Alla inlägg under juli 2009

Av Linda - 22 juli 2009 13:45

Nu när jag har läst ut SOLOs Juni nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln. Jag har själv satsat nu för att vinna och det verkar gå vägen den här gången. Så jag tänkte skriva ner vad de skrev i den här artikeln.


Det är dags att ta det där steget och våga - oavsett om det handlar om att flytta eller skaffa en ny kompis. SOLO har de enkla men viktiga tipsen som gör dig modigare och lyckligare.

Artikeln är skriven av Karin Nordin.


VÅGA... ...AVANCERA PÅ JOBBET

Därför känns det jobbigt: Du är sugen på mer ansvar men samtidigt är du räff att din chef inte tror på dig och kanske skulle tycka du var konstig om du framförde sådana önskemål. Dessutom är du rädd för hur dina kollegor skulle reagera om du plötsligt fick en bättre tjänst än dem. Att du armbågat dig fram och struntat i dem?

SOLOs handlingsplan: Boka ett möte med din chef nu direkt. Förklara att du älskar ditt jobb och ser en framtid där - en framtid du gärna diskuterar vidare med henne. Förbered dig noga. Inled sedan mötet med att berätta om ditt stora intresse för dina arbetsuppgifter och din vilja att utvecklas och lära dig mer. Fråga dina utvecklingsmöjligheter ser ut. Säg att du är mer än redo för mer ansvar.

Därför har du allt att vinna: Även om du inte skulle få en ny tjänst inom den närmaste framtiden så har du ändå växt och mognat i din chefs ögon. Nu kommer hon säkert ha dig i åtanke när förändringar sker. Och om du skulle bli befordrad så får väl dina kollegor vara lite missunsamma i några dagar i värsta fall, det går över. Låt aldrig någon annans bitterhet och bitchighet stoppa eller skrämma dig!

VÅGA... ... LÄMNA TRYGGHETEN

Därför känns det jobbigt: En flytt till en ny stad eller ett nytt land borde inte vara några problem, alla andra verkar ju bara dra iväg helt bekymmerlöst- Du känner dig töntig som nojar och kanske är det trots allt säkrast att stanna hemma där du känner folk och vet hur allt funkar... SOLOs handlingsplan: Här gäller det att försonas med din oro; den ät helt normal. Alla känner så här, även den coolaste tjejen du träffat hade garanterat en och annan fjäril i magen när hon lämnade tryggheten bakom sig. Du måste ha kontroll över dig själv, inga onödiga hjärnspöken ska få stå i din väg. Utmana dig själv, låt oron bli en drivkraft! Tänk bara: Vad är det värsta som kan hända? Att du inte hittar? Vad är det värsta som kan hända då? Att du får be någon om hjälp? Hur farligt är det? Och ja, kanske blir det lite ensamt då och då men det finns ju msn, mejl, telefon och har du tråkigt kan du alltid kolla på en bra dvd-box eller varför inte skriva den där samtidsromanen nu när du äntligen har tid?

Därför har du allt att vinna: Att byta miljö gör dig starkare på många sätt, du lär dig massor om dig själv och din omvärld och du får förhoppningsvis nya kontakter. Dessutom innebär flytten en rejäl självkänsleboost och med en bra självkänsla kommer du hur långt som helst.! Och vi lovar, tryggheten infinner sig snart på det nya stället, oavsett om du valt att bosätta dig i Svalbard, Tokyo eller Karlstad.


VÅGA... ... SKAFFA DIG EN NY KOMPIS

Därför känns det jobbigt: Varför skulle någon vilja bli kompis med dig, liksom? Alla har väl redan nu hur många vänner som helst? Och framstår man inte som ett freak om man i någorlunda vuxen ålder söker nya polare?

SOLOs handlingsplan: Vi förstår hur du tänker, men faktum är att få saker gör andra så glada som när en person visar intresse för att utveckla vänskap. Det är extremt smickrande och trevligt, en riktig bekräftelseinjektion. Fundera själv på hur du skulle reagera i en sådan situation: Just det, du skulle inte döma ut personen som världens mest tragiska existens, eller hur? Så det är bara att skicka ett sms och fråga om ni ska ses. Gör ingen stor grej av det. Om ni mot förmodan inte skulle trivas ihop så finns det inga krav på att ni måste fortsätta umgås.

Därför har du allt att vinna: Det är kul att få en ny vän och utöver det enkla faktumet sp kanske hon för annat gott med sig också - en jobbchans, trevliga kontaker eller bara värdefulla livserfarenheter som du också kan dra nytta av.


SÅ BLIR DU MODIGARE

* Förbjud negativa tankar Sluta tänka negativa tankar om dig själv, som att du är misslyckad och fel, annars dras du in i en negativ spiral där du till slut bara kommer känna dig värdelös.

* PEPPA DIG SJÄLV Tänk på de gånger du har lyckats med något och plocka fram den känslan du hade då. Gör alltid så när du har något jobbigt framför dig.

* TA INTE SÅ ALLVARLIGT PÅ ALLT Låt "Vad är det värsta som kan hända?" bli din mantra när du ska göra något som tar emot, som att hålla föredrag eller gå på anställningsintervju. Eller kanske ragga upp snyggaste killen på stället... Det effektiva "vad är det värsta" - tänker kan användas i alla möjliga mer eller mindre krävande situationer...

Av Linda - 21 juli 2009 13:24

Den här är så skön den här låten =)

Av Linda - 21 juli 2009 13:00

Naaaaaw jag vill träffa DIG NU!

Det börjar verka KÄRLEK banne mig...

Av Linda - 21 juli 2009 12:34

Idag var det dags för jobb IGEN, men idag är det ju kväll jag jobbar. Inte lika många timmar blir det och, på kvällen är det ju lite mindre att göra också. Vilket är jävligt skönt tycker jag.

Är ändå riktigt jävla seg i min kropp bara, behöver vila och vila känner jag. Speceillt när min hals och röst håller på som de gör. De är inte riktigt på min sida just nu alltså! VÄRDELÖST!

Vilket JÄVLA väder det är idag då! Blåser som in i HELVETE gör det! Fy faaaan det kommer bli riktigt jävla jobbigt att cykla till jobbet sen om en timme. FUCK, FUCK säger jag bara. Motvind hela jävla vägen till jobbet. Hoppas bara att det lugnar ner sig lite till sen när jag ska hem ikväll.

Ska äta Kotlett, Spaghetti och Béarnaisesås idag på jobbet, måste bara koka min Spaghetti nu.

Men Ni får ha en bra dag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 20 juli 2009 21:30

Den här hörde jag förut den här låten och den känner man igen om man har sett Ensam Mamma Söker.

Tycker att den är bra och somrig är den också ;)

Av Linda - 20 juli 2009 12:00

Nu sitter jag på jobbet, fem timmar har redan gått och nu är det tre timmar kvar tills jag ska hem :D GÖTT!

Är skönt att jobba dagtider så kan man göra vad man vill sen när man kommit hem, men idag lär jag ju vila mig. Känner mig inte riktigt i form, kliar i halsen och jag hostar lite.. Är inte helt på tipp topp! Kan inte bli sjuk nu bara, det går liksom inte. I så fall efter att jag kommit hem från Göteborg, då går det, inte innan! Aja, skit samma.

Gått bra än så länge på jobbet, alltid kul att jobba med vikarier som är i ens egna ålder och inte bara äldre jämt!

Ska äta Kotlett, Ris, Béarnaisesås och Sallad till idag när jag kommer hem, fick en del Ris över igår, så det är bäst att äta upp det nu.

Ni får ha en bra måndag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 19 juli 2009 21:50

Lyssna på den här texten, speciellt i refrängen och hör vad hon sjunger!

Av Linda - 19 juli 2009 21:00

Nu börjar den här filmen på TV3.

Jag har inte sett den förut, är den bra?

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards