Direktlänk till inlägg 14 november 2008
Detta recept hittade jag i Glamours november nummer. Receptet är Victoria Silvstedts smarriga smulpaj.
Detta recept fick mig att bli väldigt sugen på paj..
Sex små pajer eller en stor
Tid: Cirka 5o minuter.
Victorias recept:
4-5 dl blandade bär (lingon, blåbär och hallon).
0,75 dl socker.
3 dl vetemjöl.
1oo g smör.
3 msk socker.
1,5 msk potatismjöl.
Så här gör Victoria:
Blanda socker och vetemjöl i en bunke och tillsätt smör skruret i tärningar. Nyp snabbt ihop till en grynig massa med fingrarna eller kör ingridienserna i en matberedare. Degen ska vara smulig och inte en degklump. Rör försiktigt ihop bären med sockret och potatismjölet. Smaka av - är bären sura kan det behövas lite mer socker. Potatismjölet hjälper till att reda fyllningen och göra pajen fastare. Smörj i de ugnsfasta formarna och fyll dem till cirka två tredjedelar med bärblandningen. Vi har bakat pajen i små ugnsfasta formar, men en stor pajform går också bra, Toppa med smuldegen, snåla inte! Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 15 minuter och tills pajdegen har fått färg. Servera med vispad grädde eller vaniljglass - eller både och!
TIPS!
Gör dubbel sats pajdeg när du ändå är i gång. Perfekt att spara i frysen och ta fram och laga till när du får oväntat besök. Frysta bär tinas bäst på tidningspapper i kylen och inte i mikron.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|