Direktlänk till inlägg 5 januari 2009

MATS SUNDIN

Av Linda - 5 januari 2009 13:40

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas December nummer 2oo8, och där var det just en artikel med Mats Sundin, och jag tänkte dela med mig lite av intervjun med honom. De som känner mig vet att jag är väldigt sport intresserad, och då främst hockey intresserad. För mig har Mats Sundin alltid vart en stor spelare, och han var en av mina stora favoriter på 9o-talet, men han kommer aldrig att slå Foppa i mina ögon...


Nu släpper han sargen och tar steget ut i modell världen. NHL-proffset Mats Sundin avslöjar sina hemliga talanger och hockeyvärldens modekodex.

Artikeln är skriven av Jennie Forsström. 


En ytterst välklädd Mats Sundin möter mig med ett bländande vitt leende i dörröppningen till den flådiga sviten på Grand Hôtel i Stockholm den här dagen. Klädd i dressade byxor, skjorta, slips och en v-ringad tröja.

Mats är just nu högaktuell som ansiktet utåt i klädkedjan Brothers nya kampanj och självklart blir vi därför sugna på att höra vad en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika hockeyspelare anser om mode.


Beskriv din personliga klädstil?

- Den är väldigt leisure. Snygg bekvämlighet skulle man kunna säga. På middagar brukar jag klä mig i stilrena byxor och pikétröja eller någon schysst skjorta.


Hur var det att stå modell i Brothers-kampanjen?

- Det var en rolig grej och jag har gjort liknande saker tidigare som modereportage i Café och kampanjer för Nike. Men nu var det ett tag sedan sist så visst kändes det lite nervöst. Jag såg det som ett tillfälle att göra något bra för andra då hela mitt arvode ska skänkas bort för att stödja ungdomshockeyn i Sverige.

Idén till projektet har Mats fått från organisationen The Goals and Dreams Fund i NHL som stöder ungdomshockeyn i USA. Pengarna från kampanjen hoppas Mats ska kunna ge unga spelare utrustning, träningsläger och fina hallar att spela i.

- Jag är övertygad om att jag inte hade uppnått allt jag gjort i min karriär om det inte vore för allt stöd jag fick av föräldrar och tränare när jag var yngre. Det här är mitt sätt att ge tillbaka.


Läser du några modetidningar för att hålla dig uppdaterad på trender?

- Jo, det brukar faktiskt bli en del. King och Café när jag är i Sverige och amerikanska GQ kan jag också bläddra i emellanåt. Jag läser riktigt mycket faktiskt, men det blir mest tyngre svensk litteratur, som August Strindberg.


Finns det några likheter mellan mode och hockey?

 - Mode finns absolut inom hockeyn! Det gäller att hålla en bra image och det är många spelare som har en grymt snygg stil. Henrik Lundqvist till exempel! Han klär sig riktigt snyggt. Vi har bestämda dresscodes inom hockeyn så vid presskonferenser, till och från matcher och när vi träffar sponsorer bär vi alltid kostym.


 - Jag älskar hockey och kommer alltid att göra det, men har börjat känna att det krävs lite mer av en nu än vad det gjorde när man var yngre. Mest i form av träning och att jag måste satsa och träna hårdare nu för att hålla mig på topp...


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards