Direktlänk till inlägg 3 december 2008
Detta recept hittade jag i VeckoRevyn nummer 23 (3o Oktober) 2oo8.
Bilden är väldigt lockande det ser väldigt gott ut.
8 bitar.
Du behöver:
1 ½ dl vispgräddde.
3 dl farinsocker.
3 msk kakao.
3 msk stark espresso.
1 dl ljus sirap.
1 dl färska lingon till servering.
Pajdeg:
3 dl mjöl.
150 gram smör.
Fyllning:
50 gram smör.
Gör så här:
Finfördela smöret i mjölet och knåda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 1o minuter. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och sänk till medelvärme. Låt puttra cirka 15 minuter, rör om då och då. Det får inte brännas vid. Dra från värmen när smeten har tjocknat och häll i pajskalet. Låt stå i kylen ett par timmar. Skär med en uppvärmd kniv (kan värmas med varmt vatten). Servera med färska lingon. Håller cirka en vecka i kylen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|