Alla inlägg under mars 2009

Av Linda - 29 mars 2009 20:06

Sitter och tittar på Wipeout nu, snacka om ett helt jävla underbart program :) Sitter och garvar hur mycket som helst. Perfekt att se på dessa söndagskvällar, TACK Kanal5 för Eran grymma idé..

Felix Herngren: - Näckrosor i Argentina, har du rökt hasch eller?

Hahahahaha Akkurat min Humor :D 


Jag har haft öppen min balkongdörr nu på eftermiddagen och förut när jag skulle stänga den, drog jag ner min ena fina Ljusstake som jag köpte i torsdags :( Skrek bara FAAAAN! Får köpa en ny imorgon, även den andra som jag saknade.

Av Linda - 29 mars 2009 18:46

Jaaa, äntligen säger jag :) Solen skiner och står fortfarande högt uppe på himlen, även om det vart molnigt på dagen så sprack det upp på eftermiddagen :) Är så himla skönt nu när det bara blir ljusare och ljusare :) Kommer inte vara lika deprimerande nu med mörker och allt några månader framöver.

Har precis ätit Tacos och nu är jag propp mätt, så det kommer inte bli fel att ta en dusch här nu. Kommer verkligen bli skönt.

Ha en fortsatt trevlig söndagseftermiddag folks! Tjing tjong! 


JAG VILL INTE HA PÅSK I ÅR! JAG VILL INTE FYLLA ÅR I ÅR! JAG VILL FLYTTA MIN FÖDELSEDAG GÅR DET? SJÄLVKLART INTE, MEN JUST NU VILL JAG DET MEST AV ALLT PÅ DEN HÄR JÄVLA JORDEN!

Av Linda - 29 mars 2009 16:16

Nu när jag har läst ut SOLOs Mars nummer 2oo9, kom jag att läsa den här artikeln Kändis design- När blir det för mycket? Jag tycker att det var rätt intressant att läsa, därför tänker jag skriva ner lite vad jag kunde läsa i artikeln.


Personlig tränare? Check. MInst två premiärer i veckan? Check! IDag tycks designsamarbeten vara ett krav för ett lyckat kändisskap.

Artikeln är skriven av Johanna Frölander.


Vad har Penelope Cruz, Rachel Bilson, Katie Holmes, Sarah Jessica Parker och Sienna Miller gemensamt? Jo, det är några i raden av alla kändisar som valt att satsa på en ny karriäer vid sidan av den ursprungliga. De kan titulera sig kändisdesigners.

Senast ut är Hayden Panettiere som designat ett gäng läderväskor för amerikanska Dooney & Bourke. Det är knappast pengabrist som driver kändisarna in bakom ritborden. Snarare handlar det om marknadsföring, något de förstås inte gärna erkänner. "En passion för mode" ingår i svarsformulär 1A när kändisarna får frågan om varför de valt att sätta sitt namn på en kollektion. Hur passionerade de verkligen är och hur mycket de egentligen har med kollektionen i fråga att göra verkar dock variera.


Madonnas samarbete med H&M gick enligt uppgift till så att H&M:s chefsdesigner Margareta van den Bosch kollade igenom Madonnas garderob tillsammans med henne, medan Mads valde ut sina favoriter. Under designerprocessen hade Madonna sedan "synpunkter på hur kläderna skulle se ut och kännas" enligt en källa. Undrar vad hårt slitande designers skulle säga om den arbetsinsatsen?


Rachel Bilson tog själv kontakt med DKNY Jeans och föreslog ett samarbete. Hon är dock ärlig med sin roll i processen.

- Jag kan inte rita alls, så jag kommer inte göra några skisser. Men jag håller på att lära mig att sy. Jag tycker att det är viktigt att veta mer om hela tillverkningsporcessen, säger hon.


För företagen handlar det om gratisreklam som annars skulle kostat miljoner. I utbyte får kändisen ifråga tonvis med publicitet. En win-win-situation när den är som allra tydligast. Och dessa kändissamarbeten visar inga tecken på att minska. snarare tvärtom.

Nu kan du till exempel välja vilken The Hills-kändis du vill klä dig som: Lauren Conrad har lanserat sin vårkollektion, Heidi Montag gjorde en kollektion för lågprismärket Anchor Blue och i höstas skrev Audrina Patridge på som modell och designer för jeansmärket Divine Rights Denim.


Men finns det en gräns för hur mycket kändisdesign vi orkar med? Trendanalytikern Carolina Björkholm på BAS Brand Identity tror det.

- Jag tror verkligen det kommer komma en backlash på hela kändisdesignfenomenet. Problemet är att det inte kommer kännas trovärdigt när varenda kändis får designa vad de vill. Det man ser nu, speciellt när det är lågkonjuktur, är nämligen att man värdesätter just det som känns äkta och genuint, Autencitet blir allt viktigare och det begreppet ligger ju ganska långt från kändisvärlden.  


Caroline Björkholm tror istället på en ny sorts kändissamarbeten i framtiden.

- Jag tror vi kommer se samarbeten mellan två designers eller andra liknande konstellationer där två trovärdiga varumärken slås ihop och gör något dynamiskt tillsammans. Det kan vara från två olika världar, som när Norrlands Guld gjorde jeans tillsammans med Örjan Andersson från Weekday. Sådant tror jag man kommer se mycket mer av, men det här att Jennifer Lopez ger ut en ny parfym börjar kännas trött. Det kan nog komma att ifrågasättas ganska mycket faktiskt.


Kändisdesign-trenden är ännu inte så uttalad i Sverige, men det finns tecken på att det kanske är på gång. När varuhuset PUB i Stockholm skulle omprofilera sig för att locka en yngre och hippare kundkrets valde de att samarbeta med Nina Persson. Som kreativt ansvarig fick hon i uppdrag att hantera alla skyltfönster, att blogga för hemsidan och att välja ut vilka varumärken som skulle säljas på våningsplan tre.


Men när är det dags för nästa steg, när ska våra svenska kändisar börja designa kläder för människor istället för dockor?

 - Med vissa saker ligger Sverige i framkant, med andra så tar vi lite tid faktiskt, fortfarande, säger Caroline Björkholm som alltså tror att det dröjer, om ens det händer...

Av Linda - 29 mars 2009 12:34

Igår kväll satte jag på den här filmen, Clueless. Det var ett tag sedan jag såg den här filmen nu, och just nu är det perfekt för mig att se någon "lätt" film. Samtidigt så var Clueless min favorit film när den kom ut 1995.

När filmen kom ut var jag elva år, och jag kommer ihåg att jag ville ha ALLA Claires kläder, hennes garderobssystem med mera.

Härlig tjejfilm helt enkelt, även om jag känner mig lite "gammal" när jag ser den.

Av Linda - 28 mars 2009 21:35

Idag efter tre på eftermiddagen kom S. hit vi skulle ut och gå en promenad. Det gjorde vi också, vi hann gå en stund, men då började det hagla ute. Vi gick hur som helst till PA:s för att jag skulle lämna tillbaka Kyckling från Kronfågel, fick 3o spänn mer än vad jag hade räknat med :) Köpte mig en fin Kruka till min Orkidée och Toapapper, fick inte plats med det igår på cykeln. Sen gick vi vidare mot Vindängen och ner på Ströget och hem till mig. Vi var ute och gick i två timmar sammanlagt :) JÄTTE SKÖNT! Speciellt när himlen sprack upp och solen kom fram.

Vi lagade Tacos här också, vilket var jätte gott och trevligt med sällskap. Vi satt och pratade och skrattade, hur trevligt som helst. Lite allvar blev det med. Men trevligt eftermiddag/kväll har jag haft :) TACK SÅ MYCKET!


Nu har jag bara haft ljus tända här i över en timme nu på grund av Earth Hour, man måste ju ta detta på allvar! Datorn har gått på batteri nu så.

Ska la se en film nu och sen sova, har inte sovit bra inatt heller.

God natt på Er folks och sov så gott! Tjing tjong! 

Av Linda - 28 mars 2009 14:05

Den här klänningen eller skorna hade jag inte tackat Nej till att ha och gå runt i, i sommar. Perfekt outfit till vardags.


* French Connection Ballerina Skor- Så fina, vill ha de här skorna!

* Topp/Kjol/Klänning- Så snygg, VILL HA!

Av Linda - 28 mars 2009 11:55

Igår kväll satte jag på den här filmen, Noll Tolerans.

Jag gillar den här triologin, de är jävligt bra de här filmerna tycker jag. Har dock bara den första filmen, men vill ha Livvakterna och Den Tredje Vågen också. Sen tycker jag att Jakob Eklund är en riktigt bra snut i de här filmerna, och han är en bra skådespelare över huvud taget tycker jag.

Var härligt att få se Göteborg igen, även om det bara är på film. Göteborg kommer alltid vara hemma för mig..

Av Linda - 27 mars 2009 20:30

Den här låten är så himla skön :) Speciellt visslingen.

Ni som har sett Gossip Girl kommer känna igen den här låten..

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards