Alla inlägg under februari 2009

Av Linda - 20 februari 2009 12:00

Det snöar, snöar och snöar faaaaaaaan! JAG VILL INTE HA MER NU! Jag är så jävla trött på den här skitsnön nu! JAG VILL HA VÅR, NUUUUUU!

Den här månaden har vart skitkall!! Jag har frusit mycket varje gång jag har vart ute. Januari och Februari är tråkiga skitmånader enligt mig. Men det är faktiskt isen som är värst det är den som ställer till det för alla och speciellt mig :(


Vad händer idag?

Jag har ingen aning jag skulle gått upp en timme tidigare idag har jag tänkt, men jag är så trött nu efter att jag får sova HELA nätter igen då grannarna garanterat fått klagomål... Men det är i alla fall jätteskönt att få sova nu på nätterna, och inte bli väckt varenda jävla natt och ligga vaken i två timmar. Så jag antar att jag är så trött efter det. Att jag får sova igen. Men jag har la både järnbrist och vitaminbrist, Garanterat! Tänker inte äta någon äckel päckel mat för att få i mig dessa. Huvudsaken är att jag får sova.

Hoppas att Ni får en bra fredag folks! Tjing tjong

Av Linda - 19 februari 2009 22:05

Av Linda - 19 februari 2009 19:00

Jaaa, herregud idag är det fyra år sedan jag var på den där festen :)

När jag och Linda satt och pratade om den för cirka två veckor sedan blev jag helt varm inombords! Jag log bara jag tänkte på den kvällen...

Tänk vad annorlunda det är idag fyra år senare? För ett halvår sedan var det fortfarande underbart, men inte idag :(

Jag får la leva på mina minnen idag för minnen det har jag kvar sen den kvällen :) Den festen var så jävla lyckad, och jag lever på den än fortfarande! Mmmm, helt underbar säger jag, hihi!

Men detta innebär ju också att det är fyra år sedan jag träffade Min Linda för första gången också! Men den kvällen var lyckad eller hur? :p


Jag har haft riktigt ont i mitt lår idag, och jag sov bra inatt trots att det gör jävligt ont. Men jag var ändå ute och Powerwalkade i 45 minuter tidigare idag. Var jätteskönt, men gick lite försiktigt vill ju fan inte ramla idag igen så Roligt tycker jag inte att det är!

Just nu är jag lite illamående också, efter att ha ätit Makaroner och Baconsås - det var inte lika gott idag :O

Har Ni haft en bra dag folks? Tjing tjong på Er!

Av Linda - 19 februari 2009 17:00

När jag satt och läste Cosmopolitans Februari nummer 2oo9, kom jag till just den här artikeln "Tid att bli jordad och blygsam". Jag tyckte att det var rätt intressant att läsa vad som stod här i, och därför tänkte jag skriva ner lite om vad som stod i artikeln.


Lyx, blingbling och för mycket dyrgripar får oss att må lite illa. Nu vill vi visa att vi värnar om de grundläggande värdena.

Artikeln är skriven av Jennie Hammar. 


Visst har även du stått och tänkt att "den kostar ju ändå bara tvåhundra spänn", och sedan knatat ut med ännu en onödig mojäng och nästan känt dig lite skuldmedveten och lite lätt illamående.

För även om du inte behöver så shoppar du. Du åker också alltför gärna taxi och buss, köper hämtmat flera gånger i veckan, träffar mamma för sällan och bryr dig kanske i ärlighetens namn lite för mycket om dig själv. Men du är inte ensam. Vi är många som gillar det ljuva livet. Eller har gillat - nu är det slut på det.


Trenden vänder och många har funnit andra livskvaliteter. "Less is more", är mottot, och både kändisarna och vi vanliga har redan anammat det.

Hollywoodeliten är just nu i full färd med att dra ner på sina hus, bilar och smycken. Jake Gyllenhaal tutar stolt runt i sin miljövänliga Toyota Prius, Mark Wahlberg har insett att tio badrum är mer än han behöver och har precis lagt ut sin lyxkåk till försäljning. Scarlett Johansson och Ryan Reynolds tonade ner flådighterna och gifte sig i Kanada med bara 4o gäster närvarande och Heidi Montag och Spencer Pratt gifte sig utan gäster eller dyra dringar. ("Vem köper dyra ringar under en finanskris?" sa Spencer Pratt i en intervju nyligen). 


Trenden satte fart i början på hösten då finanskrisen var ett faktum. Och i julas märktes vår nya livsstil tydligt då bland annat Stockholms Stadsmission fick så många ansökningar från folk som ville ge sin tid för de ensamma att Stadsmissionen var tvungna att sätta ansökningsstopp.


Viveca Bratt i S:ta Clara kyrka i Stockholm som dagligen driver ett omfattat arbete för de svaga i huvudstaden känner av trenen:

"Vi ser en annan typ av människor som engagerar sig nu, inte bara de som har ledig tid, utan många högt uppsatta. Jag tror det beror på en djup, äkta längtan till att få göra något i tacksamhet för att man har det så bra själv", säger hon. 


Trendexperten Stefan Nilsson är inte förvånad över fenomenet:

"Vi går in i en period då vi har fått nog av all överkonsumtion", säger han.

"I USA är det en självklarhet att man engagerar sig i viktiga frågor, som exempelvis miljön. Överhuvudtaget är det ett vanligare fenomen att ge av sin godhet där. Det är självklart att Bill Gates skänker alla sina miljoner till välgörenhet snarare än att ge det i arv till sina barn".


"Vi blir mer medvetna och sanna mot oss själva", säger beteendevetaren Nina Jansdotter.

"Vi prioriterar de verkliga värdena i livet, väger vad som är viktigt: Är det de extra timmarna på jobbet eller med tid med familjen?"


Aldrig har så många amerikaner röstat som i förra årets presidentval.

"Jag tror faktiskt att vi går in i ett 7o-tals tänkande där vi bryr oss om politik", säger Stefan Nilsson som inte tror att antikonsumtionstrenden bara beror på finanskrisen.

"Se bara på hösten 2oo8 när nästan hela Sverige engagerade sig i USA:s presidentval.


Barack Obama gick till val, och vann det också, på förändring. Och mycket pekar på att vi svenskar också har tröttnat på ytligheten och är redo att engagera oss i samhället. Vi börjar prioritera och engagera oss i saker som ger djupare tillfredsställelse än en dyr tröja, flådig bil eller hårförlängning. Det är själva ytligheterna som, kort sagt, står oss upp i halsen. 


Ett tydligt exempel på några som har valt bort lyxlivet för en mer jordnära livsstil är Hollywoodfamiljen Jolie-Pitt. Både Angelina och Brad sätter barnen i första rummet och prioriterar familjen före karriären. Dessutom är de båda freds- och miljökämpar av högsta rang. Brad Pitt samarbetar med kosmetikföretaget Kiehl´s, och all vinst från deras helt ekologiska tvål går till att stödja det internationella miljöarbetet.

"Det finns ett otroligt starkt behov av att engagera sig", säger Stefan Nilsson. "Det lokala är i fokus. Varför inte besöka närmaste ålderdomshem och spela kort med en ensam tant?"...

 

  

Av Linda - 19 februari 2009 12:38

Satt och skrev och skrev så skulle jag bara ta bort något fel, då höll jag in knappen för länge, och allt som jag hade skrivit försvann!

GAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH, blir förbannad när sånt händer!

NU ska jag ut och gå bara för det..

Av Linda - 18 februari 2009 21:00

Jag har suttit och kollat lite på underkläder nu.

Känner mig lite hängig, men jag har hittat en jävla massa snygga underkläder som jag vill ha! Mycket mer än vad jag lägger upp här.

Dessutom är jag lite privat. Tar inte dem som jag tycker allra bäst om det är ju ändå lite privat med underkläder. Jag har ju hmmm, en hel del!


Bild 1+2 : Trosor från ASOS.

Bild 3+4: Trosor från H&M.

 

Av Linda - 18 februari 2009 17:00

Gud, vad skönt det är att vara hemma igen :)

Det tar på krafterna, och orken att ramla så med cykeln som jag gjorde förut! Kan ju säga att jag hatar den här jävla SNÖN ännu mer NU, och skitisen! Det är ju totalt livsfarligt med snö och skitis överallt.

Jag skulle lätt kunna lägga mig och sova nu - är sjukt trött. Men då skulle jag aldrig kunna somna sen ikväll bara, och det måste jag ju göra.

Orkar inte fixa mat nu heller. Bajs och det måste jag ju eftersom jag är hungrig. Får bli Kyckling Drumsticks, Ris, Currysås och Sallad till! När jag har ätit kommer jag bara ligga på soffan och inte göra ett skit resten av den här dagen och kvällen. Eller jo en dusch kommer jag ta.

Har NI haft en bra dag folks? Jag hoppas att Ni inte har ramlat som jag har gjort. Det gör ju för jääävla ont. Tjing tjong!

Av Linda - 18 februari 2009 16:00

Nu sitter jag på jobbet jobbar en lugn tid idag; 13.oo-16.3o så jag slutar snart :) SKÖNT! Har lite ont i huvudet.

MEEEEEN jag har ont som fan i vänster låret på sidan... Förut när jag cyklade till jobbet hade jag lite väl bråttom i en kurva, och plötsligt låg jag på marken. JÄVLAR vad jag har ont i mitt ben nu :( Faaaaan, kommer ha ett sexigt blåmärke på vänster sida nu.

Men snart ska jag hem :) Gött gött!


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards