Alla inlägg under januari 2009

Av Linda - 28 januari 2009 16:55

Jag har läst ut Cosmopolitans Januari nummer 2oo9, och jag fastande för just den här artikeln Älska honom utan att förlora dig själv. Jag kan känna igen mig en hel del om vad som stod i artikeln, och jag tror att det är många som gör det. Min ena syster är precis sådan som de skriver om i artikeln! Men det finns ju killar som är så här också - det har man ju själv några exempel på. Känner Du igen Dig i artikeln?


Att glömma den du egentligen är kan vara lätt när du blir kär. Så här undviker du att gå i fällan.

Artikeln är skriven av Camilla Björkman.


Du är upp över öronen förälskad. Superkär. Han är mannen i ditt liv. Och plötsligt är det som att ditt eget liv inte är lika viktigt längre. Du har ju honom -  och för det är du beredd att ge upp nästan vad som helst. Till och med den du själv är. Utekvällarna med tjejkompisarna byts mot myskvällar med honom framför en dvd. Spontana shoppingdagar får ge vika för paraktiviteter ā la museum och konstutställningar. Hans åsikter blir dina. Djurgården byts mot Leksand... Du fattar. Tyvärr har kärleken en förmåga att snabbt förvandla en självständig brud till en, ehum... toffel. 

- Du är rädd att om du säger ifrån, markerar och står upp för dig själv och vem du är, då lämnar din partner dig, säger Robert Seton, psykolog som driver Relationssajten.se

-Kanske tror du att din självständighet betyder att du inte älskar din partner, men du älskar ju inte honom mindre för att du är den du är.

 

- Dålig självkänsla kan göra den här tron ännu starkare, menar Christina Hermanrud, psykolog och psykoterapeut. Kanske trivs du inte med den du är - och tar tacksamt emot din nya "parpersonlighet".

Något Christina Hermanrud tror drabbar kvinnor i större utsträckning än män.

- Än idag tror många kvinnor att de bara har ett värde om de har en man vid sin sida, konstaterar hon. Faktum är att det inte bara är du som kan förlora på att bli en skugga av din kille.

- Det blir en maktförskjutning då det är din partner som har maken och du är underordnad, säger Christina Hemranrud. - Det kanske inte är så roligt för honom heller.


Kort sagt, han gillar den där självständiga tjejen med egna åsikter. Vad händer då när du plötsligt inte kan ta ett steg utan honom? Antagligen undrar han besviket vart du, hans coola flickvän, tog vägen. 


Känner du att du måste förändra dig själv för att din kille kräver det? Då är det dags att ta sig en rejäl funderare på hur du egentligen vill ha det.

- Fråga dig själv varför du är tillsammans med någon där det bara fungerar om du lägger dig platt.

Och:

- Vill jag vara med en sådan partner? säger Robert Seton.

- För du kan aldrig vänta dig att han ska ändra på sig, det kommer nästan garanterat inte att ske. 


Hur kan du då vara både kär och självständig? För självklart måste du kunna försvinna lite i början när du träffar någon, dra ner på partykvällarna och tycka att matchande joggingjackor är lite sött. I ett bra förhållande lyfter du och din kille fram varandras positiva sidor. Ni blir till bättre människor, helt enkelt. Därför är det inte negativt att förändras när du träffar någon - bara förändringen är till det bättre. Och bara du fortfarande är du...  


  

  

Av Linda - 28 januari 2009 12:00

Jag har så jävla ont i axlarna idag efter att ha burit två tunga påsar hem från Willys igår :( Riktigt, riktigt ont gör det i dem nu! Och, NEJ jag får inte skylla mig själv (om någon nu skulle tänka så) då någon IDIOTJÄVEL snodde min cykel för två veckor sedan som jag är beroende av varje dag!

Nu ska jag ta mig en macka och ett glas Bravo Apelsin Juice för att sedan gå ut på en låååång promenad. Ska gå till PA:s, och köpa hårfärg och sedan blir det la en sväng efter det innan jag går hem!

Ni får ha en bra onsdag folks! Ciao!

Av Linda - 27 januari 2009 22:16


Vad söta de är här :)

Men vart är min Musse?

Ska i alla fall göra som de gör på bilden!

Natti natti på Er!

Av Linda - 27 januari 2009 18:45


Natten till igår hade det vart en gala i USA som just heter; Screen Actors Guild Awards, och det var som vanligt en del kändisar på galan. Jag har kollat på några kändisbilder från galan, och jag hittade lite fina klänningar. Någon som alltid klär sig snyggt på dessa galor är Eva Longoria, och hon har blivit lite av min favorit på röda mattan!


Bilder från Screen Actors Guild Awards:

* Anne Hathaway- Snygg, stilren vit klänning från Azzaro och Cartier juveler! Fint med utsläppt hår, tycker jag!

* Eva Longoria- Vacker klänning från Jenny Packham!

* Rhonda Mitra- VILL HA, VILL HA hennes klänning! (Bilden är dock inte från galan såg jag nu). 

* Kate Winslet- Härlig klänning och härlig färg! Klänningen kommer från Narciso Rodriguez! 

Av Linda - 27 januari 2009 17:08


Idag är jag väldigt övertrött efter helgen, och de få timmarna jag fick till sömn då. Så idag är jag lite lat jag orkar verkligen inte laga mat idag så jag tänkte värma mig en sådan där Mexikansk Tacopaj. De är välidgt goda faktiskt, tycker jag! På Willys hade de två för 3o kronor, och då passade jag på att köpa med mig hem eftersom de är smidiga att bara värma i ugnen i 2o minuter. Till min Tacopaj blir det Sallad till annars blir det väldigt tomt.


Jag är så jävla glad över att ha fått pengar idag va :) Nu är det inte lika tomt i kylskåpet, och det är inte lika deprimerande att öppna dörren till det! Ungefär runt halv två gick jag ner till ICA för att handla mig billiga Bacon, billiga Tortilla Bröd, VeckoRevyn, Glaze, Rödlök, Yoghurt och Ägg. När jag var där inne fick jag ett sms av Linda och hon frågade om jag var där. Trodde att hon hade sett mig i butiken, men det hade hon ju läst i min blogg :p Så jag väntade lite vid Frukten tills hon kom, och då fortsatte jag att handla - även hon. Var trevligt med lite sällskap :)

Men när vi kom ut hade det börjat snöa och detta var mindre trevligt tyckte jag! Var nog mest snöblandat regn tror jag.


Satt och kollade på One Tree Hill nu också på Kanal5, jag gillar den serien :) Har sett alla avsnitt, men var längesedan jag såg den här säsongen. Idag var det Lucas och Lindsays bröllop, vilken fin klänning Lindsay hade på sig :) Vill själv ha en liknande någon dag om man nu gifter sig...

Nä, massa onödigt babbel blev det nu, dags att värma min Tacopaj! Ciao folks så länge!

Av Linda - 27 januari 2009 13:05

ÄNTLIGEN LÖNINGSDAG!

Som jag har väntat på den här jävla dagen ska komma!! Hela Januari rättare sagt har jag väntat! Jag gick upp för två timmar sedan, tog en macka och efter det fick jag traska iväg till Willys där jag handlade mat! Men eftersom det där JÄVLA ASET har min cykel kunde jag inte handla allt jag behövde :( Kommer behöva handla mera helt klart! Willys har ju inte allting heller som jag behöver eller vill ha, och det är jävligt tråkigt.

Hur som helst är jag helt slut i mina armar nu efter att ha burit två tunga kassar hem. Ska till ICA för att köpa Bacon och Tortilla Bröd som de hade riktigt, riktigt billigt :) Bara fem spänn för Scan bacon.

Vad ska Ni göra för kul saker idag? Ha en bra dag i alla fall folks! Ciao!

Av Linda - 26 januari 2009 23:23


Jag har kollat igenom SOLOs Januari nummer 2oo9, nu för att kolla efter lite kläder och produkter som jag ville ha ur tidningen. Det mesta gick inte att hitta; som kläder, men jag hittade lite granna ändå!

Detta hittade jag i SOLOs Januari nummer 2oo9:

* Röd Ted Baker-klänning, finns hos www.nelly.com, 2899 kronor- Snygg klänning! 

* Clinique Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer, 435 kronor- Låter som gjord för mig det här året, hihi! Krämen ska ge ett komplett skydd genom att agera barriär mot både miljöpåverkan och strålning från solen,

* Marc Jacobs Daisy 5o ml EdP, 725 kronor- Nya Daisy känns vintrigare, liksom mer koncentrerad och rikare, den feminint blommiga kärnan till trots.

* Helena Rubenstein Lash Queen Waterproof Mascara, 285 kronor- Ska vara en bra mascara!

* Estée Lauder Double Wear Zero-Smudge Eyeliner, 235 kronor- En flytande eyeliner med ett svagt skimmer som är fint till fest! Snygg hylsa vilket ger hög lyxfaktor!

Av Linda - 26 januari 2009 20:20

Jag missade de första tio minutrarna av det här programmet. Men det verkar ju inte som att det är speciellt mycket som har hänt till första reklamen. Det är kul att det är par som hittar varandra när de är med i sådana program som Bonde söker fru, och Ensam mama söker - bara för att nämna några program. Är kul att Emma och Magnus hittade varandra ändå, men vissa tycker ju inte det vet jag, och det får stå för dem! Kan kanske tycka att det gick lite väl fort, men annars är det bara kul för dem! Kul att få se deras bröllop ska det bli i alla fall :)


Idag har jag fixat med massa grejer, en del ärenden och sådan tråkig skit. Var ute och gick en bra stund idag, och det var väldigt härligt tyckte jag! Har bara tagit det lugnt här hemma så det har vart skönt även om jag gjort massa små grejer. Till mat åt jag Kotletter, Spaghetti och Béarnaisesås till! Gott, men är rätt trött på den maten just nu känner jag :p


ÄNTLIGEN IMORGON ÄR DET LÖNING, FAN VAD SKÖNT :D Har vart så jävla fattig nu hela den här månaden så det ska bli riktigt skönt att få mina pengar imorgon så att jag kan handla lite mat!

MEN den JÄVLA JÄVELN har ju fortfarande kvar min cykel :( Så jag får lå gå till Willys imorgon, och ta PA:S en annan dag eller något i den stilen. Bara jag får handla det viktigaste imorgon!

Har Ni haft en bra dag folks? Jag hoppas att Ni har haft det! Ciao så länge! 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards