Alla inlägg under januari 2009

Av Linda - 26 januari 2009 12:34

Har kollat lite på dessa hemsidorna lite snabbt för att kolla på lite kläder. Hittade något fint på dessa hemsidorna.

Kjolen och linnet har jag inte tänkt att detta vill jag ha tillsammans, utan jag tyckte mest att dem var fina!


Detta hittade jag:

* Monki kjol- Söt kjol!

* H&M linne- Väldigt sött linne, påminner om en blus jag har!

* TopShop klänning- Snygg klänning och härlig färg!


Av Linda - 25 januari 2009 22:35

That´s me :) And bakis, bakis!

Mår fortfarande skit efter igår, och jag är helt väck i skallen. Hjärncellerna är ju inte som de ska vara idag kan jag ju inte påstå! Men det var det faktiskt värt, men kunde dock mått liiite bättre idag!


Runt halv sex gick jag till Linda där J., S., Linda och jag skulle ha en filmkväll, men vi satt och spelade Buzz istället :) Gick ju helt jävla värdelöst för mig idag kan jag säga!  Kul spel var det och man fick sig några skratt! Fast de bästa kommentarerna kläcktes när vi åt lite kvällsmat, hahaha :) Väldigt trevlig kväll med lite Buzz, men tyvärr var vi för slöa och sega allihopa tecken på en lyckad kväll, hihi!

Jag ska nog lägga mig och sova nu är helt jävla död i kroppen! Hoppas att Ni haft en bra söndag och bra helg? Ciao folks!


Av Linda - 25 januari 2009 16:06

Födelsedagsfester är illa, illa :) Speciellt när man blir så full, och så äckligt bakis dagen efter som jag har vart idag!

Men nu har jag blivit en människa efter att ha vilat i sängen i två timmar. Innan det låg jag på soffan och gjorde inte ett skit! Men det får vara så de här bakisdagarna :) Tycker att det alltid är lika skönt att bara lägga sig mitt på dagen, och vila oavsett om jag vart ute eller inte. Men det är bara på helgerna som detta hinns med!

Nu ska jag laga mat! Gör typ ALDRIG det om jag har festat dagen innan, men nu har jag inget annat val när jag är fattig. Så jag tänkte äta Kotlett, Ris, Béarnaisesås och Sallad till! Blir bra mat idag och det går fort.

Sen ska jag bara skölja av mig så ska jag gå till Linda där vi ska ha en myskväll :) Perfekt söndag med andra ord!

Ni får ha en bra söndags folks! Ciao!

Av Linda - 25 januari 2009 12:10

OH MY GOD! Jag är bara helt för jävla bakis idag! Vaknade vid halv åtta imorse, och jag bara kände hur allt snurrade, hade spänningshuvudvärk (har nog ansträngt mina ögon för mycket var sådan huvudvärk), och jag mådde så jäääävla dåligt va! Där och då blev jag tokig på mig själv, och mitt spritintag igår. Jag menar, jag drack inte så många groggar - bara tre stycken, MEN lite mer än halva flaskan var ju uppdrucken tydligen :O Glaset var ju så stort också så jag antar att det såg så lite ut då på grund av volymen...


Aja, jag får ju skylla mig själv att jag mår som jag mår idag. Jag antar att jag blev så jävla full eftersom jag hade ätit för dåligt på dagen, så tog det som faaaan på min kropp. Sen är ju jag väldigt liten i min kropp också för den delen, och då tål man ju mindre..


Kvällen var i alla fall jättelyckad tyckte jag =) Fan vad kul vi hade emellanåt. Speciellt när J., någon mer, och jag låg i Lindas säng. Vi fattade inte varför vi skulle lägga oss där och jag skrattade så jag grät :p Det skrattet behövde jag verkligen, hihi! Sen när Linda satt på golvet helt plötsligt och U., tappar pizzan på golvet - att jag inte dog, hahaha =) Det blev riktigt många skratt hemma hos Linda och trevligt hade vi verkligen! Massa kort togs också, haha, jaaa de korten vill jag gärna se, hihi! Inne på Terrassen hade vi jävligt skoj också då de spelade bra musik. Men jag blev lite besviken; J., och jag hade ju önskat en grej som inte kom :(

Hade verkligen en lyckad kväll och mysig var den med för den delen =) Jag var nöjd så kan jag ju säga, hihi..


Igår på morgonen blev jag ju väckt av mina jävla grannar som spelade musik, samma jävla visa idag igen. Samma låtar på repeat. Fick lägga mig och vila igår innan jag skulle duscha, äta och sminka mig eftersom jag blev väckt halv nio. Igår åt jag Chicken Nuggets, Pommes Frites, Vitlöksdressing och Sallad till - mycket gott faktiskt.

Nä, jag ska la lägga mig och sova snart är verkligen ur funktion idag! Hur hade Ni det igår folks? Ciao så länge!

Av Linda - 24 januari 2009 12:10

Vad är det för en dag, vad är det för en dag?

Nej, det är ingen vanlig dag utan det är Lindas födelsedag,
HURRA, HURRA, HURRA!

GRATTIS igen =) 

Hoppas att du får en bra dag idag, och att kvällen blir lyckad sen på Terrassen :)

Av Linda - 23 januari 2009 21:25


Jag såg en ha den här låten på sin blogg idag, och då kom jag och tänka på den här sexiga låten :)

Mmm, älskar den och det var sjukt länge sen jag hörde den!

Vad tycker Du om låten?

Av Linda - 23 januari 2009 20:05


Nu är det dags för Let´s Dance :)

Min absoluta favorit är ju Magdalena Graaf, och hennes danspartner Daniel da Silva. Men Laila Bagge är ju riktigt, riktigt bra också helt klart!

Kommer bli spännande idag och se vem som åker ut, och hur de dansar såklart! Har läst att det är en del som är sjuka. Usch, jobbigt för dem!


Haha, ja du Kitty, undrar vad din bror tänker. Du är ju från mina trakter hemma i Göteborg, men jag håller verkligen inte på dig ändå!

Nu ska jag se på programmet :) Ha en fortsatt bra fredags kväll folks! Ciao!

Av Linda - 23 januari 2009 17:10

Nu har jag läst ut SOLOs Januari nummer 2oo9, läste jag just den här artikeln Retusch- var går gränsen? Jag tyckte att det var jätteintressant att läsa vad som stod i artikeln, och jag tänkte dela med mig lite vad jag kunde läsa.


En finne på hakan är vanligtvis inte en del av ditt utseende, så vad är faran med att låta det digitala sminket göra sitt och trolla bort den? Ingen, om du inte heter Liz Hurley förstås. Välkommen in i dubblmoralens högborg.

Artikeln är skriven av Johanna Frölander.


Vi är alla medvetna om att det sker. Att de vackra kändisana inte är fullt så vackra som de framställs. Att modellerna blir ännu snyggare efter några timmars så kallad efterbearbetning. Det omdebatterade fenomenet är förstås retusch. För vad är egentligen rätt och vad är fel? Är det okej att ta bort födelsemärken? Går gränsen vid förlängda ben eller retuscherade skolfoton? Och är denna retuschering en av bovarna bakom den dåliga självkänsla som var och varannan tjej lider av idag? 


Det finns inga lagar om retusch, vad som är okej och inte okej. Däremot kan en reklambild fällas av Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande reklam, ERK, om den anses könsdiskriminerande. Där kan den aktuella reklamens omfattning och karaktär spela en stor roll. För ett par år sedan var till exempel H&M nära en fällning för den kraftigt retuscherade bilden av Claudia Schiffer i deras julkampanj. Bilden var så hårt retuscherad att Claudia såg ut som en docka snarare än en människa. Men det är aldrig retuschen i sig som fäller en bild.

- Det är resultatet som bedöms. Alltså bilden tillsammans med texten, vad helheten förmedlar för intryck. Där kan man ju tänka sig att en retuschering där man förstorat brösten får relevans för hurvida en reklam ska frias eller fällas, men det är ju inte retuscheringen i sig som omedelbart avgör. Men det kan vara en sådan faktor som har betydelse, säger Tobias Eltell, sekreterare på ERK och jurist på Sveriges Annonsörer. 


Men när det gäller redaktionellt material som omslag och modebilder, har ERK ingen makt.

- En tidsskrift är skyddad av tryckfrihetsförordning och därför kan ett omslag aldrig fällas. Det är bara reklamen inuti tidningen som är aktuell för oss, säger Tobias Eltell.


Anders Jensen som är photoshopexpert och bildbehandlingslärare på Moderskeppet.se, menar dock att det tokretuscherade idealet är på utdöende.

- Tidigare var det väldigt vanligt att man softade huden, det vill säga att man jämnar ut den så porerna inte syns så mycket. Bröstimplantaten är inte heller så hett längre, vilket har flyttat bort fokus från bysten. Man framhäver inte brösten i retuschen på samma sätt som man kanske gjorde för ett par år sedan. Så till viss del följer retuscheringen det för tillfället rådande kroppsidealet. 


Anders Jensen försöker upplysa om hur det egentligen går till i branschen.

- Vi kommer aldrig kunna förbjuda retusch och vi kan vara överens om att det bidrar till dåliga ideal. Så det handlar om att få ut information, framförallt till unga tjejer. Jag brukar likna retuschdebatten vid den om våldsfilmer på 198o-talet (då man hävdade att filmvåldet ledde till ökat våld i samhället, reds.anm.) För precis som det var viktigt för barn då att förstå att våldsfilmerna inte var verklighet, är det viktigt för tjejer idag att förstå att omslagen och reklamerna inte heller är det. Ingen ser ut så där. det är viktigt att folk vet hur det fuskas.


Hårdast retuscherade är dock glamourmodellernas bilder, enligt Anders Jensen.

- De killtidningar som använder dessa gör betydligt mer än att plocka bort ett födelsemärke eller två. Att sudda bort hudveck är vanligt förekommande.

- Tjejerna står ofta i olika böjda vinklar och ändå har de aldrig ett hudveck, inte ens på den sidan där kroppen är ihoptryckt. Då vet man att det är retuscherat.

- Hudutjämningen kan man se ganska ofta, det görs på nästan alla omslag.


Men även om retuscheringen inte alltid är uppenbar så är den alltid närvarande. Regeln lyder: Ser det för bra ut för att vara sant så är det antagligen det också.

- Att retusch bidrar till overkliga ideal kan vi vara överens om. Det är sällan den exakta verkligeheten vi ser i reklam och modetidningar. Och vi kan nog alla skriva under på att vi påverkas av alla drömkroppar och ansikten med babyhud som vi dagligen matas med. Men, handen på hjärtat, skulle inte du också vilja ha lite retusch om du skulle vara på omslaget av ett magasin?...

 

  

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards