i "Parlamentet". För Glaze berättar hon om sin prestationsångest, synen på det egna utseendet och om att göra bort sig.

- Jag skrattade så mycket att jag var tvungen att gå ut och gråta för att jag kände mig så fruktansvärt dålig, säger hon.

Artikeln är skriven av Lisa Eriksson.


Sedan 16-års åldern har Josephine försörjt sig som skådespelerska. När hon jobbade ihop med Peter Settman i "Playa del Sol" övertalade han henne att det var humor som var hennes grej.


Var fick han det ifrån?

- Han tyckte att jag var duktig och ville ha med mig till "Fredag hela veckan", Då tänkte jag mest att jag inte vågade. Men Peter övertalade mig att prova. Han är bra på att se vad man har potential för.


Är det inte orättvist att du är både skitsnygg och rolig?

- Jag blir generad nu, haha. Men orättvist och orättvist. Karriärsmässigt har jag ju jobbat hårt under hela mitt vuxna liv. Sedan kan jag tycka att det är orättvist att vissa får superstora roller i Hollywood. Allt är ju relativt. Och jag tränar väldigt hårt för att komma i form och kan tycka "Varför sitter du där och käkar semlor och är jättesmal" - det är ju också orättvist.


Det finns väl en uppfattning om att man inte kan vara snygg om man är rolig som tjej. Att man ska se ut som Babben?

- Det har nog varit så, men jag hoppas att det inte är så längre. Men jag tycker verkligen inte att jag är snygg.


Va? Alla här på redaktionen tycker typ att du är vackrast i världen!

- Jag tänker aldrig "Gud vad jag är glad för att jag har blivit snygg". Alla har ju sämre och bättre dagar, men det är sällan jag har bättre. Jag går alltid omkring och tänker att jag vill se ut som hon och hon.


Tror du att tjejer oftare har sitt självförtroende i utseendet och inte behöver bli roliga för att få uppmärksamhet?

- Ja, så kanske det är. Jag tycker det jag gör är väldigt roligt och tänker inte så mycket på utseende, utan om att våga vara den man är. Man måste bara köra på och inte vara rädd för de fördomar som finns. Visa framfötterna. Man måste säga "Vad kul det låter - kan inte jag få vara med".


Är det läskigt att vara med i Parlamentet?

- Ja, det är jättekul men läskigt. Största skillnaden från skådespeleriet är ju att man är sig själv i Parlamentet, även om man inte kanske står för allt man säger. Det värsta som finns är ju att försöka vara rolig och ingen skrattar, Men jag skulle aldrig våga köra standup.


Får du ofta prestationsångest?

- Ja, jämt. Jag går aldrig från ett jobb och tänker "Åh, vad jag var bra". Det är väl en förutsättning för att man ska utvecklas också. Men jag måste också lära mig att vara glad för det jag gör och vara lycklig för att jag får göra det. Jag blir liksom aldrig nöjd.


Har du gjort bort dig riktigt mycket någon gång?

- Ja. Det värsta är nog alla de gånger jag inte kunnat sluta skratta. Det hände flera gånger under inspelningarna av "Fredag hela veckan". Jag skrattade så mycket att jag var tvungen att gå ut och gråta för att jag kände mig så fruktansvärt dålig. Folk blev ju arga och sa åt mig att skärpa mig. Och då gick jag ut och lugnade ner mig. Sen kom jag tillbaka och så slog skrattet till igen. Så fruktansvärt vidrigt jobbigt!

- Och de gånger när man står på scen, har chansen att briljera och snurrar in sig i något konstigt resonemang. Jag får ofta ångest och tänker att jag gjort bort mig. Men andra tänker ju inte så mycket på det. Om man till exempel har varit på en fest och fått i sig för mycket vin tänker man dagen efter: "Shit, vad sa jag egentligen?" Men alla vaknar ju upp och tänker likadant. När man får ångest ska man ha det i åtanke...

Av Linda - 14 juli 2009 16:58

Faaaan vad skönt det har vart att vara ledig idag. Sovit riktigt, riktigt länge har jag gjort, det var verkligen välbehövligt för min kropp..

Har inte gjort så mycket idag, tagit ner min tvätt från mitt tvätt ställ som har hängt där sen i torsdags, men jag har ju inte orkat bry mig de här senaste dagarna, har ju bara jobbat och vart döds trött när jag kommit hem. Cyklade till PA:s en sväng förut också och ner till stan och in på Apoteket för att köpa Panodil, hade inga hemma. Har haft sån jävla mensvärk hela dagen också, jobbigt illamående.. USCH!

Är riktigt seg nu, ska snart fixa lite Laxpasta och Sallad, det är gott och det går fort att steka också! Perfekt för den här dagen, sega dagen..

Ska ut och cykla en sväng sen också, måste fixa mig en tågbiljett åker ju hem om två veckor över helgen där :) Ska bli SÅÅÅ roligt va ;)

Ni får ha en bra tisdags eftermiddag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 13 juli 2009 21:54

Nu har jag suttit och kollat igenom VeckoRevyn nummer 11 (14 Maj) 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat lite produkter och det är skönhetsprodukter mest.


Detta hittade jag i VeckoRevyn nummer 11 (14 Maj) 2oo9:

* CCS Fotcreme Apoteket, 4o kronor- Fet creme som snabbt absorberas av huden. Fötterna blir mjuka och härliga och luktar fräscht. Dessutom känns cremen riktigt dryg, det behövs bara lite för att fötterna ska bli mjuka. Ett riktigt budgetkap!

* Lancôme Hypnôse Mascara, 25o kronor- Världens bästa Mascara enligt mig! Värt varenda öre är den här mascaran! Måste köpa mig en ny snart!

* MAC Colour Ready Läppstift, 175 kronor/styck- VILL HA! Snygga färger dessutom!

* Cacharel Amor Amor Sunrise Parfym  3o ml EdT, 275 kronor- VILL HA! De gör så grymt goa parfymer!

* Bikini Överdel H&M, DÅ 98 kronor NU 59,5o kronor- Passar till mina Bikini trosor! Fin överdel! 

Av Linda - 13 juli 2009 12:56

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 11 (14 Maj) 2oo9, läste jag om de här tipsen. Jag tänkte skriva ner vad de tipsar om.


Vill du helst gömma undan dina vårtrötta fötter? Glöm det! VR tipsar hur du gör fötterna redo för avslöjande sommarsandaler.

Artikeln är skriven av Therése Andersson.


Vad beror hälsprickor på?

Hälsprickor eror oftast på att vi använder olämpliga skor. Om fettkudden i hälen inte får stöd från skon breder den ut sig. Till sist är den nersliten, och huden blir torr och spricker sönder. I lindriga fall hjälper en fet creme, men uppsök läkare om sprickorna är såriga och infekterade.

Vad ska jag tänka på när jag handlar fotprodukter?

Letar du efter en fotcreme, satsa på den fetaste varianten du kan hitta. Vill du ha produkter som verkar uppiggande, leta efter ingredienser som eukalyptus och pepparmint. Salicylsyrevaselin har en läkande effekt och passar extra bra på spruckna hälar.

När ska jag använda min fotcreme?

Du kan använda den när helst du vill, men vill du spara lite tid och slippa kladdfläckar i skorna är natten ett hett tips. Skrubba och exfoliera fötterna på kvällen och smörj in dem med en fet creme. Dra sedan på tunna bomullsstrumpor och sov med dem på. På morgonen är fötterna mjuka och sköna igen!

Varför blir just fötterna så torra?

Dina fötter lever ett hårt liv. Inte nog med att de bär dig hela dagarna, de är dessutom ofta perkerade i för små och obekväma skor. Temperaturväxlingar spelar också roll. Än är fötterna iskalla, än känns de varma och svettiga. Allt detta i kombination medför att fötterna blir torra och hårdhudade.

Hjälp, mina förhårdnader vill inte försvinna! Vad ska jag göra?

Uppsök en fotvårdsspecialist eller en fotläkare som kan hjälpa dig med dina problem. De kan göra en grundlig undersökning, land annat kontrollera hur du belastar dina fötter när du går, och skräddarsy en behandling för just dig. Kolla i Gula sidorna!


SÅ HÄR FÅR DU MJUKA FÖTTER!

1. Börja med att tappa upp ett skönt fotbad med mjukgörande fotsalt. Sitt i 15 minuter och fila sedan fötterna fria från döda hudceller och förhårdnader.

2. Skölj av fötterna med varmt vatten och smörj in dem med en fet creme eller olka, gärna en som är anpassad för just fötter eftersom de är extra feta och mjukgörande.

3. Slipp kletiga avtryck på glovet genom att trä på ett par tunna bomulsstrumpor när du känner dig färdig med cremen.

4. Är du riktigt torr kan du göra en rejälv fotinpackning och låta den verka under natten. Smörj in fötterna med en fet creme och dra sedan på en plastpåse med en strumpa över på åda fötterna. Plastpåsen verkar isolerande och får cremen att tränga in på djupet. På morgonen kan du torka av eventuellt överflöd och njuta av dina supermjua fötter!

Av Linda - 13 juli 2009 12:34

Idag blir det till att jobba Igen! Är faaaan helt slut efter förra veckans jobb. Men idag får jag i alla fall gå hem två timmar tidigare än igår och det är skönt det! Men jag är helt jävla sluuut i kroppen och i huvudet nu. Skulle kunna sova hela dagen känns det som.

Blir ju bra med pengar sen i Augusti i alla fall och de kommer att behövas då! Jag har ju lite planer nu som jag går och funderar på och än så länge så har jag ju inte ändrat mig för fem jävla ören! Känns så jävla bra i magen..

Kommer ta med mig Kotlett, Spaghetti och Béarnaise sås som mat idag på jobbet, idag igen, men det är ju gott.

Ni får ha en bra måndag folks! Tjing tjong!


Just det ja, jag fick trevlig post idag, nämligen min SOLO =)

Av Linda - 12 juli 2009 11:36

Snart ska jag hem och sova lite =) Faaaaaan vad skönt det ska bli!

Känner mig seg i kroppen nu, framförallt i mina ben.

Det tär att jobba hela helgen och hela veckan faktiskt. Har ändå gått väldigt bra tycker jag att det har gjort!

När jag kommer hem ska jag sova ett bra tag till två, in och duscha och fixa lite mat tills ikväll ska jag hinner med på 4,5 timme. Ska fixa Kotletter, Spaghetti och Béarnaise sås till middag idag plus imorgon. Lär bli stressigt på slutet där tror jag! Får använda hårtorken sen efter att jag tvättat håret så det hinner torka innan jag börjar igen 16.3o

Ha en bra söndag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 11 juli 2009 21:21

Denna Soundgarden låten är så jävla bra =)

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards