Direktlänk till inlägg 18 maj 2009
Detta receptet hittade jag i VeckoRevyn nummer 8 (2 April) 2oo9.
Det är ju så himla gott med Mandeltårta. Jag blev lite sugen på det förut.
4 pers.
Du behöver:
Botten: 1oo g mald sötmandel.
1oo g socker.
3 äggvitor.
Kräm: 3 äggulor.
7o g socker.
7o g smör.
1½ dl kaffegrädde.
Garnering: 2 dl vispgrädde.
7o g mandelflarn.
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med botten. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och den malda mandeln. Häll i en smord och bröad form, helst med löstagbar botten. Grädda i 25 minuter. Låt svalna och lossa från formen. Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar, ta av från spisen och vispa tills det kallnar. Bred krämen på botten. Vispa grädden och bred krämen ovanpå, garnera med mandelflarn.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|