Alla inlägg under januari 2009

Av Linda - 6 januari 2009 12:21

Jag sitter och kollar på Tjorven och Skrållan på TV4 som började halv tolv. De är rätt roliga de där filmerna. Men sötast är ju lilla Skrållan.

   

Usch vad jag gäspar, men så går det när man har heffaklumpar till grannar som stör min sömn. Inatt var det en som flyttade ut möbler ur sin lägenhet. Det väsnas ju rätt mycket också. Jobbiga grannar gillar jag inte! Men vem gör det? Det gör nog inte någon. Man skulle bo i ett hus, då blir man ju inte störd av några grannar!


Jag får pallra mig iväg till Willys snart, jag vill ha Apelsin Juice :) Har bara jättelite kvar, och det är något jag älskar - Bravos Apelsin Juice. Nackdelen är att det blåser riktigt mycket idag det drar i taket på min balkong. Som tur är har jag inte långt till Willys.

Jag hade ett inlägg igår som jag tog bort, varför jag la upp det från första början var bara irritation över texten, men sen tog jag bort den. Det som stod var ju ingenting som jag stod för! Vara bara dumt att lägga upp det från början, men den togs ju bort rätt snabbt.

Ni får ha en trevlig tisdag folks! Ciao!

Av Linda - 5 januari 2009 21:00

Jag läste en intressant artikel i Plaza Kvinnas December nummer 2oo8, som just handlade om stress. Själv är jag stressad var och varannan dag känns det som. Men det är ju det där också att man sätter så mycket press på sig själv, och saker och ting ska ske NU NU NU typ! Sen blir jag jävligt stressad av pengar! Pengar, pengar, pengar alltid detta jävla problem..


Sju av tio som köar till stressmottagningar är kvinnor på toppen av sina karriäter. Stressforskaren förklarar varför.

Artikeln är skriven av Jennie Forsström.


Pulsen rusar. Torr i munnen. Svett på ryggen. Mörker. Rädsla. Panik. Tomhet.

Stress är en försvarsreaktion hos människan. Något vi behöver för att klara oss ur stressade och farliga situationer. Men långvarig stress kan göra oss sjuka både fysiskt och psykiskt. Därför är det viktigt att vi ger oss själva tid att hitta lugnet i vardagen. 


Alexander Perski som är stressforskare talar med lugn och samlad röst när han förklarar hur stress påverkar oss.

- Har du en gång gått in i väggen och blivit utbränd är det lättare att falla dit igen och då blir rehabliteringen oftast jobbigare, fortsätter Alexander Perski.

 

Därför gäller det att kunna identifiera varningssignalerna och på så sätt unvika faran. Klassikska stressymptom att vara uppmärksammad på kan vara en blandning av sömnsvårigheter, problem med magen, trötthet, att vara överaktiv, minskad sexlust, depression och ett sämre minne.

- Alla varningssignaler ska tas på allvar, men när sömnen rubbas så pass att en person inte sover på nätterna för att de är så överaktiva, då är det dags att skaffa hjälp utifrån av en läkare eller stressmottagning. 


Symptomen skiljer sig ofta inte åt mellan män och kvinnor, men kvinnor har en tendens att reagera mer emotionellt och har svårare att återhämta sig.

- Kvinnor är riktiga prestationsprinsessor som ofta tar störst ansvar i hemmet och ska med andra ord inte bara vara perfekta i allt de gör på sina arbetsplatser utan också hemma. De hamnar i duktighetsfällan och har svårt att varva ner och slå bort negativa tankar. Medan männen är mer verbala och tydliga med vad de tycker och tänker kan kvinnor istället ta med sig problemen hem och överanalysera saker och ting emellanåt. 


För att hitta bot till det växande hälsoproblemet anser Alexander Perski att samhället måste ta sitt ansvar.

- Arbetsplatser och samhället ställer högre krav på människor nu. Men det är också viktigt att lyssna på sin kropp och ge sig själv tillåtelse att sänka tempot och njuta av livet, avslutar Alexander Perski. 


Stressforskaren tipsar: Så undviker du att bli utbränd!

* Umgås med vänner - Se till att ha ett socialt liv med människor som inspirerar dig och får dig att må bra.

* Rutiner - Vuxna mår, precis som barn, bra av rutiner. Vi behöver det som mest på kvällstid för att kunna få en god natts sömn.

* Träna - Se till att börja röra på dig regelbundet, även om du är trött en kväll, då det i längden garanterat kommer att göra dig både piggare och friskare. 

* Sätt gränser - Ta inte på dig mer än vad du klarar av och våga säga nej när saker och ting känns överväldigande på arbetet eller i andra situationer...

 

Av Linda - 5 januari 2009 16:48


Förut såg jag att Melrose Place ska börja visas igen på TV3 :)

Den här serien och Beverly Hills följde jag som en slav under 9o-talet! Jag älskar båda serierna. Men Melrose är något speciellt - den här serien innehåller så mycket dramatik - både bra och dåliga.

Jag och min gamla barndomskompis L., satt och kollade på den här serien ofta, och vi var så kära i Jake båda två hihi.

Vad tycker du om Melrose Place? Är den bra eller anus?


Nä, snart får jag sätta igång att laga mat och idag ska jag göra Africana med Ris, Sallad och Krossad Annanas till. Vilken lyxmat den här måndagen, men ibland får man lyxa till det med god mat på vardagarna!

Ni får ha en fortsatt trevlig måndag folks! Ciao!

Av Linda - 5 januari 2009 13:40

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas December nummer 2oo8, och där var det just en artikel med Mats Sundin, och jag tänkte dela med mig lite av intervjun med honom. De som känner mig vet att jag är väldigt sport intresserad, och då främst hockey intresserad. För mig har Mats Sundin alltid vart en stor spelare, och han var en av mina stora favoriter på 9o-talet, men han kommer aldrig att slå Foppa i mina ögon...


Nu släpper han sargen och tar steget ut i modell världen. NHL-proffset Mats Sundin avslöjar sina hemliga talanger och hockeyvärldens modekodex.

Artikeln är skriven av Jennie Forsström. 


En ytterst välklädd Mats Sundin möter mig med ett bländande vitt leende i dörröppningen till den flådiga sviten på Grand Hôtel i Stockholm den här dagen. Klädd i dressade byxor, skjorta, slips och en v-ringad tröja.

Mats är just nu högaktuell som ansiktet utåt i klädkedjan Brothers nya kampanj och självklart blir vi därför sugna på att höra vad en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika hockeyspelare anser om mode.


Beskriv din personliga klädstil?

- Den är väldigt leisure. Snygg bekvämlighet skulle man kunna säga. På middagar brukar jag klä mig i stilrena byxor och pikétröja eller någon schysst skjorta.


Hur var det att stå modell i Brothers-kampanjen?

- Det var en rolig grej och jag har gjort liknande saker tidigare som modereportage i Café och kampanjer för Nike. Men nu var det ett tag sedan sist så visst kändes det lite nervöst. Jag såg det som ett tillfälle att göra något bra för andra då hela mitt arvode ska skänkas bort för att stödja ungdomshockeyn i Sverige.

Idén till projektet har Mats fått från organisationen The Goals and Dreams Fund i NHL som stöder ungdomshockeyn i USA. Pengarna från kampanjen hoppas Mats ska kunna ge unga spelare utrustning, träningsläger och fina hallar att spela i.

- Jag är övertygad om att jag inte hade uppnått allt jag gjort i min karriär om det inte vore för allt stöd jag fick av föräldrar och tränare när jag var yngre. Det här är mitt sätt att ge tillbaka.


Läser du några modetidningar för att hålla dig uppdaterad på trender?

- Jo, det brukar faktiskt bli en del. King och Café när jag är i Sverige och amerikanska GQ kan jag också bläddra i emellanåt. Jag läser riktigt mycket faktiskt, men det blir mest tyngre svensk litteratur, som August Strindberg.


Finns det några likheter mellan mode och hockey?

 - Mode finns absolut inom hockeyn! Det gäller att hålla en bra image och det är många spelare som har en grymt snygg stil. Henrik Lundqvist till exempel! Han klär sig riktigt snyggt. Vi har bestämda dresscodes inom hockeyn så vid presskonferenser, till och från matcher och när vi träffar sponsorer bär vi alltid kostym.


 - Jag älskar hockey och kommer alltid att göra det, men har börjat känna att det krävs lite mer av en nu än vad det gjorde när man var yngre. Mest i form av träning och att jag måste satsa och träna hårdare nu för att hålla mig på topp...


Av Linda - 5 januari 2009 12:46

USCH vad det är kallt och jag bara fryser. Jag har redan vart ute idag hade ett litet ärende, och jag cyklade. Det var riktigt jävla kallt ute. Men det var skönt att få lite frisk luft och massa D-vitaminer då solen lyser och himlen är blå.

Jag är så himla trött idag. Jag undrar vad fan det är för jävla nötter till grannar jag har. Någon tappade upp ett bad halv två inatt, och skulle bada. Det som är så jävla lyhört i det här huset också. Sen springer de som heffaklumpar eller går som heffaklumpar. Jag gillar inte när min sömn blir störd - då blir inte jag glad. Skönhetssömnen som är så viktig att få varje natt!

Nu ska jag fortsätta se på veronica Mars. Ha en bra måndag folks! Ciao!

Av Linda - 4 januari 2009 22:32

Jag har haft en riktig slappis söndag, men det har vart skönt. Jag var ute och kastade soporna förut och då kände jag hur äckligt jävla kallt det var ute - det räckte för mig.

Jag såg en hel del äldre hurtigbullar som gick sina söndagspromenader idag. Jag hatar att sitta inne när det är fint väder, men när det är så kallt väljer jag att inte gå ut mer än nödvändigt. Jag vill inte bli sjuk heller för den delen. Går ju rätt mycket förkylningar och sånt nu..

Istället har jag vart hemma och plockat lite här, och läst i min Plaza Kvinna. Satt och pratade med min J,. i Danmark också på msn :) Saknar henne väldigt mycket vi har ju känt varandra i såååå många år.

Till mat idag gjorde jag Kyckling i sås tillsammans med Champinjoner och Tagitelle Spaghetti till :) SUPER GOTT! Blev lite sugen på att göra det under helgen när jag åt det i fredags hos Linda. Kyckling är ju aldrig fel heller att göra. Så min mage blev riktigt nöjd!


På SVT1 klockan 21 började filmen Galen i kärlek med Diane Keaton och Jack Nicholson bland annat. När jag såg lite av filmen kom jag ju på att den här har jag sett på Bio med A., och det var säkert 2oo3 när den kom ut på Bio. Den är helt okej ändå jag tycker att Jack är en bra skådis och detsamma gäller Diane.

Nä, jag ska forsätta läsa i Plaza Kvinna och se på filmen sen blir det till att krama kudde. God natt folks och sov så gott! Talk to you tomorrow!


Av Linda - 4 januari 2009 19:00


Nu kommer min favorit fashion show!

Jag missade den i torsdags på Nyårsdagen, så nu får jag se den istället.

Jag ser alltid på den här mode showen varje år! Har nog inte missat ett enda år tror jag inte.

Min dröm är ju att få se deras fashion show på riktigt - in real life!

Modeintresserad och Underklädes människa som jag är - älskar verkligen underkläder.

Just Victoria´s Secrets Fashion Show lockar massa människor och kändisar också för den delen.

Jag vill vinna massa pengar så att jag kan gå in i deras butiker i New York för att shop till I drop!

Av Linda - 4 januari 2009 16:48

Jag har ju totalt glömt av att lägga upp bilder på det jag shoppade när jag var hemma i Göteborg under julen. Nu har jag ju vart hemma i en och en halv vecka. Tidigare idag när jag skulle ladda upp bilder från mobilen till datorn såg jag att det var massa bilder som laddades upp.

Dels bilder från Nyår, och även bilder som jag har tagit på det jag shoppat, men de tog jag efter att jag hade kommit hem kommer jag ihåg.


* Bild 1: Moisture Cream, 125 kronor och Face Mist, 125 kronor, från The Body Shop- Dessa fick jag i prenumerations- gåva från Glamour som jag hämtade ut gratis :) Värde 25o kronor. Dessa hämtades ut 22:a december.

* Bild 2: Topp, 99 kronor (ordinariepris 149 kronor, men jag hade en 5o kronors check), från H&M- Denna shoppade jag den 21:a december.

* Bild 3: Svart Kjol, 199 kronor, från Ginatricot- Denna shoppade jag den 23:e december

* Bild 4: Ögonskugga Borstar, 19,5o kronor, Svart hårklämma, 19,5o kronor och Rouge Borste 39,50 krooor, allt från H&M- Detta shoppade jag den 23:e december.

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards