Alla inlägg under maj 2009

Av Linda - 19 maj 2009 19:56

Nu när jag har läst ut Glamours Maj nummer 2oo9, läste jag en artikel om just Jennife Aniston. Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa i artikeln.


Den tidigare uträknade Jennifer Aniston har slagit knockout på alla och är idag lyckligare och mer framgångsrik än någonsin. Hon är aktuell med två filmer på bio, har en man hon älskar och en kropp som hon jobbat hårt för. Exklusivt för svenska Glamour pratar hon om de omtalade graviditeterna, hur hon håller sig i form och varför hon älskar att ha fyllt 4o.

Artikeln är skriven av Johanna Juntunen.


Jennifer Aniston, som är bioaktuell i filmerna "Marley och jag" och "Dumpa honom", borde - med tanke på vad hon tvingats genomlida i medias skvallerspalter - vara en bitter, hatsik och misstänksam kvinna. Inte nog med att hon blev lämnad av Brad Pitt, det har också i flera år dagligen tjatats om att hon vill, är eller drömmer om att bli gravid.

Men när Glamour träffar Jennifer på lyxhotellet Casa del Mar i Santa Monica, Los Angeles, är hon strålande glad och ser inte det minsta gravid ut. Hon är avslappnad, utstrålar värme och svarar spontant på alla frågor. 


Du verkar alltid så glad. Var får du ditt goda humör ifrån?

- Jag har en ganska positiv syn på livet. Jag är inte typen som lever livet efter en utstakad plan. När jag var liten hade jag inga fantasier om att flytta hemifrån, gifta mig och skaffa familj. Mina drömmar och planer handlade mer om att överleva för dagen, skaffa egen lägenget och hitta ett jobb som försörjer mig.  


Du har onekligen kommit långt för en som inte planerar?

- Jag har alltid jobbat hårt och varit målmedveten med att göra det bästa av varje situation, men det är ödet som styrt in mig på olika banor. Jag menar, det var ju inte en kalkylerad karriärplan från min sida som gjorde "Vänner" till en av världens mest populära TV-serier. Inte heller var min skilsmässa med Brad Pitt del av en utstakad plan. Det hände bara.


Vi läser ofta om dina förhållanden i media. Beskriv hur det känns att läsa om sig själv på det sättet.

- För det mesta känner jag inte igen någonting. Det är som att läsa om en helt annan person. Det beror självklart på att det mesta som står är påhittat. Till skillnad från vad som skrivs om mig så är jag ingen nedbruten, bitter kvinna. Jag tycker inte om hur jag ibland porträtteras i media, men jag har ingen kontroll över vad andra skriver.


Vad var svårt med att inleda ett nytt förhållande efter skilsmässan?

- Vad som är svårt är just efter uppbrotter när man måste lära sig att leva ensam och ta hand om sig själv igen. Jag tror inte att det är bra att träffa någon ny direkt efteråt. Jag tror att det är viktigaste är att man först hittar tillbaka till sig själv.  


Hur ska det perfekta förhållandet vara?

- De kvaliteter jag värdesätter högst i ett förhållande är tillit, ärlighet och trohet. Alla förhållanden är komplicerade, men jag tror att vi alla har en önskan om evig tvåsamhet. Jag tror att alla människor söker efter en partner. Man behöver någon som alltid är där för en, i vått och torrt. Men det klart att det inte är lätt. Det är en underbar tanke att ha en partner för livet, som är din älskare och bästa vän. Jag tror att det är viktigt att inte vara slö i ett förhållande. Man måste kunna kommunicera och inte ta varandra för givet.


Det ryktas om att du är väldigt makeup-intresserad?

- Ja, jag är duktig på makeup. Det bor en makeupartist inom mig och när en väninna gifte sig var det jag som mejkade henne och fixade hennes frisyr. Jag älskar att sminka andra. Jag och mina väninnor träffas ibland hemma hos någon av oss. Då äter vi en god middag, dricker vin, plockar fram vår makeup och sminkar varann. Vi har jätteroligt på våra tjejträffar.


Finns det något du är extra noga med i fråga om kläder?

- Jag är ganska kort, så jag bär gärna skor med klack för att bli längre. Jag älskar hur vader och ben ser ut i klackar. Även när jag går barfota och provar nya kläder står jag alltid på tå. Konstigt nog tycker jag mig märka att män inte lägger så mycket vikt vid kvinnors skor - kvinnor däremot... Vi älskar att spana på varandras fötter. Men jag är allra lyckligast när jag får gå i ett par gympaskor.


Lever du efter något särsklit motto?

- Jag svarar med att citera John Lennon: "Livet är det som händer medan man smider andra planer." Jag tror att det är bra att ha ett mål i sikte, men man måste njuta av själva resan. Om man är allför fokuserad på att uppfylla sina ambitioner finns det risk att man går miste om andra saker...

 

Av Linda - 19 maj 2009 11:16

Om en timme ska jag cykla iväg och jobba några timmar. Dem ska ha APT-möte idag så då får jag hoppa in vilket är jättebra, eftersom det blir ju mer timmar i längden. Dessutom är det en dagtid och jag slutar fyra då dem flesta slutar jobba. Det ska bli gött. Jag känner mig fortfarande trött efter att ha jobbat tre kvällar förra veckan då det tar så jävla mycket på kroppen! Nu sitter jag och tittar på Efter Tio med Malou, och jag ska ta mig en macka, borsta tänderna och slappa lite för att sedan cykla iväg. Jag hinner inte göra så mycket mer nu innan jobbet.

Det får bli Spaghetti och Köttfärssås idag igen! Jag kommer inte orka fixa någon mat sen när jag kommer hem dessutom blev det så mycket mat över från igår. Får bara koka lite Spaghetti sen och värma såsen - det blir perfekt!

Ni får ha en trevlig tisdag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 18 maj 2009 23:20


Detta receptet hittade jag i VeckoRevyn nummer 8 (2 April) 2oo9.

Det är ju så himla gott med Mandeltårta. Jag blev lite sugen på det förut.


4 pers.


Du behöver:

Botten: 1oo g mald sötmandel.

1oo g socker.

3 äggvitor.

Kräm: 3 äggulor.

7o g socker.

7o g smör.

1½ dl kaffegrädde.

Garnering: 2 dl vispgrädde.

7o g mandelflarn.


Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med botten. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och den malda mandeln. Häll i en smord och bröad form, helst med löstagbar botten. Grädda i 25 minuter. Låt svalna och lossa från formen. Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar, ta av från spisen och vispa tills det kallnar. Bred krämen på botten. Vispa grädden och bred krämen ovanpå, garnera med mandelflarn.

Av Linda - 18 maj 2009 22:00

 

För en timme sedan började världens bästa film (enligt mig) på Kanal9, nämligen min älskade favoritfilm; Pretty Woman =)

Sen jag såg den här första gången 199o har jag älskat den här filmen från första stund! Skitsamma om jag har sett den en miljon gånger - jag gråter på slutet ändå, och jag bara älskar filmen..

Dessutom tycker jag att Julia och Richard är ett väldigt fint par tillsammans, och de passar så jävla bra ihop i filmen =)

Åå, jag bara älskar den här som sagt.

Filmen får fem Feta stjärnor av fem möjliga *****

Av Linda - 18 maj 2009 21:30

 

    

       



Nu har jag suttit och kollat igenom VeckoRevyn nummer 8 (2 April) 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag hittade lite produkter, men inte några kläder, och så blir det ibland.


Detta hittade jag i VeckoRevyn nummer 8 (2 April ) 2oo9:

* Biotherm Aquasource Biosensitive Yeux Örgoncreme, 145 kronor- Cremen bränner svagt i huden vid applicering, ett tecken på att den gör gott? Huden känns återfuktad, och både svullnader och mörka ringar dämpas.

* Clinique Take the Day Off Makeupremover, 17o kronor- Deras produkter är BÄST! Har själv använt deras hudprodukter! I LOVE THEM!

* Estée Lauder Turbolash All Effects Motion Mascara, 35o kronor- Vibrerande mascara som drivs av ett batteri! Vore häftigt att prova den här någon gång, men den är lite väl dyr!

* Rosa Tom´s Espadrillos, finns hos www.brandos.se, 699 kronor- Fina skor! För varje par skor du köper ger Tom´s ett annat par till ett barn - detta är helt klart bäst tycker jag!

* Cerise Pumps, Haléns, 249 kronor- Snygga och framförallt billiga pumps!

Av Linda - 18 maj 2009 18:25

.... Fick det bli idag! Nu var det nog ett tag sedan jag åt detta, och speciellt den med Dolmio-såsen. Jättegott var det och nu är jag så jävla proppmätt! Idag har det vart lite tetigt väder; disigt och regn vid åtta imorse, och sen vid tolv var det halvbra väder - inget regn men ändå inte sol, och sen till två sprack det upp - då blev det fint väder! Jag hatar när det är sådant här väder som det var idag! Det är ju ändå skönt när solen ligger på då blir det varmt.

Seg dag och det blir så när jag har jobbat helg. Skönt som fan var det att inte jobba i lördags! Jag har fixat en del här hemma, och jag har fått döda en massa jävla getingar som kommer in här! Dags att döda en ny här inne! HATAR GETINGAR! Nu jävlar ska den dö!

Igårkväll när jag kom hem till tio var jag helt jävla slut! Faaaan vad trött jag var igår! Fort gick det att somna också för den delen  vilket var SKÖNT!

Nu ska jag in och duscha! Ha en fortsatt bra måndag folks! Tjing tjong! 

Av Linda - 18 maj 2009 12:00

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 8 (2 April) 2oo9, kom jag till den här sidan där de tipsar om att få en pigg blick. Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa.


Trött på mörka ringar och svullna ögonlock? Lugn, det går faktiskt att både motverka och fuska bort dem. VR lär dig allt du behöver veta för att möta våren med pigga ögon.

Artikeln är skriven av Therése Andersson.


Hur blir jag av med mina mörka ringar?

Börja med att äta en balanserad kost och sov ordentligt. En ögoncreme som motverkar just mörka ringar kan också vara en bra investering. Vill du dölja missfärgningar på en gång satsar du på en ögonconcealer i en rosa nyans. Välj bort concealers som går i gult, eftersom de ger huden en grön nyans i kombination med de blåfärgade, mörka ringarna. Måla ögonen innan du lägger på foundation, om du tror att missfärgningarna beror på smulig ögonskugga eller mascara.

Varför får man svullna ögonlock?

Huden kring ögonen är extra tunn, vilket gör den extra känslig. Svullna ögonlock kan bero på en mängd olika saker som allergier, stress och hormonförändringar. Andra orsaker kan vara en saltrik kost, högt blodtryck och för mycket alkohol.

Vad beror mörka ringar på?

Eftersom huden under ögonen är så tunn, syns de röda blodkärlen igenom och ger intrycket av mörka ringar. Missfärgningen beror ofta på sömnbrist eller arv, men kan också orsakas av allergier eller en obalanserad kost. Under mensen kan huden kännas extra tunn och de mörka ringarna synas ännu tydligare.

Går det att råda bot på svullna ögonlock?

Det finns inga mirakelkurer, men en hel del goda råd för att förebygga dem. Prova att tvätta ansiktet med iskallt vatten på morgonen. Att sova tillräckligt mycket är ett bra tips, liksom att investera i en ögoncreme som dumpar svullnader, För det mesta går det att råda bot på problemet, men om det håller i sig, och dessutom gör ont eller påverkar synen, bör du kontakta en ögonläkare.


SÅ MOTVERKAR DU MÖRKA RINGAR

* Investera i en bra ögoncreme som innehåller k-vitamin och retinol. Mörka ringar kan nämligen bero på brist på k-vitamin, som bland annat finns i spenat, brysselkål och broccoli.

* Undvik att gnugga dig i ögonen. Kliandet irriterar huden och kan medföra att små blodkärl unde ögonen går sönder, vilket i sin tur kan orsaka både svullnader och mörka ringar.


BÄSTA HUSKURERNA MOT SVULLNA ÖGON

* Kyla biter på många svullnader. Förvara därför din ögoncreme i kylskåpet. Superbra på morgonen när du är stressad!

* Dämpa svullnaden med hjälp av te. Blötlägg två tepåsar, gärna kamomill, i kallt vatten och krama ur dem innan du placerar dem på dina slutna ögon. Ligg ner och vila med påsarna på ögonlocken i cirka tio minuter. Gillar du inte te fungerar gurkskivor lika bra, eftersom de har en uppstramande effekt.

 

Av Linda - 17 maj 2009 14:50


Trist att ta på sig jeans när det är så fint väder ute, och rätt varmt är det också. Men ikväll när jag slutar jobba då är det verkligen inte varmt inte! Speciellt inte när jag cyklar heller.


* Topp, H&M, NY!

* Jeans, JC.

* Strumpor, H&M. 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards