Direktlänk till inlägg 3 februari 2009

Allt du behöver veta om hårspray!

Av Linda - 3 februari 2009 17:02

Under dagen har jag läst ut VeckoRevyn nummer 1 (23 December) 2oo8, och jag kom till en sida där de hade massa tips om hårspray! Lite vad man behöver veta och sånt. Tänkte bjuda på det som jag kunde läsa i den här artikeln. Ibland är det bra med lite tips!


Vill du ha en frisyr med volym, fuktsäkra vågor eller kanske glittrande lockar? Lösningen stavas hårspray. VR lär dig allt du behöver veta om hårsprayer - och vilken som passar just ditt hår bäst!

Artikeln är skriven av Thereése Andersson.


När behöver jag hårspray? 

Hårspray är en bra stylingprodukt när du vill ge ditt hår extra stadga eller se till att din frisyr håller hela dagen. Appliceras oftast i torrt hår, som ett sista steg i stylingen. Använder du hårspray varje dag kan det vara en god idé att då och då tvätta håret med schampon som tar bort alla rester av stylingprodukter. 

Hur ska jag kunna välja rätt hårspray? 

Det beror på hur ditt hår uppför sig och vilken effekt du vill att sprayen ska ha. Vill du att frisyren ska sitta på plats hela dagen, leta efter sprayer med stark effekt. Vill du motverka ditt hår att bli frissigt, investera i en spray som motverkar just detta. Har du färgat hår är en spray anpassad för behandlat hår alltid ett bra alternativ.

Urk, måste hårsprayer stinka så förfärligt? 

Inte nog med att det finns fler sprayer än vi kan räkna till, alla doftar i princip också olika. Är du doftkänslig, investera i en oparfymerad hårspray. det kan också vara en god idé att hålla sig undan de billigaste varianterna, som har en tendens att få håret att dofta myggmedel efter ett tag. Prova dig fram!

Vad innehåller spray?

De allra flesta hårsprayer innehåller ämnen som lägger sig som en hinna kring frisyren, för att hålla hårstråna på plats. Andra exempel på ingredienser är drivgas, lösningsmedel, parfymolja, UV-filter, vitaminer och silikon.

Hjälp, sprayen har förvandlat mitt hår till en limmig röra!

Den bästa lösningen är att tvätta om håret. Har du ont om tid, testa att försiktigt borsta igenom håret och sedan, med samma lätta hand, spraya på lite torrschampo. Men se upp, risken för mjölig effekt är stor. 

 

Rätt spray till rätt frisyr!

DU VILL HA:

En frisyr som håller: Leta efter sprayer märkta "extra strong", "ultra strength" eller "freeze".

Hår med flexibelt stöd: Välj en spray med svag eller medium styrka.

Glammigt partyhår: Du behöver en glitterspray. 

Volym, volym, volym: Investera i en volymspray som är inriktad på att lyfta hårrötterna.

Miljövänligt hår: Välj en spray som är mildare mot ozonlagret.

En frisyr som klarar fukt: En spray som motverkar friss är ett måste.

Hållbara lockar: En saltvattenspray är din bästa vän.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards